Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Alles over energieneutraal bouwen en wonen


Energieneutraal bouwen is de toekomst. En die toekomst is dichterbij dan u wellicht denkt!

Wie duurzaam wil wonen, kiest ervoor om een energieneutraal huis te bouwen. Zo draagt u bij aan een betere wereld én op termijn aan uw eigen portemonnee.

Maar wat houdt dat precies in, energieneutraal bouwen en wonen? We vertellen er meer over in dit artikel.

Wat is energieneutraal bouwen?

Een woning is energieneutraal wanneer er over een jaar bekeken, netto geen energie afkomstig van fossiele of nucleaire brandstoffen van buitenaf nodig is. De benodigde energie wordt bijvoorbeeld door zonnepanelen opgewekt.

Alle energie wordt dus zelf opgewekt. Het energiegebruik is afhankelijk van de manier waarop de woning is gebouwd en welke installaties er aanwezig zijn.

energieneutraal bouwen

Energie Prestatie Coëfficiënt

Het gebouwgebonden energiegebruik wordt gemeten met de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Wanneer EPC=0 is er sprake van energieneutraal.

Nul op de Meter woning

Het verschil tussen energieneutraal en Nul op de Meter is klein. Bij een Nul op de Meter woning wordt er gedurende het jaar evenveel energie opgewekt als gebruikt (zowel voor het gebouw als voor de gebruikers).

energieneutraal bouwen

Energieneutraal huis laten bouwen?

Denkt u erover om een energieneutraal huis te laten bouwen? Daar komen de volgende zaken bij kijken.

Het begint met de aankoop van een kavel. Daarna heeft u de keuze voor verschillende aanbieders die uw woning kunnen realiseren. Kiest u bijvoorbeeld voor een standaard prefab woning of kiest u liever voor Livingstone en dus voor een uniek ontwerp op maat? Op onze website hebben wij talloze ontwerpen van onze architecten geplaatst ter inspiratie!

De eerste stap naar energieneutraal wonen is isolatie. De warmte wordt beter binnen gehouden door goede isolatie in de muren, vloeren en het dak. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren.

Een energieneutraal huis is natuurlijk helemaal gasloos. De woning energiezuinig verwarmen en koelen gebeurt onder andere met luchtwarmptepompen.

Eigen huis bouwen?

Livingstone biedt verschillende duurzame toepassingen voor uw toekomstige droomhuis. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen) een zonneboiler en/of extra isolatie.

Een eigen huis bouwen? Ga voor energieneutraal! Bent u benieuwd naar onze villa’s? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein.

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag