sluiten
Maak direct een afspraak!

Februari 2013

Op zoek naar een specifiek kenmerk van een woning?

Schets van de maand Februari 2013

Het echte buitenleven gevangen in een landelijk ontwerp. Deze sfeervolle en landelijke villa is een vrije interpretatie van villa “Hollandse Hoeve“.
De villa van de tekening is vergroot en voorzien van een rieten kap. Een rieten kap is niet alleen bepalend voor de uitstraling van de villa, maar is ook zeer duurzaam.

Architect Richard Martens: “Riet is een geweldig materiaal om mee te ontwerpen, vanwege de vele duurzame elementen. Het isoleert erg goed waardoor het comfort op de eerste verdieping gegarandeerd is. Riet wordt duurzaam geproduceerd, is vernieuwbaar en natuurlijk afbreekbaar. Maar bovenal geeft een rieten kap een woning karakter”.

De geschetste villa kan zowel in breedte als in de diepte op de kavel worden geplaatst. Hierdoor is het altijd mogelijk te zoeken naar een optimale oriëntatie op de tuin en de zon. De begane grond herbergt een tuingerichte leefkeuken, een ruime woonkamer met een en-suite werkkamer. Een fraaie open verbinding, maar ook afsluitbaar zodra dit nodig is. Middels een zogenaamde “luie” trap komen we op de lichte overloop. De eerste etage beschikt over een hoofdslaapkamer voorzien van en-suite badkamer en inloopkast. Verder op de eerste verdieping vinden we nog 2 slaapkamers, een royale berging en een tweede badkamer.

De gevels van deze villa zijn wit geschilderd, we noemen dit gekeimd. Het landelijke karakter van de villa wordt versterkt door de roeden verdeelde kozijnen en de hardhouten luiken. De entree van de woning krijgt extra cachet door een geprofileerde hardhouten sierlijst. Welkom thuis!

Interesse in deze villa?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Inspiratieboek

Vraag hier het inspiratieboek aan.

Vraag direct aan