CTA Img
Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Geschiedenis

Van klein familiebedrijf tot één van de grootste villabouwers in Nederland.

De geschiedenis van Livingstone

Roerige jaren ’80
In het begin van de jaren ‘80 verkeert de Nederlandse bouwsector in een flinke crisis. De huizenmarkt is ingestort en de prijs van nieuwbouwwoningen staat sterk onder druk. Deze marktsituatie vraagt om een nieuwe visie. Bouwen moet goedkoper, bouwen moet slimmer!

Met deze uitgangspunten gaat ondernemer Jan Tebbe in 1982 aan de slag. Zoals een rasondernemer betaamt, heeft hij de beste mensen om zich heen verzameld. Onder zijn bevlogen leiding werkt een team van vakspecialisten hard om de bouwwereld wezenlijk en blijvend te veranderen.

De aanhouder wint
Jan en zijn mensen boeken al vrij snel resultaat. Na iets meer dan één jaar research is er een geheel nieuw bouwsysteem ontstaan: de Livingstone-bouwmethode.

Op 25 oktober 1983 is Livingstone een feit. Met een schitterend idee, een bescheiden brochure, ontzettend veel moed en vast vertrouwen in de toekomst gaat men aan de slag. Niemand minder dan oud-premier Van Agt opent in 1983 de eerste showroom in Breda. Vanuit deze kleine showroom wordt er hard gewerkt aan het succes van Livingstone.

HTS Tilburg: de eerste bouwopdracht
Om het nieuwe concept te testen worden er midden jaren ‘80 eerst enkele proefwoningen gebouwd. Na de evaluatie wordt er een aantal verbeteringen aangebracht. Het eindresultaat is een volwaardig bouwsysteem waar verantwoord en kwalitatief mee kan worden gebouwd.

De eerste bouwopdracht is echter geen Livingstone-villa, maar een schoolgebouw voor de HTS in Tilburg. Duizenden Livingstone-woningen zouden spoedig volgen. Het succes van het innovatieve bouwconcept is bewezen.

Midden jaren ‘90
Werd er eerst gebouwd in houtskeletbouw, midden jaren ’90 wordt het huidige bouwsysteem met licht betonnen binnenwanden ontwikkeld en toegepast. Het nieuwe systeem is even flexibel als het voorgaande, maar superieur van kwaliteit.

20 jaar Livingstone
Op 17 oktober 2003 wordt het twintigjarig bestaan van Livingstone gevierd. Dit jubileum is een bijzondere mijlpaal. Grondlegger Jan Tebbe neemt afscheid van ‘zijn‘ bedrijf en draagt Livingstone over aan zijn zoon Rob Tebbe.

Livingstone groeit uit haar jasje
“Een huis koop je over het algemeen niet uit een boekje”, is de visie van Rob Tebbe, Het stijgende bezoek aan de Livingstone-showroom en de vraag naar praktische informatie over de villa-ontwerpen bewijst dit. Daarom wordt de bestaande accommodatie in Breda verruild voor een veel grotere showroom van 1.200m2. Sinds 2 juni 2005 is Livingstone gehuisvest aan Vossenberg 4.

Internationaal
In drie decennia groeit Livingstone uit tot een speler van formaat. De innovatieve bouwformule vindt ook internationaal zijn weg. Naast onder andere de villaparken Landal Beach Park Texel en de Cauberg in Valkenburg realiseert Livingstone honderden schitterende villa’s in Duitsland, Schotland en Curaçao.

Nieuwe eigenaars
In 2011 nemen twee enthousiaste bouwondernemers het roer bij Livingstone over: William van Rijn en Rick Gijsen. Onafhankelijk, slagvaardig en vol energie bouwen zij verder aan het succes van Livingstone.

De geschiedenis van Livingstone in beeld:

Contact opnemen / afspraak maken

Inspiratieboek

Vraag hier het inspiratieboek aan.

Vraag direct aan