sluiten
Maak direct een afspraak!

September 2013

Op zoek naar een specifiek kenmerk van een woning?

Schets van de maand September 2013

In september brengen we u een ontwerp met een vleugje buitenlandse klasse. Eenieder die weleens bij onze zuiderburen komt, zal meteen het “Belgische karakter” in de woning terugzien! Het ontwerp gaat in de basis uit van een duidelijke bouwvorm, welke aan verschillende zijden versterkt wordt door het gebruik van de uitbouwen. Dit brengt in de woning veel ruimte op de juiste plaats.

Vooraleer we de woning binnenstappen valt uiteraard de entreepartij op. De dubbele deuren geven een luxe uitstraling en bieden toegang tot de entree, of mogen we zeggen “vestibule”? Vanuit de entree zijn dubbele deuren geplaatst naar de ruimte woonkamer. En hier zien we voor de eerste maal de toegevoegde waarde van de “uitbouwen” in het ontwerp. De woonkamer krijgt hiermee de optie om verschillende leefruimten in te richten. Tevens zijn in de woonkamer meerdere tuindeuren aanwezig welke zorgen voor een zee aan licht maar deze bieden uiteraard ook op mooie dagen een eenvoudige toegang tot uw tuin. Via dubbele en-suite deuren zijn vervolgens de overige ruimtes te bereiken; richt u deze in als hobbykamer, woonkamer, studieruimte of misschien wel als een heuse bibliotheek? Aan u de keuze!

Doorlopend vanuit de woonkamer vinden we de ruime keuken, met zitruimte voor iedereen en de mogelijkheid om een ruime hoekkeuken te plaatsen. Of wellicht gaat u toch voor het kookeiland? De ruimte is er!

Bekijken we beide verdiepingen, zien we ook hier weer legio mogelijkheden. We hebben alvast een mogelijke indeling geschetst, waarbij de conclusie is dat dit ontwerp eenvoudig kan voorzien in 4 grote slaapkamers, 2 badkamers, separaat toilet en technische ruimte, en dan zelfs nog voldoende bergruimte kan bieden!

De buitenzijde van de villa kenmerkt zich zoals eerder aangehaald door het gebruik van geschakelde vormen, maar ook het stuukwerk van de entreepartij draagt bij aan de luxe uitstraling. Verder maken details als de gootoverstekken (met gootklossen), de getrommelde stenen en bijvoorbeeld de sierluiken het plaatje helemaal compleet!

Verder zijn er allerlei “speelse” elementen in het ontwerp verwerkt, zoals bijvoorbeeld de schoorsteen, het elips-vormige raam in de voorgevel en de getoogde voordeur.

Al met al een erg compleet ontwerp, geheel aanpasbaar naar uw eigen smaak!
Inspiratie opgedaan? Kom langs en vorm dit ontwerp naar eigen wens!

Interesse in deze villa?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Inspiratieboek

Vraag hier het inspiratieboek aan.

Vraag direct aan