Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Wat houdt energieneutraal bouwen in?


Er wordt steeds harder gewerkt aan een duurzame toekomst. De overheid werkt hard om dit de komende jaren te realiseren. Energieneutraal bouwen is daarbij een fundamenteel onderwerp voor de woningbouw en dit wordt vanuit de overheid sterk gemotiveerd. Hierbij zijn er wel regels waar uw toekomstige woning aan moet voldoen. Maar wat is energieneutraal bouwen, wat zijn de voordelen en hoe kan Livingstone u hierbij helpen? Dat beantwoorden wij allemaal in deze blog.

Wat is energieneutraal bouwen?

Er worden binnen energieneutraal bouwen verschillende begrippen gehanteerd. Zo heeft u vast wel eens gehoord van een nul op de meter woning, BENG, BEN en klimaatneutraal bouwen. 

Met energieneutraal bouwen wordt er verwezen naar het verbruik en opwekken van energie. Het houdt in dat over het hele jaar de woning evenveel energie oplevert als dat het verbruikt. Hierdoor heeft u aan het einde van het jaar een nul op de meter. En dat geeft u veel voordelen.

default

Eigenschappen van een energieneutrale woning

Een energieneutrale woning bereikt u niet zomaar. U moet bij het bouwen van de woning rekening houden met verschillende oplossingen. Zo kunt u denken aan het integreren van zonnepanelen, de woning voorzien van goede isolatie, triple glas en een warmtepomp. U wekt hiermee uw eigen energie op en zorgt dat de energie nauwelijks verloren gaat. Livingstone zal alle mogelijkheden op voorhand met u bespreken. Daarmee bent u verzekerd dat u volledig voorzien bent van alle energieneutrale oplossingen.

Naast de eigenschappen van de woning is het ook belangrijk dat u zelf let op het gebruik van energie. Zodra dit omhoog gaat zal dit ook terug te zien zijn op uw energiemeter. Zorg er daarom voor dat het eigen gebruik zoveel mogelijk wordt beperkt. 

energieneutraal bouwen

Voordelen van energieneutraal bouwen

Het bouwen van een energieneutrale woning is een investering. Maar het brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste zijn deze woningen energiezuinig waardoor u zeer lage energiekosten heeft. Het resultaat is naar verwachting een nul op de energiemeter. Daarnaast zijn energiezuinige woningen enorm comfortabel. Vanwege de goede isolatie blijft de warmte goed behouden in de winter, en in de zomermaanden is de woning heerlijk koel.

Een energieneutrale woning beschikt ook over een goed ventilatiesysteem. Vervuilde lucht wordt afgevoerd en u kunt genieten van de toevoer van frisse lucht. Ten slotte heeft een energieneutraal huis geen CO2 uitstoot, waardoor u een prachtige bijdrage doet aan de natuur.

Energieneutraal bouwen met Livingstone

Livingstone heeft over de jaren heen veel energieneutrale woningen gebouwd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van energieneutraal bouwen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen of een vrijblijvende afspraak inplannen met één van onze architecten. Livingstone helpt u graag!

Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag