Maak een afspraak!

Een schuurwoning bouwen? 3 unieke eigenschappen.

2 november 2021

Wilt u een woning die prachtig opgaat in de omgeving? Dan is een schuurwoning bouwen de perfecte optie voor u. Schuurwoningen zijn over de jaren heen ontwikkeld tot een trend. De naam spreekt voor zich; een schuurwoning lijkt qua uiterlijk op een schuur. Dit kenmerkt zich door de eenvoudige hoofdvorm met strakke lijnen, natuurlijke materialen en veel glas (en dus veel natuurlijke lichtinval). Naast het prachtige en simplistische design heeft het nog enkele eigenschappen die een schuurwoning uniek maken. Wij zetten hieronder drie unieke karakteristieken van een schuurwoning op een rij.

1. Een schuurwoning is één met de omgeving

Een schuurwoning kenmerkt zich doordat het prachtig opgaat in de omgeving. Dit komt door het gebruik van sobere kleuren, een strak lijnenspel en de industriële- en natuurlijke materialen. Er wordt het idee gewekt dat schuurwoningen enkel op het platteland gebouwd kunnen worden. Niks is minder waar: dorpse omgevingen zijn ook zeer populair om een schuurwoning te bouwen! Daarentegen worden op het platteland wel veel eisen gesteld. De woning moet namelijk het karakter van de omgeving behouden. Een schuurwoning bouwen voldoet dan ook perfect aan deze eisen. Bent u benieuwd naar onze verschillende ontwerpen? Bekijk onze blog: “schuurwoning bouwen: 6 verschillende woningen”.

Schuurwoning ontwerpen

2. Materialen

Een schuurwoning bouwen heeft een uniek uiterlijk door het gebruik van industriële en natuurlijke materialen. Zo ziet u vaak rieten daken, houten balken en veel beglazing terug in een schuurwoning. Dit geeft uw schuurwoning een moderne, maar ook landelijke uitstraling. Naast het nostalgische karakter biedt dit ook veel voordelen. Zo geniet u van veel lichtinval, en is riet duurzaam, licht en biedt het een sterke basis voor de isolatie van uw schuurwoning.

Een schuurwoning laten bouwen

3. Alle stijlen zijn toepasbaar

Een schuurwoning bouwen kan op talloze mogelijkheden. De basisvorm van een schuurwoning is hetzelfde, maar de uitvoering kan volledig naar uw wens worden gemaakt. Vrijwel alle materialen en stijlen zijn daarmee toepasbaar op het bouwen van een schuurwoning. U kunt kiezen voor zowel een moderne- als traditionele schuurwoning en de mogelijkheden breiden zich ook uit tot een energieneutraal ontwerp. Zo bieden de daken van schuurwoningen de ideale gelegenheid tot het integreren van zonnepanelen.

Bouwen met Livingstone

Wilt u ook een schuurwoning bouwen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Livingstone u kan bieden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan (digitaal of per post). Bij Livingstone realiseren wij graag de woning van uw dromen!

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag