Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een schuurwoning bouwen? 3 unieke eigenschappen.

Wilt u een woning die prachtig opgaat in de omgeving? Dan is een schuurwoning bouwen de perfecte optie voor u. Schuurwoningen zijn over de jaren heen ontwikkeld tot een trend. De naam spreekt voor zich; een schuurwoning lijkt qua uiterlijk op een schuur. Dit kenmerkt zich door de eenvoudige hoofdvorm met strakke lijnen, natuurlijke materialen en veel glas (en dus veel natuurlijke lichtinval). Naast het prachtige en simplistische design heeft het nog enkele eigenschappen die een schuurwoning uniek maken. Wij zetten hieronder drie unieke karakteristieken van een schuurwoning op een rij.

1. Een schuurwoning is één met de omgeving

Een schuurwoning kenmerkt zich doordat het prachtig opgaat in de omgeving. Dit komt door het gebruik van sobere kleuren, een strak lijnenspel en de industriële- en natuurlijke materialen. Er wordt het idee gewekt dat schuurwoningen enkel op het platteland gebouwd kunnen worden. Niks is minder waar: dorpse omgevingen zijn ook zeer populair om een schuurwoning te bouwen! Daarentegen worden op het platteland wel veel eisen gesteld. De woning moet namelijk het karakter van de omgeving behouden. Een schuurwoning bouwen voldoet dan ook perfect aan deze eisen.

Schuurwoning ontwerpen

2. Materialen

Een schuurwoning heeft een uniek uiterlijk door het gebruik van industriële en natuurlijke materialen. Zo ziet u vaak rieten daken, houten balken en veel beglazing terug in een schuurwoning. Dit geeft uw schuurwoning een moderne, maar ook landelijke uitstraling. Naast het nostalgische karakter biedt dit ook veel voordelen. Zo geniet u van veel lichtinval, en is riet duurzaam, licht en biedt het een sterke basis voor de isolatie van uw schuurwoning.

Een schuurwoning laten bouwen

3. Alle stijlen zijn toepasbaar

Een schuurwoning bouwen kan op talloze mogelijkheden. De basisvorm van een schuurwoning is hetzelfde, maar de uitvoering kan volledig naar uw wens worden gemaakt. Vrijwel alle materialen en stijlen zijn daarmee toepasbaar op het bouwen van een schuurwoning. U kunt kiezen voor zowel een traditionele als een moderne schuurwoning en de mogelijkheden breiden zich ook uit tot een energieneutraal ontwerp. Zo bieden de daken van schuurwoningen de ideale gelegenheid tot het integreren van zonnepanelen.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Schuurwoning bouwen met Livingstone

Wilt u ook een schuurwoning bouwen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Livingstone u kan bieden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan (digitaal of per post). Bij Livingstone realiseren wij graag de woning van uw dromen!

❮ Naar nieuwsoverzicht