Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Duurzame woning

Samen bouwen we uw duurzame woning

Wat is een duurzame woning

Bij het bouwen van een duurzame woning wordt er rekening gehouden met het milieu, zowel in het ontwerp als tijdens de bouw ervan. Denk hierbij aan het verminderen van CO2-uitstoot als gevolg van het energieverbruik voor verwarming en koeling van het gebouw. 

De toekomst is steeds meer gericht op duurzaam bouwen en wonen. Benieuwd hoe we hier op inspelen bij Livingstone?

Voorbeelden duurzaam wonen

Een duurzame woning is beter voor het milieu en bespaart u op de lange termijn ook veel kosten. Benieuwd wat een woning duurzaam maakt? Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor u op een rijtje gezet:

  • Goede isolatie en energiezuinige apparaten
  • Duurzame energieopwekking (bv. zonnepanelen);
  • Verwarmen en koelen met behulp van luchtwarmtepompen;
  • Gebruik van milieuvriendelijke materialen.

  • Bouwen met Cross Laminated Timber, zie de website van Livingstone Thuis in Hout.

Een duurzame woning laten bouwen door Livingstone

Sinds de zomer van 2018 heeft de Nederlandse overheid de verplichting ingesteld dat nieuwbouwwoningen geen gasaansluiting meer mogen hebben.

Bij Livingstone worden alle villa’s standaard voorzien van een zeer efficiënte en stille luchtwarmtepomp, waardoor de villa’s volledig elektrisch kunnen worden verwarmd en gekoeld. Hierdoor zijn onze villa’s volledig vrij van gasaansluitingen. Op een slimme manier een duurzame woning realiseren? Dan bent u bij Livingstone aan het juiste adres. Wij ontwerpen graag uw duurzame woning met het oog op de toekomst.

BENG, Energieneutraal en Nul op de Meter woning

Bijna Energie NeutraalGebouw (BENG), energieneutraal en nul op de meter woning, het zijn termen die u misschien al eens bent tegengekomen. Maar wat betekent dit? En nog belangrijker: wat betekent dit voor de bouw van uw droomhuis? 

Tegenwoordig moeten alle woningen minimaal aan de BENG-eisen voldoen, maar de verwachting is dat deze eisen strenger zullen worden in de nabije toekomst. Denk daarom vooruit en ga voor een energieneutrale woning of een Nul op de Meter woning. Bij Livingstone denken we graag met u mee. Wist u bijvoorbeeld dat uw energieoverschot minder waard wordt? Speel hier slim op in met de juiste installaties.

Over Livingstone

Livingstone is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte villa’s in heel Nederland. Ons team begeleidt u gedurende het gehele proces, van de eerste schets tot aan de oplevering van uw droomwoning.

Door nauw samen te werken met lokale bouwpartners realiseren we unieke woningen die volledig voldoen aan uw persoonlijke woonwensen. Bent u nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Breng dan een bezoek aan ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een duurzame woning?

Een duurzame woning is een woning die gebouwd is en onderhouden wordt met aandacht voor de sociale, economische en milieueffecten gedurende de gehele levensduur.

Wat kost het bouwen van een duurzame woning?

Wat de kosten zijn van een duurzame woning is geheel afhankelijk van uw persoonlijke woonwensen en het uiteindelijke ontwerp. Livingstone kan dit inzichtelijk voor u maken tijdens een vrijblijvend gesprek met een van onze architecten. U ontvangt na het ontwerp ook direct een kostenindicatie van de bouw van uw duurzame woning.

Wat is een nul op de meter woning?

Een "nul op de meter" (NOM) woning is een energiezuinige woning die in een jaar tijd evenveel energie opwekt als het verbruikt. Het concept is gericht op het minimaliseren van het energieverbruik door middel van energiebesparende maatregelen, zoals goede isolatie, energiezuinige apparatuur en efficiënte verwarmings- en koelsystemen. Daarnaast wekt een NOM-woning zelf duurzame energie op, meestal met behulp van zonnepanelen, om het eigen energieverbruik te compenseren.

Wat zijn de voordelen van duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen heeft enorm veel voordelen. Het is beter voor het milieu en resulteert in lagere maandelijkse kosten. Bovendien zorgt het duurzaam bouwen voor een hogere waarde van het huis. Het laten bouwen van een duurzame woning is dus een investering voor de toekomst.