Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Jaren ’30 woning

Een jaren '30 woning met iconische kenmerken

Wat is een jaren ’30 woning?

Een jaren ‘30 woning is een royale woning met rijke detaillering en een tijdloos karakter. Deze woonstijl bevat elementen die kenmerkend zijn voor de jaren dertig van de vorige eeuw. De bouwstijl wordt tot op heden nog gebruikt voor het realiseren van unieke en tijdloze woningen.

Een jaren ‘30 woning kenmerkt zich door onder andere het gebruik van strakke horizontale lijnen, gedetailleerd gevelmetselwerk en een bijzondere vormgeving van kozijnen.

Lees meer over de kenmerken Vraag ons inspiratieboek aan

De unieke kenmerken van een jaren ’30 woning

Het karakter van een jaren ‘30 woning is terug te vinden in het tijdloze en unieke design. Zo laat de bouwstijl een rijke detaillering zien en wordt er vaak gebruikgemaakt van sfeervolle roodbruine bakstenen. Bij een jaren ‘30 woning geniet u van ruime woonoppervlaktes. Enkele typische kenmerken van deze bouwstijl zijn:

  • Rijk gevelmetselwerk;
  • Gebruik van roodbruine bakstenen;
  • Bijzondere vormgeving van kozijnen;
  • Veel ruimte;
  • Horizontale belijning;
  • Glas-in-lood-elementen;
  • Schuifdeuren;
  • Een opvallend zadeldak;
  • Speelse vormgeving.

Uw unieke jaren ’30 woning laten bouwen met Livingstone

Uw unieke huis bouwen? Dan is een overzichtelijk en goedlopend proces onmisbaar. Livingstone begeleidt en ondersteunt u gedurende het hele proces van ontwerp tot aan de realisatie van uw droomwoning op maat. 

Uw persoonlijke architect 

Bij Livingstone werken verschillende ervaren architecten. De architecten bij Livingstone vertalen uw wensen naar een exclusief en maatwerk ontwerp dat voldoet aan al uw woonwensen en eisen. Daarnaast adviseren ze u met de regel- en wetgeving van de kavel en omgeving. U kiest zelf met welke architect u gaat samenwerken. Een persoonlijke klik is ten slotte de sleutel naar (bouw)succes! 

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw unieke, maatwerk jaren ‘30 woning te bouwen? Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze architecten en maak kennis.

Maak vrijblijvend een afspraak Uw eigen jaren '30 woning bouwen

Onze jaren ’30 woningen

Door de jaren heen hebben de architecten van Livingstone talloze mooie woningen gerealiseerd.
Bekijk hieronder een selectie van onze projecten.

Over Villa Zwaag

Villa Zwaag is een exclusieve jaren ’30 woning. De kleur van de gevelsteen en de plint, de forse dakoverstekken en raamroeden zijn enkele typische kenmerken van deze bouwstijl.

Over Villa Kerkrade

Deze unieke jaren ’30 woning is een schitterend ontwerp met een elegante uitstraling. De woning is op basis van de woonwensen van onze opdrachtgevers ontworpen. De kenmerkende rode gevelstenen geven de woning het typische jaren ’30 karakter.

Over Villa Cassele

Deze unieke jaren ’30 woning is een schitterend ontwerp met een stijlvol karakter. De kenmerkende rode gevelstenen geven de woning een warme uitstraling. Opvallende details zijn de verspringende kapvorm en royale dakoverstekken, de robuuste schoorsteen en de gepotdekselde geveldelen op de eerste verdieping.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt maatwerk woningen door heel Nederland. Wij begeleiden en ontzorgen onze klanten gedurende het hele proces, van schets tot oplevering. Samen met onze architecten, kopersbegeleiders en bouwpartners bij u in de buurt realiseren wij uw droomwoning die voldoet aan al uw woonwensen. Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan. 

Veelgestelde vragen

Wat is een jaren '30 woning?

Een jaren ‘30 woning is een woning met een tijdloos karakter. De bouwstijl komt voort uit de huizen in de jaren ‘30 van de 20ste eeuw. U kunt ze herkennen aan rijk metselwerk, roodbruine bakstenen, fraaie details, horizontale belijning en de speelse vorm.

Wat kost een jaren '30 woning?

De kosten van uw woning zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Livingstone maakt dit direct inzichtelijk na het conceptontwerp. Dit houdt in dat u niet voor verrassende kosten komt te staan tijdens het bouwproces.

Hoe bouw ik een jaren '30 woning?

Het bouwen van een jaren ‘30 woning start met het woningontwerp. De door u gekozen architect brengt uw persoonlijke woonwensen in kaart om tot een definitief ontwerp te komen. Na de overeenkomst starten we met de bouw van uw droomhuis.

Hoe kan ik een jaren '30 woning isoleren?

Het isoleren van een jaren '30 woning kan een uitdaging zijn vanwege de bouwstijl en de bestaande kenmerken van de woning. Hier zijn enkele manieren waarop een jaren '30 woning geïsoleerd kan worden: dak-, vloer- en muurisolatie. Vervang daarnaast de enkel glas door hoogrendementsglas (bv. HR++) en zorg voor een goede ventilatie. Als u uw jaren '30 woning laat bouwen door Livingstone, kijken we mee naar de isolatiemogelijkheden van uw ontwerp.

Hoe kan ik een jaren '30 woning duurzaam laten bouwen?

Het realiseren van een duurzame jaren '30 woning kan een uitdaging zijn vanwege de bouwstijl en de bestaande kenmerken van de woning. Er zijn echter genoeg manieren om een jaren '30 woning duurzaam te laten bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een goede isolatie, energiezuinige verwarming, zonne-energie, waterbesparende apparaten en duurzame verlichting. Bij Livingstone kijken we graag met u mee en nemen we uw wensen voor een duurzame woning mee in een unieke schets op maat.

Waarom een jaren '30 woning bouwen?

Veel mensen kiezen voor een jaren '30 woning vanwege de karakteristieke elementen zoals de bakstenen gevels, de kenmerkende dakvormen, de erkers, glas-in-loodramen en de details in het interieur. Oorspronkelijke jaren '30 woningen hebben vaak beperkte indelingen en kleinere ruimtes, die niet altijd voldoen aan de moderne behoeften en levensstijlen. Door een nieuwe jaren '30 woning te bouwen, kun u de indeling en functionaliteit aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften.