Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Herenhuis

Een herenhuis met uw woonwensen

Wat is een herenhuis?

De definitie van een herenhuis is een grote, statige en luxe woning. Deze bouwstijl is ontstaan in de periode van 1880 tot 1920. Vanaf dat moment stond een herenhuis al bekend als een woning met ten minste twee woonlagen, ruime woonoppervlaktes en een beloopbare zolder of dakverdieping. Later in de negentiende eeuw werd dit woningtype naast de woonfunctie ook steeds vaker gebruikt als woon- en winkel of werkplaats.

Een herenhuis kan tegenwoordig in zowel klassieke als moderne stijl gebouwd worden. Benieuwd naar de kenmerken van een herenhuis?

Lees meer over de kenmerken Inspiratiemagazine aanvragen

De unieke kenmerken van een herenhuis

Bij herenhuizen wordt al snel gedacht aan de bekende (oude) grachtenpanden in bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam, maar ook vrijstaande woningen vormen een bron van inspiratie. Deze bouwstijl is dan ook steeds vaker te zien als moderne (nieuwbouw) woning inclusief de unieke ongewijzigde kenmerken van een herenhuis:

  • Minimaal twee woonlagen;
  • Een beloopbare zolder of dakverdieping;
  • Ruime woonoppervlaktes;
  • Ruimte voor veel kamers;
  • Hoge plafonds en weinig tot geen schuine wanden;
  • Vierkante of rechthoekige vorm;
  • Symmetrische voorgevel;
  • Een grote en imposante voordeur.

Herenhuis laten bouwen met Livingstone

Heeft u altijd al gedroomd om in een modern of klassiek herenhuis te wonen die volledig voldoet aan al uw woonwensen? Bouw uw eigen unieke, op maat gemaakte droomwoning samen met Livingstone!

Advies, ontwerp & realisatie
Een huis bouwen, dat is een leuke maar ook spannende stap. Het is daarom belangrijk dat alles goed geregeld wordt. Van advies, ontwerp tot aan project- en kopersbegeleiding en realisatie van de bouw. Bij Livingstone starten we met een vrijblijvend en persoonlijk gesprek met een van onze architecten. Samen nemen we al uw woonwensen door en kijken naar de mogelijkheden voor de kavel. Vervolgens ontwikkelt de architect een exclusief ontwerp op maat van uw droomwoning.

Nieuwsgierig wat Livingstone voor u kan betekenen? Plan een vrijblijvend gesprek in met een van onze architecten en bekijk de mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak Herenhuis bouwen

Onze herenhuizen

Door de jaren heen hebben de architecten van Livingstone al vele mooie woningen ontworpen; van herenhuizen tot notariswoningen. Deze unieke villa’s worden door heel Nederland gerealiseerd door onze lokale bouwpartners. Bekijk hieronder een aantal van onze projecten.

Over Villa Oud Leeuwenhorst

Dit schitterende, klassieke woningontwerp is een exclusief woningontwerp met een chique uitstraling. De voorzijde van deze exclusieve twee-onder-een-kapwoning oogt imposant dankzij de volledig symmetrisch ontworpen gevel.

Over Villa Zoetermeer

Villa Zoetermeer is een prachtige klassieke villa. Dankzij het geheel symmetrisch ontwerp ontstaat een imposante uitstraling. Moderne stijlinvloeden zijn terug te vinden in de witte gevels en de strakke donkere belijning. Hierdoor heeft deze villa een unieke en geheel eigen karakter.

Villa Aerdenhout

Deze villa combineert architectonisch gezien alles wat er op het gebied van klassiek en vorstelijk wonen mogelijk is. Het ontwerp is gebaseerd op de unieke combinatie van de visies van oude en nieuwe bouwmeesters. Met deze villa wordt u rentmeester van een tijdgeest.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt exclusieve villa’s op maat door heel Nederland. Livingstone begeleidt u gedurende het hele proces, van schets tot oplevering. Door samen te werken met lokale bouwpartners realiseren we elke droomwoning op maat, die voldoet aan alle woonwensen. Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een herenhuis?

Een herenhuis is een royale, statige en chique woning. Kenmerkend aan dit woningtype is dat deze bestaat uit minimaal twee woonlagen, een zolder, ruime kamers en woonoppervlaktes, hoge plafonds en weinig tot geen schuine wanden omvat. De woning heeft een vierkante of rechthoekige vorm en een symmetrische voorgevel.

Wat kost een herenhuis?

Wat de kosten zijn van een herenhuis is geheel afhankelijk van uw persoonlijke woonwensen en het uiteindelijke ontwerp. Livingstone kan dit inzichtelijk voor u maken tijdens een gesprek met een van onze architecten. U ontvangt na het ontwerp ook direct een kostenindicatie van de bouw van uw nieuwe woning.

Hoe bouw ik een herenhuis?

Een herenhuis bouwen start met het maken van het ontwerp. Tijdens een gesprek met een van onze architecten kunt u uw specifieke ideeën bespreken. Wij zorgen dat uw toekomstige droomvilla aan al uw persoonlijke wensen voldoet en daarnaast ook past binnen de regelgeving op uw kavel.

Kan ik een duurzaam herenhuis bouwen?

Bij Livingstone worden alle huizen minimaal volgens de BENG-eisen gebouwd. Ook kunt u bij ons terecht voor een energieneutrale woning of een Nul op de meter-woning. Een duurzaam herenhuis is dus geen enkel probleem. Onze architect kijkt graag mee en maakt voor een schets op maat, die voldoet aan al uw duurzame woonwensen en -eisen.

Hoe bouw ik een energiezuinige woning?

Er zijn een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij de bouw van een energiezuinige woning. Denk bijvoorbeeld aan een goede isolatie, energiezuinige verwarming, zonne-energie, waterbesparende apparaten en duurzame verlichting. Onze architecten denken graag met u mee om te bekijken hoe we uw energiezuinige woning kunnen realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van uw wooncomfort.