Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Meergeneratiewoning

Toekomstbestendig en comfortabel

Wat is een meergeneratiewoning?

Een meergeneratiewoning, ook wel mantelzorgwoning of kangoeroewoning genoemd, is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen of wooneenheden onder één dak. 

Het voordeel? Er kunnen meerdere generaties van een familie comfortabel onder één dak gehuisvest worden waardoor de gezamenlijke kosten gedeeld kunnen worden. Met het huidige woningen tekort is dit een steeds populairdere optie. Benieuwd naar de kenmerken?

De kenmerken van een meergeneratiewoning

Een meergeneratiewoning heeft een aantal kenmerkende aspecten. In de basis is dit type woning opgezet om met meer families onder een dak te wonen. Typerende kenmerken zijn:

  • De woning bestaat uit meerdere woningen;
  • Zeer toegankelijk;
  • Flexibel en aanpasbaar;
  • Een mix van privacy en gedeelde ruimtes.

Is een meergeneratiewoning iets voor u?

Wilt u uw (toekomstige) zorgvraag afstemmen op uw behoeften? Een meergeneratiewoning kan voor veel situaties een geschikte oplossing zijn. 

Vroeger was het heel gebruikelijk dat families onder een dak bleven wonen. Tegenwoordig is dit steeds meer weggezakt en wonen gezinnen steeds vaker op afstand van elkaar en familie. We zien echter dat – met de huidige woningcrisis en de krapte in verpleeg- en verzorgingshuizen – de vraag naar meergeneratiewoningen steeds meer toeneemt. Een meergeneratiewoning biedt namelijk een oplossing voor beide problemen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek het met een van onze architecten.

Een meergeneratiewoning laten bouwen door Livingstone

Het ontwerp van meergeneratiewoningen wordt afgestemd op de behoeften van elke generatie waarbij privacy, zelfstandigheid en aparte woonruimtes in balans worden gebracht. Dit type woning is daarom aanpasbaar aan de specifieke vereisten van elke familie.

Advies, ontwerp & realisatie

Livingstone helpt u graag bij het realiseren van uw meergeneratiewoning. Op basis van uw woonwensen en -behoeften gaan onze architecten aan de slag en maken zij voor u een ontwerp op maat. Hierin worden alle partijen meegenomen, zodat het woongenot van alle bewoners gerealiseerd kan worden.

Onze gerealiseerde projecten

Villa Bilthoven

Deze royale villa heeft een luxe uitstraling! Dit ontwerp wat volledig naar wens van onze opdrachtgevers is gemaakt, kent veel variatie in de gevels.

Villa Zelhem

Villa Zelhem is een imposant woningontwerp dat speciaal voor onze opdrachtgever is ontworpen. De elegante voorzijde oogt stijlvol en chique waarbij de architect de privacy van onze opdrachtgever perfect weet te waarborgen.

Villa Reeuwijk

Deze prachtige landelijk villa is op basis van specifieke woonwensen ontworpen. De voorzijde van woning biedt de bewoners veel privacy, de achterzijde van de woning heeft een open sfeer.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Bij Livingstone zijn we gespecialiseerd in het op maat ontwerpen en bouwen van exclusieve woningen door heel Nederland. Van de allereerste schets tot en met de feestelijke oplevering, bij Livingstone wordt u tijdens het gehele proces ontzorgd. 

Samen met onze vaste, lokale bouwpartners realiseren we uw droomwoning die voldoet aan al uw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden bij Livingstone? Kom langs op ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een meergeneratiewoning?

Een meergeneratiewoning, ook wel mantelzorgwoning of kangoeroewoning genoemd, is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen onder één dak. Het voordeel is dat er meerdere generaties van een familie comfortabel onder één dak gehuisvest kunnen worden. Met het huidige woningen tekort is dit een steeds populairdere optie.

Kan ik een duurzame meergeneratiewoning laten bouwen?

Tuurlijk! Een duurzame meergeneratiewoning is geen enkel probleem bij Livingstone. We bouwen onze woningen minimaal via de BENG-eisen, maar ook als u op zoek bent naar een nul op de meter of energieneutrale woning, kunt u bij ons terecht! Een van onze architecten denkt graag met u mee over de mogelijkheden.

Hoeveel kost een meergeneratiewoning?

De kosten van een meergeneratiewoning zijn geheel afhankelijk van de woonwensen en - behoeften van elk gezin en hoeveel ruimtes u wilt delen. Het scheelt uiteraard als u een keuken en/of woonkamer deelt of dat u dit gescheiden houdt. Bij Livingstone maken we deze kosten graag inzichtelijk voor u tijdens een gesprek met een van onze architecten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een mantelzorgwoning/meergeneratiewoning?

Het voordeel is dat de kosten gedeeld kunnen worden, families meer tijd kunnen doorbrengen met elkaar en elkaar kunnen ondersteunen. Het nadeel is dat er soms vergeten wordt dat een meergeneratiewoning aan moet sluiten op iedereens behoeften en wensen. Het is belangrijk dat ieder zijn of haar privacy behoudt en prettig kan wonen.