Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Levensloopbestendige woning

Met een levensloopbestendige woning bent u voorbereid op alle levensfasen, waardoor u er zo lang mogelijk heerlijk in kunt blijven wonen. Als het meezit zelfs uw hele leven.

Bij de term levensloopbestendig denkt u waarschijnlijk niet direct aan een luxe en moderne villa. Dit komt omdat een een levensloopbestendige woning in de volksmond ook wel een seniorenwoning wordt genoemd. Toch is dat wel wat u kunt verwachten van een levensloopbestendige woning van Livingstone! Ook als u nog vitaal bent kan dit type woning prima voldoen aan uw woonwensen op dit moment.

levensloopbestendig bouwen

We realiseren de villa van uw dromen! Livingstone bouwt huizen door heel Nederland. In ons inspiratieboek en op onze website tonen wij u verschillende soorten villa’s ter inspiratie voor uw bouwplannen.

Heeft u wensen voor uw eigen woning die niet in lijn liggen met een van onze inspiratievilla’s? Geen probleem! Samen met een architect wordt een volledig nieuw ontwerp gemaakt. Natuurlijk kijken we hierbij altijd naar de regelgeving die op het kavel van toepassing is.

Levensloopbestendige woning bouwen: de stappen

Benieuwd hoe het bouwtraject voor een levensloopbestendige woning eruit ziet? We nemen u graag mee in het proces:

1. Inspiratie opdoen en kennismaken op ons inspiratieplein

Voordat er begonnen wordt met de bouw van uw levensloopbestendige woning gaat u zich oriënteren om uw woonwensen helder te krijgen. Dit is een bijzondere tijd, waarbij u heerlijk inspiratie op gaat doen voor uw toekomstige droomhuis. Vindt u het lastig om uw wensen in kaart te brengen? Kom dan gerust kennismaken en inspiratie opdoen op ons inspiratieplein in Breda! U vindt hier vier volledig ingerichte modelwoningen en talloze keuze-mogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, trappen en nog veel meer. De ideale plek om u te laten inspireren en uzelf ervan te verzekeren dat u de juiste keuzes voor uw eigen huis kunt maken.

Een van onze architecten zal tijdens het eerste gesprek uw vragen beantwoorden en vertellen over de verschillende opties en mogelijkheden voor uw levensloopbestendige woning.

Nieuwsgierig naar ons inspiratieplein? Neem alvast digitaal een kijkje binnen of maak vrijblijvend een afspraak.

2. Schetsontwerp en prijsopgave

Bij Livingstone kunt u ook met een levensloopbestendige woning voor iedere bouwwens terecht! Wij kunnen ieder soort huis bouwen. Geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco.

Op basis van uw woonwensen gaan onze architecten aan de slag met een schetsontwerp voor de woning. Uiteraard binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente.

Het ontwerp en de prijsopgave worden vervolgens aan u gepresenteerd.

Levensloopbestendige woning

3. Uw levensloopbestendige woning in 3D

U wilt natuurlijk weten hoe uw levensloopbestendige woning er straks precies uit komt te zien. Daarom presenteren wij uw villa in 3D en zetten aan de hand daarvan samen met u de puntjes op de i. Wanneer u akkoord bent, leggen wij het plan voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente.

4. Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. We zijn nu bijna klaar voor de bouw van uw droomhuis!

levensloopbestendige woningen

5. Levensloopbestendige woning bouwen

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, dan is het tijd om te starten met het bouwen van uw woning. Hierbij maakt u kennis met onze efficiënte bouwwijze:

Livingstone bestelt het casco. Onze bouwpartner bereidt vervolgens de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de cascowoning geplaatst en kan de afbouw al beginnen. Livingstone bouwt bovendien altijd onder Woningborg-garantie. Dit betekent dat de bouw van uw woning altijd is gegarandeerd. De garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit worden altijd nagekomen.

6. Oplevering van uw levensloopbestendige woning

Is het bouwen van uw levensloopbestendige woning klaar? Dan wordt er een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor de oplevering.

7. Welkom thuis!

Het bouwen van uw droomhuis is klaar. Welkom thuis! U beschikt nu over een toekomstgerichte woning waar u uw hele leven plezier van zult hebben. Mochten er, ook jaren later na de oplevering, nog vragen of klachten zijn over uw woning, dan kunt u altijd bij ons terecht.

huis laten bouwen

Een woning voor nu én voor de toekomst bouwen? Kies voor Livingstone!

Bent u overtuigd en wilt u een eigen levensloopbestendige woning bouwen? Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag