Inspiratie
Creatie
Realisatie
Felicitatie
Welkom thuis
Nieuws Werken bij Contact Afspraak maken
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Levensloopbestendige woning

Een droomvilla gaat verder dan enkel een woning. Uw woning heeft de ideale locatie, een inrichting volledig naar uw wens en bestaat uit een prachtige omgeving met gezellige buren. Zodra u hier gaat wonen wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Hoe dat kan? Door een levensloopbestendige woning te laten bouwen. 

Wat is een levensloopbestendige woning?

Een levensloopbestendige woning is de laatste jaren zeer populair. Het is een woning die geschikt is om lang zelfstandig te wonen, ook op latere leeftijd. Het ontwerp houdt rekening met diverse factoren. Zo kunt u denken aan een goede bouwlocatie, een ruime inrichting, de juiste ruimte-indeling en het beperken van zware fysieke inspanningen. Met deze aspecten in het achterhoofd wordt een levensloopbestendige woning gebouwd. 

Een levensloopbestendige woning verschilt daarmee van andere woningen doordat er rekening wordt gehouden met de indeling en inrichting. Wilt u nog geen woning die gebouwd is voor de toekomst? Dan kunt u de bouw zo laten realiseren dat deze later makkelijk tot een levensloopbestendige woning wordt omgebouwd. 

De kenmerken

De woning beschikt over een aantal benodigde kenmerken. Hiermee kunt u ook op latere leeftijd comfortabel en veilig wonen. Zo beschikt de woning over:

  • Een goede locatie;
  • Noodzakelijke ruimtes op de begane grond;
  • Weinig tot geen drempels;
  • Een inloopdouche;
  • Genoeg verlichting op looproutes.
levensloopbestendig bouwen
Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan
Levensloopbestendige woning

Duurzaam gebouwd

Het is sinds 2021 verplicht om Bijna EnergieNeutraal te bouwen (BENG). Met deze nieuwe eisen zijn er veranderingen voor het bouwproces en de materialen die worden gebruikt. Er wordt gelet op de behoefte aan energie, het primair fossiel energieverbruik en het percentage hernieuwbare energie wat voortkomt uit de woning. Simpelweg isolatie installeren helpt niet meer. 

Livingstone helpt u bij deze nieuwe eisen en ontzorgt u volledig. Wij adviseren u op het gebied van duurzaam bouwen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ondanks veranderingen in het bouwproces en de materialen zult u met uw levensloopbestendige woning veel kosten besparen. 

Het bouwproces van een levensloopbestendige woning

Bij Livingstone hebben we een inzichtelijk proces voor de bouw van uw woning. Het is daarbij belangrijk dat u een architect heeft die bij u past. 

We brengen uw wensen in kaart

Het is belangrijk om uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Livingstone zorgt daarom voor een architect die bij u past en uw wensen perfect kan vertalen naar uw droomvilla. Inspiratie nodig? Kom kennismaken en inspiratie opdoen op ons inspiratieplein in Breda! U vindt er vier volledig ingerichte modelwoningen en talloze keuzemogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, trappen en nog veel meer. De ideale plek om u te laten inspireren voor uw levensloopbestendige woning.

De door u gekozen architect zal tijdens het eerste gesprek al uw vragen beantwoorden en vertellen over de mogelijkheden. Maak vrijblijvend een afspraak.

Schetsontwerp en prijsopgave

Nadat uw wensen in kaart zijn gebracht, gaat de architect aan de slag met het schetsontwerp. Hierbij wordt er rekening gehouden met de bouweisen, de levensloopbestendige kenmerken en uw wensen. Dit gebeurt allemaal binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Het ontwerp en de prijsopgave wordt vervolgens aan u gepresenteerd. Bij Livingstone kunt u voor iedere bouwwens terecht! Wij kunnen ieder soort huis bouwen. Geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco.

Uw levensloopbestendige woning in 3D

U wilt natuurlijk weten hoe uw levensloopbestendige woning er straks precies uit komt te zien. Daarom presenteren wij uw villa in 3D. Op basis van deze schets kunt u gemakkelijk bekijken of er veranderingen zijn die u door wilt voeren. Bent u akkoord? Dan leggen wij het plan voor aan de welstandscommissie van uw gemeente. 

Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. We zijn nu bijna klaar voor de bouw van uw droomhuis!

Levensloopbestendige woning bouwen? Kies voor Livingstone!

Wilt u een levensloopbestendige woning laten bouwen of bent u op zoek naar meer informatie? Livingstone helpt u graag. Neem contact met ons op of plan een vrijblijvende afspraak in met één van onze architecten. 

Hoe bouwt u een levensloopbestendige woning?