Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Energieneutrale woning

Samen bouwen we uw energieneutrale woning

Wat is een energieneutrale woning?

Een woning is energieneutraal wanneer er over een jaar bekeken, geen energie van buitenaf nodig is. De benodigde energie wordt zelf opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Het energieverbruik van een woning is afhankelijk van onder andere de grootte en de aanwezige installaties.

Kenmerken energieneutrale woning

Energieneutrale woningen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar besparen op de lange termijn ook veel kosten. Er zijn tal van manieren om een energieneutrale woning te realiseren. Maar wanneer is een woning nu energieneutraal? Een energieneutrale woning heeft een aantal vaste kenmerken:

  • Duurzame energieopwekking;
  • Nodige energie wordt zelf opgewekt;
  • Het energieverbruik wordt zo laag mogelijk gehouden;
  • Goede isolatie.

Energieneutrale woning laten bouwen met Livingstone

Het wordt steeds belangrijker om energiezuiniger te gaan wonen. Met de huidige BENG- eisen (Bijna EnergieNeutraal Gebouw) moeten alle woningen al bijna energieneutraal gebouwd worden. Waarom dan niet een stapje verder en helemaal energieneutraal gaan? 

Bij Livingstone zijn er verschillende specialisten in dienst die u graag adviseren over de mogelijkheden en het bouwen van uw energieneutrale woning op maat. Aan de hand van uw persoonlijke woonwensen, de geometrie en de ligging van de woning, maakt een van onze architecten graag een woningontwerp op maat. Livingstone ontzorgt u gedurende het gehele proces, van schets tot oplevering.

Benieuwd naar het gehele proces?

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van unieke op maat ontworpen  villa’s door heel Nederland. We bieden een volledige ontzorging gedurende het gehele proces, vanaf het eerste ontwerp tot aan de oplevering. 

Ons team werkt nauw samen met lokale bouwpartners om elke individuele droomwoning te realiseren, volledig afgestemd op de persoonlijke woonwensen van onze klanten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de bouw van uw droomwoning door Livingstone? Dan nodigen wij u graag uit om ons inspiratieplein in Breda te bezoeken of om ons inspiratieboek aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Wat is een energieneutrale woning?

Bij een energieneutrale woning is er over een jaar bekeken, geen energie van buitenaf nodig. De benodigde energie wordt zelf opgewekt.

Wat kost een energieneutrale woning?

Een energieneutrale woning is zelfvoorzienend wat betreft energieopwekking. Om dit te realiseren zullen een aantal installaties moeten worden gerealiseerd. Het is echter heel afhankelijk van het verbruik hoeveel dit er moeten zijn. De kosten van een energieneutrale woning zijn dus voor iedereen verschillend. Bij Livingstone maken we graag vrijblijvend een prijsopgave op maat.

Hoeveel verbruikt een energieneutrale woning?

Een energieneutrale woning is zelfvoorzienend wat betreft energieopwekking. Over een heel jaar is er dus geen energie van buitenaf nodig. Hoeveel uw energieneutrale woning verbruikt is geheel afhankelijk van het verbruik. Onze architecten maken bij het ontwerp van de woning een inschatting van het verbruik en stellen hierop de installaties af, zoals zonnepanelen etc.

Wat is een nul op de meter woning?

Een "nul op de meter" (NOM) woning is een energiezuinige woning die in een jaar tijd evenveel energie opwekt als het verbruikt. Het concept is gericht op het minimaliseren van het energieverbruik door middel van energiebesparende maatregelen, zoals goede isolatie, energiezuinige apparatuur en efficiënte verwarmings- en koelsystemen. Daarnaast wekt een NOM-woning zelf duurzame energie op, meestal met behulp van zonnepanelen, om het eigen energieverbruik te compenseren.