Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Notariswoning

Een notariswoning volledig naar uw persoonlijke woonwens ontworpen en gebouwd

Wat is een notariswoning?

Een notariswoning is een symmetrisch ontworpen woning die zich kenmerkt door rijke detaillering en een luxe, statige uitstraling. Deze woningen hebben een klassieke, neoclassicistische bouwstijl uit de 19e eeuw. Zo is deze woonstijl voorzien van strakke basislijnen met vaak symmetrische gevels en centrale entree. De ramen zijn meestal groot en hoog, en voorzien van roeden of glas-in-lood. Vaak wordt een notariswoning ook vergeleken met een herenhuis. Dit komt doordat de notariswoning een eenlaagse variant is van het herenhuis. 

Een notariswoning kan gebouwd worden in verschillende stijlen. Zo kunt u kiezen voor een traditionele of moderne uitstraling. Het ontwerp kent eindeloze mogelijkheden. Benieuwd naar de kenmerken van een notariswoning?

Lees meer over de kenmerken Vraag ons inspiratiemagazine aan

De unieke kenmerken van een notariswoning

Hoe herkent u een notariswoning? Deze bouwstijl heeft verschillende opvallende kenmerken. Zo siert deze woonstijl zich met rijk versierde details, dakkapellen en een strakke en luxueuze uitstraling. Dit geeft de woning een klassiek en tijdloos karakter. Typische kenmerken van een notariswoning zijn:

  • Symmetrisch ontwerp;
  • Rijke details;
  • Gebouwd in de breedte;
  • Veel ruimte op de verdiepingen en zolder;
  • Ornamenten zoals sierlijke lijsten en pilasters;
  • Luxe entree; 
  • Een eenvoudige hoofdvorm.

Notariswoning laten bouwen met Livingstone

Uw eigen unieke huis bouwen? Een ontzettend leuke en mooie maar ook spannende stap. Het is daarom belangrijk dat alles goed geregeld wordt. Van advies, ontwerp tot aan project- en kopersbegeleiding en realisatie van de bouw.

Advies, ontwerp & realisatie
Het bouwen van uw eigen woning begint bij het in kaart brengen van uw wensen. Bij Livingstone werken we met korte lijnen. Zo vindt er een eerste vrijblijvend gesprek plaats met een van onze architecten. Zij nemen samen met u uw woonwensen door en kijken mee naar de mogelijkheden voor de kavel. Na het uiteindelijke ontwerp verstrekken we een kostenindicatie voor de bouw. Livingstone begeleidt u vanaf het eerste idee tot en met de oplevering van uw maatwerk woning.

Benieuwd wat Livingstone voor u kan betekenen?

Maak vrijblijvend een afspraak Notariswoning bouwen

Onze notariswoningen

Livingstone heeft over de jaren heen villa’s ontworpen en gebouwd door heel Nederland.
Bent u benieuwd naar onze gerealiseerde notariswoningen? Bekijk dan een selectie uit onze projecten hieronder.

Over Villa Aerdenhout

Deze villa combineert architectonisch gezien alles wat er op het gebied van klassiek en vorstelijk wonen mogelijk is. Het ontwerp is gebaseerd op de unieke combinatie van de visies van oude en nieuwe bouwmeesters. Met deze villa wordt u rentmeester van een tijdgeest.

Over Villa Zoetermeer

Villa Zoetermeer is een prachtige klassieke villa. Dankzij het geheel symmetrisch ontwerp ontstaat een imposante uitstraling. Moderne stijlinvloeden zijn terug te vinden in de witte gevels en de strakke donkere belijning. Hierdoor heeft deze villa een unieke en geheel eigen karakter.

Over Villa Kwintsheul

Deze prachtige klassieke villa is geheel op basis van de specifieke woonwensen van onze opdrachtgever ontworpen. De symmetrische voorgevel geeft deze villa een stijlvol, statig karakter.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt exclusieve villa’s op maat door heel Nederland. Livingstone begeleidt u gedurende het hele proces, van schets tot oplevering. Door samen te werken met lokale bouwpartners realiseren we elke droomwoning op maat, die voldoet aan alle woonwensen. Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een notariswoning?

Een notariswoning kenmerkt zich door strakke basislijnen, een symmetrisch uiterlijk en rijke detaillering. De schitterende bouwstijl laat 19e eeuwse kenmerken terugzien.

Wat kost een notariswoning?

Er is geen vaste prijs voor het laten bouwen van een notariswoning. Dit is sterk afhankelijk van uw woonwensen en het uiteindelijke ontwerp. Tijdens een gesprek met één van onze architecten kunt u dit volledig inzichtelijk krijgen. Na het ontwerp ontvangt u een nauwkeurige kostenindicatie van uw persoonlijke ontwerp.

Hoe bouw ik een notariswoning?

Het realiseren van uw notariswoning begint bij het ontwerp. Bespreek uw eigen ideeën tijdens een gesprek met één van onze architecten. Wij zorgen dat uw toekomstige droomvilla voldoet aan al uw persoonlijke wensen en ook aan alle eisen van de kavel.

Bouwt Livingstone moderne notariswoningen?

Bij Livingstone werken we graag met korte lijnen. Zo vindt er een eerste vrijblijvend gesprek plaats met een van onze architecten. Zij nemen samen met u uw woonwensen door en kijken mee naar de mogelijkheden voor de kavel. Na het uiteindelijke ontwerp verstrekken we een kostenindicatie voor de bouw van uw moderne notariswoning. Livingstone begeleidt u vanaf het eerste idee tot en met de oplevering van uw maatwerk woning.

Welke andere bouwstijlen zijn er?

Bij Livingstone kunt u terecht voor elke woonwens. Wij bouwen graag uw woning op maat. Bent u op zoek naar een bepaalde bouwstijl? Bekijk dan eens de woningstijlen op onze website en kom erachter welke stijl bij u past.

Bekijk de woningstijlen

Kan ik mijn droomwoning bouwen met Livingstone?

Of u nu een notariswoning of een schuurwoning wilt bouwen: bij Livingstone kunt u met elke woonwens terecht. Wij maken graag een ontwerp op maat, waarbij we rekening houden met al uw wensen en eisen. Van begin tot eind wordt u compleet ontzorgd. Laat uw droomwoning bouwen bij Livingstone!