Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Moderne villa

Een unieke en persoonlijke moderne villa op maat

Wat is een moderne villa?

Een moderne villa is vaak te herkennen aan de strakke lijnen, het minimalistische ontwerp en de moderne voorzieningen. In dit type woningen worden functionaliteit en stijl met elkaar gecombineerd. Vaak zien we dat een moderne villa bestaat uit comfortabele leefruimtes, waarbij binnen en buiten in elkaar overvloeien. 

Lees meer over de kenmerken van een moderne villa.

De kenmerken van een moderne villa

Moderne villa’s hebben over het algemeen een aantal kenmerken waarmee ze te onderscheiden zijn van andere woningstijlen. Enkele kenmerken zijn:

  • Strak en minimalistisch ontwerp;
  • Kubistisch ontwerp
  • Strakke lijnen
  • Grote raampartijen;
  • Open plattegronden;
  • Duurzame materialen;
  • Moderne, luxe voorzieningen.

Moderne villa bouwen met Livingstone

Is het uw droom om in een moderne villa te wonen die volledig op basis van uw woonwensen is ontworpen? Bouw uw unieke, op maat gemaakte moderne villa samen met Livingstone!

Bouwen met Livingstone: ontzorging van a tot z 

We snappen dat het laten bouwen van uw droomhuis een leuke, maar ook spannende stap is. Livingstone is uw ontwerp- en bouwpartner vanaf de allereerste schets tot de oplevering. 

Een huis bouwen met Livingstone begint met een vrijblijvend en persoonlijk gesprek met een van onze architecten. Samen bespreken we uw wensen en behoeften en kijken naar de mogelijkheden van uw kavel. Vervolgens maakt onze architect een schetsontwerp op maat, waarbij ook gelijk een prijsopgave wordt gepresenteerd. Zo heeft u van tevoren een duidelijk inzicht in de kosten van de bouw van uw villa. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een gesprek in met een van onze architecten!

Onze gerealiseerde projecten

Villa Den Haag

Deze royale, open woning kent enkele opvallende kenmerken zoals de verspringende gevels, het witte strakke stucwerk in combinatie met de houten delen, de grote glaspartijen, en de ruime overkapping en dakterrassen.

Villa Bunschoten

Villa Bunschoten is een unieke kubistische villa. Dankzij de combinatie van strakke lijnen en de donkere, gemetselde gevels heeft de woning een stoere en tegelijkertijd warme uitstraling.

Villa Dirksland

Opvallend aan deze exclusieve villa is het wisselende lijnenspel in de gevels en het dak. Elke zijde van de woning heeft een eigen karakter. Villa Dirksland is een uniek vormgegeven woning met luxe uitstraling.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Of het nu gaat om een moderne villa, een herenhuis of een jaren ‘30 woning. Livingstone staat voor u klaar om de woning van uw dromen te realiseren met aandacht voor detail, kwaliteit en tijdloos design.

Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Wat is een moderne villa?

Een moderne villa is vaak te herkennen aan de strakke lijnen, het minimalistische ontwerp en de moderne voorzieningen. In dit type woningen worden functionaliteit en stijl met elkaar gecombineerd. Vaak zien we dat een moderne villa bestaat uit comfortabele leefruimtes, waarbij binnen en buiten in elkaar overvloeien.

Hoeveel kost het bouwen van een moderne villa?

De kosten van een moderne villa zijn geheel afhankelijk van uw individuele woonwensen en het uiteindelijke ontwerp. Tijdens een gesprek met een van onze architecten, brengen we de kosten graag helder in kaart. Na dit gesprek ontvangt u van ons een kostenindicatie voor de bouw van uw moderne villa.

Kan ik een duurzame, moderne villa laten bouwen?

Bij Livingstone voldoen alle woningen minimaal aan de BENG-eisen en kijken verder naar de duurzame mogelijkheden. Wij denken hierover graag met u mee. Een moderne villa met duurzame eigenschappen is dus geen probleem. Onze architect staat klaar om samen met u te kijken naar uw specifieke duurzame woonwensen en -eisen, en zal een op maat gemaakte schets maken die hieraan voldoet.

Kan ik een afgeronde moderne villa van Livingstone bekijken?

Tuurlijk kan dit! Er zijn verschillende mogelijkheden. Kom langs op een van onze open huizen, hier kunt u een kijkje nemen in een van onze gerealiseerde projecten. Op ons inspiratieplein in Breda, krijgt u ook volop inspiratie voor de villa van uw dromen. Geen tijd om langs te komen? Vraag dan ons inspiratieboek aan en bekijk verschillende gerealiseerde woningen .

Inspiratieboek aanvragen