Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Huis bouwen

Een huis laten bouwen dat voldoet aan ál uw wensen

Huis bouwen met Livingstone

Een eigen huis bouwen? Livingstone bouwt droomhuizen door heel Nederland. Ons inspiratieboek en website tonen unieke villa’s ter inspiratie voor uw bouwplannen.

Heeft u wensen die niet in lijn liggen met een van onze inspiratievilla’s? Samen met een architect wordt een volledig nieuw ontwerp gemaakt.

Waarom een huis laten bouwen?

U hoeft zich niet te beperken tot het woningaanbod op de markt. Met het bouwen van een eigen huis heeft u namelijk veel voordelen:

    • U bepaalt zelf de locatie;
    • U heeft een droomhuis volledig naar eigen ontwerp;
    • De woning wordt energieneutraal gebouwd;
    • De woning is uniek.

Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw droomvilla? Dan kunt u ook kiezen voor een levensloopbestendige woning.

Bekijk onze woonstijlen Download inspiratieboek

Inspiratie voor uw droomhuis

Kom kennismaken en inspiratie opdoen op ons inspiratieplein in Breda! U vindt er vier volledig ingerichte modelwoningen en talloze keuze-mogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, trappen en nog veel meer.

Een van onze architecten zal tijdens het eerste gesprek uw vragen beantwoorden en vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Nieuwsgierig naar ons inspiratieplein? Neem een digitaal kijkje binnen!

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Schetsontwerp en prijsopgave

U kunt bij Livingstone voor iedere bouwwens terecht! Op basis van uw wensen gaan onze architecten aan de slag met een schetsontwerp. Uiteraard binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Het ontwerp en de prijsopgave worden vervolgens aan u gepresenteerd. Het schetsontwerp wordt door ons uitgewerkt tot een gedetailleerd, definitief 3D ontwerp waarin we diverse opties vastleggen. Na akkoord leggen wij het plan voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente.

Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. We zijn nu bijna klaar voor de bouw van uw droomhuis!

Start met de bouw van uw droomhuis

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, dan is het tijd om te starten met het bouwen van uw huis. Onze bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Binnen enkele weken wordt de woning geplaatst en kan de afbouw beginnen. Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie. Dit betekent dat de bouw van uw woning altijd is gegarandeerd. De garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit worden altijd nagekomen.

Oplevering van uw droomvilla

Is het bouwen van het huis klaar, dan wordt er een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor de oplevering. Het bouwen van uw droomhuis is klaar. Welkom thuis! Mochten er, ook jaren later na de oplevering, alsnog vragen of klachten zijn, dan kunt u altijd bij ons terecht.

De ervaringen van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer

Huis laten bouwen? Kies voor Livingstone!

Wilt u een huis laten ontwerpen en bouwen? Maak een afspraak met één van onze architecten om uw wensen in kaart te brengen. Samen komen we tot een uniek en passend ontwerp.

U geniet bij Livingstone van een maatwerk villa met de voordelen van een prefab woning.

Veelgestelde vragen

Wat kost een huis bouwen?

De kosten van een huis bouwen is afhankelijk van uw woonwensen. Na een eerste kennismaking plannen we een vervolgafspraak. Hier komen we tot een eerste schets en een prijsindicatie voor uw toekomstige droomwoning.

Hoelang duurt de bouw van een huis?

Het proces duurt gemiddeld 18 maanden, van ontwerp tot oplevering. Dit is wel afhankelijk van diverse aspecten waaronder uw woonwensen, de mate van afwerking, de grootte en de complexiteit van uw huis.