Inspiratie
Creatie
Realisatie
Felicitatie
Welkom thuis
Nieuws Werken bij Contact Afspraak maken
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Villa bouwen

Wilt u uw eigen luxe villa laten bouwen? Livingstone bouwt villa’s door heel Nederland. We bieden verschillende soorten villa’s aan die compleet naar uw wensen en eisen kunnen worden gebouwd. Ook als uw wensen niet geheel in lijn liggen met één van onze bestaande woningen, dan kunnen wij u helpen. Onze architecten ontwerpen uw nieuwe woning geheel naar uw persoonlijk woonwens, tot in detail nauwkeurig. Hierbij letten we natuurlijk ook altijd op de regelgeving die in uw gemeente en op uw kavel van toepassing is.

Voordelen van een villa laten bouwen

Kiest u voor het laten bouwen van een villa? Dan geniet u bij Livingstone van de volgende voordelen:

  • U realiseert een villa die volledig past bij uw woonwensen;
  • Bij Livingstone wordt u volledig ontzorgd gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces.
  • Uw nieuwbouwwoning is voorzien van goede isolatie en een energiezuinig label;
  • U kiest voor een gloednieuwe woning, waardoor de indeling perfect past bij uw woonwensen en uw ook geen verborgen gebreken aan zult treffen.

Een villa in unieke stijl

Bij Livingstone realiseren we graag de villa van uw dromen. U kiest daarom geheel zelf voor een architect. Zo bent u zeker dat uw woonwensen worden vertaald naar uw ideale schets. Bij Livingstone kunt u terecht voor een woning in elk type bouwstijl. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een schuurwoning, levensloopbestendige woning, jaren 30 woning, notariswoning, een moderne of landelijke woning, de mogelijkheden zijn eindeloos. Onze architecten helpen u graag verder met een woningontwerp op maat.

Waarom een villa bouwen
Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan
Voordelen villa laten bouwen

Wat kost een villa bouwen?

De kosten van het bouwen van een villa zijn sterk afhankelijk van verschillende aspecten. Zo kunt u denken aan de grootte van uw kavel, de woonstijl en de grootte van uw villa en het interieur wat u voor ogen heeft. Nadat uw wensen volledig in kaart zijn gebracht, worden bij Livingstone direct de kosten inzichtelijk gemaakt. Zo heeft u naast het ontwerp van uw woning ook direct de kosten op een rij. 

Villa bouwen? Doe eerst inspiratie op!

Wilt u eerst op zoek naar inspiratie voor uw villa? Dat kan! Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte voorbeeldwoningen met daarbij talloze keuzemogelijkheden in onder andere binnen- en buitendeuren, dakpannen, zonnepanelen, trappen en nog veel meer. De ideale plek om u te laten inspireren en uzelf ervan te verzekeren dat u de juiste keuzes maakt. Uw architect zal tijdens het eerste gesprek direct al uw vragen beantwoorden en u informeren over de verschillende mogelijkheden.

Bent u nieuwsgierig naar ons inspiratieplein? Neem alvast digitaal een kijkje binnen of maak vrijblijvend een afspraak.

Het ontwerp en de prijsopgave

Door de prijsopgave snel aan u te communiceren, voorkomen we onvoorziene kostenposten. Tijdens de kennismaking gaan we, op basis van uw persoonlijke wensen, aan de slag met uw schetsontwerp. Hierbij houden we rekening met de voorschriften van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van de gemeente, maar uiteraard ook met de ligging van de kavel. Zo bent u zeker van een ontwerp wat voldoet aan alle eisen. Het ontwerp en de prijsopgave worden vervolgens samen aan u gepresenteerd.

Uw toekomstige villa in 3D

U wilt natuurlijk weten hoe uw villa er straks precies uit komt te zien. Daarom presenteren wij het ontwerp van uw villa in 3D. Hierna zetten we samen met u alle puntjes op de i. Wanneer u akkoord bent, leggen wij uw woningontwerp voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente.

Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Nadat goedkeuring welstand is ontvangen, wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Ook stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. De bouw van uw droomvilla gaat nu bijna van start!

villa bouwen

Villa bouwen: we gaan van start!

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is verklaard, dan is het tijd om daadwerkelijk te starten met het bouwen van uw nieuwe villa. Livingstone bestelt het casco en de bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de cascowoning geplaatst en kan de afbouw beginnen.

Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie. Dit betekent dat de bouw van uw woning altijd is gegarandeerd. De garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit worden altijd nagekomen.

Oplevering van uw droomvilla

Is de bouw van uw exclusieve villa helemaal gereed? Dan wordt er een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor de feestelijke oplevering!

Exclusieve villa bouwen? Kies voor Livingstone!

Wilt u ook graag een exclusieve villa laten bouwen? Of wilt u graag meer informatie? Plan een vrijblijvende afspraak in met één van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan. Onze architecten kijken samen met u naar de onze mogelijkheden voor het vervullen van uw woonwensen. Zo komen we samen snel tot een eerste schetsontwerp, met daarbij een duidelijk overzicht van de te verwachten bouwkosten van uw toekomstige droomvilla. Welkom thuis!