Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Boerderijwoning

Een boerderijwoning met landelijke, klassieke en moderne elementen

Wat is een boerderijwoning?

Droomt u van het buitenleven en een woning met een nostalgisch gevoel? Dan is een boerderijwoning de perfecte keuze. Een boerderijwoning is een prachtige landelijke woning, waarvan de oorsprong zich bevindt in het boerenbedrijf. 

Boerderijen hadden een agrarische functie zoals het verbouwen van groenten of het houden van vee. Na het beëindigen van een agrarisch bedrijf bleef de boer vaak nog op het erf wonen. Daarbij werd het huis omgebouwd tot een heerlijke woning met het perfecte comfort. Vaak ziet u traditionele en klassieke elementen van de historische boerderij terug in de moderne boerderijwoning. Benieuwd naar de kenmerken van een boerderijwoning?

Lees meer over de kenmerken Inspiratiemagazine aanvragen

De kenmerken van een boerderijwoning

De stijl van een boerderijwoning is sterk afhankelijk van de streek waar deze wordt gebouwd. Elke streek heeft namelijk eigen kenmerken vanuit de historie omdat elke boerderij andere functies heeft. Denk aan een kop-hals-rompboerderij of stolpboerderij. Toch zijn er een aantal gemeenschappelijke kenmerken aan deze bouwstijl. 

  • Een groot perceel om de woning heen;
  • Luiken aan de buitenzijde van de woning;
  • Roeden tussen, in of op het glas;
  • Een rieten kap of een kap met keramische pannen;
  • Een eenvoudige woningvorm met een prominente kap.

Boerderijwoning laten bouwen door Livingstone

Wilt u uw op maat gemaakte boerderijwoning laten bouwen? Dan bent u bij Livingstone aan het juiste adres. Samen met een van onze architecten brengen we al uw wensen in kaart en ontwerpen we samen uw maatwerk droomwoning. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden van de kavel zodat deze volledig aansluit bij de stijl van de streek. Na het ontwerp verstrekken wij een kostenindicatie zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Advies, ontwerp & realisatie

Laat uw huis bouwen met Livingstone. Wij begeleiden u van het eerste idee tot en met de oplevering. Van advies, ontwerp tot aan project -en kopersbegeleiding en realisatie van de bouw. Samen creëren en realiseren wij uw unieke maatwerk droomwoning! Wilt u weten wat Livingstone voor u kan betekenen?

Maak vrijblijvend een afspraak Boerderijwoning bouwen

Onze boerderijwoningen

Door de jaren heen hebben de architecten van Livingstone vele mooie woningen ontworpen; van herenhuizen tot boerderijwoningen. Deze unieke villa’s worden door heel Nederland gerealiseerd door onze lokale bouwpartners. Bekijk hieronder een aantal van onze projecten.

Villa Appingedam

Villa Appingedam is een prachtige landelijke woning in een modern jasje, geheel zoals onze opdrachtgevers het wensten. Uiteraard zijn landelijke onderdelen zoals de rieten kap en zwart gepotdekselde delen opgenomen in dit unieke ontwerp.

Villa Elst

De voorgevel van deze prachtige villa is geheel symmetrisch ontworpen en heeft de entree als absolute eye-catcher. De verspringende rieten kap en de gepotdekselde delen geven deze woning een warme, landelijke uitstraling.

Villa Culemborg

Villa Culemborg is een schitterende landelijke villa met schitterende detailleringen waaronder de rieten kap, de dakkappellen en luiken.
De voorzijde is symmetrisch ontworpen, dit geeft de woning een stijlvolle uitstraling.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt maatwerk woningen door heel Nederland. Wij begeleiden en ontzorgen onze klanten gedurende het hele proces, van schets tot oplevering. Samen met onze architecten, kopersbegeleiders en bouwpartners bij u in de buurt realiseren wij uw droomwoning die voldoet aan al uw woonwensen. Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan. 

Veelgestelde vragen

Wat is een boerderijwoning?

Een boerderijwoning heeft traditionele elementen van een historische boerderij. Deze woning haalt het buitenleven weer naar binnen. Het wonen in een boerderijwoning kenmerkt zich door de rust, landelijke omgeving en ruimte.

Wat kost een boerderijwoning?

Het bepalen van de kosten voor een boerderijwoning is sterk afhankelijk van uw persoonlijke woonwensen en het uiteindelijke ontwerp. Na het in kaart brengen van uw ideeën en het eerste ontwerp kan een van onze architecten een gerichte kostenindicatie geven.

Hoe bouw ik een boerderijwoning?

De start van uw woning begint bij het maken van het woningontwerp. Tijdens een gesprek met een van onze architecten kunt u uw specifieke ideeën bespreken. Wij zorgen dat uw toekomstige droomvilla aan al uw persoonlijke wensen voldoet en past binnen de regelgeving op uw kavel.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boerderij?

Er komt veel kijken bij het kopen van een boerderij. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, de juridische en financiële aspecten, het bestemmingsplan. Bij Livingstone kijken we graag met u mee wat de mogelijkheden zijn van uw kavel. Onze architect houdt in het ontwerp van uw boerderijwoning rekening met het bestemmingsplan en uw woonwensen en -eisen.

Boerderij verbouwen of een nieuwe boerderijwoning?

Twijfelt u tussen het verbouwen van een boerderij of om een nieuwe boerderijwoning te bouwen? Allereerst is het belangrijk om de huidige staat van de boerderij te bekijken. Als het in slechte staat verkeert, kan het bouwen van een nieuwe woning een betere optie zijn. Daarnaast is het belangrijk om uw persoonlijke voorkeuren in overweging te nemen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een bestaande boerderij te renoveren vanwege de charme, geschiedenis en karakter die ermee gepaard gaan. Anderen geven de voorkeur aan het bouwen van een nieuwe woning om volledige controle te hebben over het ontwerp, de functionaliteit en de moderne voorzieningen (o.a. goede isolatie).

Hoe bouw ik een moderne boerderijwoning?

Bij een moderne boerderijwoning zien we meestal dat traditionele en moderne kenmerken gecombineerd worden. Zo zijn moderne boerderijwoningen vaak uitgerust met hedendaagse voorzieningen en technologieën. Verder mag bij een moderne boerderijwoning het buitenleven niet ontbreken. Dit type woning beschikt vaak over ruime terrassen, veranda's, overdekte patio's of buitenkeukens, waardoor de bewoners kunnen genieten van het buitenleven en het omringende landschap. Wil u een moderne boerderijwoning bouwen? Livingstone maakt graag voor u een ontwerp op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Hoe groot moet een kavel zijn voor een vrijstaande woning?

De ideale grootte van een kavel voor een vrijstaande woning kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het huis, de gewenste buitenruimte, lokale bouwvoorschriften en uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Bent u benieuwd of uw kavel geschikt is voor een vrijstaande woning? Onze architecten kijken graag mee naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Wat is het verschil tussen een kop-hals-rompboerderij of stolpboerderij?

Een kop-hals-rompboerderij en een stolpboerderij zijn beide traditionele boerderijtypen, maar ze hebben enkele verschillen. Het voornaamste is dat een kop-hals-rompboerderij verwijst naar de specifieke indeling met drie delen (kop, hals en romp) en een stolpboerderij naar het specifieke kegelvormige dakontwerp.