Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Energieneutrale woning bouwen

Samen bouwen we de energieneutrale woning van uw dromen

Een energieneutrale woning bouwen met Livingstone

Droomt u van een unieke energieneutrale woning die volledig voldoet aan uw persoonlijke stijl en woonwensen? Livingstone is uw toegewijde partner in het verwezenlijken van uw droomhuis, met oog op de toekomst.

Gedurende het hele ontwerp- en bouwproces zorgen we ervoor dat u volledig ontzorgd wordt. Alle betrokken partijen – van architecten, kopersbegeleiders tot bouwpartners – opereren vanuit één centraal punt: Livingstone. Aarzel niet om een vrijblijvende afspraak te maken met een van onze architecten. Wij bespreken graag samen alle mogelijkheden van uw kavel.

Maak vrijblijvend een afspraak Lees meer over het proces

Ontwerp uw energieneutrale woning met uw eigen architect

Een energieneutrale woning bouwen vraagt om expertise in locatie, energie-efficiëntie en duurzame materialen. Onze ervaren architecten staan klaar om u te helpen bij het ontwerpen van uw energieneutrale droomhuis.

Aan tafel met een van onze architecten

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uitgebreid uw woondromen, bekijken we de mogelijkheden van uw bouwkavel en beantwoorden we al uw vragen. Vervolgens gaat onze architect samen met u aan de slag om een maatwerk schetsontwerp te creëren gebaseerd op uw ideeën. Tot slot ontvangt u een 3D-ontwerp en een gerichte prijsindicatie, zodat u milieuvriendelijk en budgetvriendelijk kunt bouwen.

Ontwerp uw energieneutrale woning in drie stappen

1

Oriënterend gesprek

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw persoonlijke woonwensen en geven we advies over de mogelijkheden van uw kavel.

2

Schetsontwerp

Bij de vervolgafspraak schetsen wij het eerste ontwerp van uw droomwoning dat is afgestemd op uw wensen, ideeën en opties.

3

Uw droomwoning in 3D en prijsindicatie

U ontvangt een 3D-ontwerp inclusief gerichte prijsindicatie van de bouwkosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

Laat u inspireren door onze eerder gerealiseerde projecten op het gebied. Livingstone heeft door heel Nederland talloze unieke woningen ontworpen en gebouwd. Bekijk hier een selectie van onze gerealiseerde droomhuizen.

Over Villa Wateringen

Deze unieke, eigentijdse Livingstone villa is symmetrisch ontworpen met veel aandacht voor detail. Dankzij de combinatie van de lichte gevelstenen en grijze plint krijgt de woning een elegant karakter.

Over Villa Oegstgeest

Deze schitterende villa in Oegstgeest is een stijlvol ontwerp met een geheel eigen karakter dankzij het contrasterend kleurgebruik in combinatie met de robuuste houten elementen. De woning biedt een zee aan woon- en leefruimte.

Over Villa Hoevelaken

Villa Hoevelaken is een exclusief woningontwerp met zowel landelijke als moderne stijlinvloeden. De gevels zijn opgebouwd uit een combinatie van wit stucwerk en donkere gevelstenen.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Waarom Livingstone?

Livingstone is uw bevlogen partner bij de realisatie van uw energieneutrale woning. Samen met onze ervaren architecten en gespecialiseerde bouwpartners ontwikkelen we persoonlijke villa’s op maat. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van het hele proces.

1

Unieke woningen op maat

Elke woning die Livingstone realiseert is volledig op maat gemaakt aan de hand van uw wensen. Bezoek ons inspiratieplein in Breda en laat u inspireren door prachtige en volledig ingerichte modelwoningen.

2

Zorgeloos genieten

Wij fungeren als het centrale aanspreekpunt tijdens het gehele proces: van adviseur, architect, kopersbegeleider tot bouwpartner. Vanaf het allereerste idee, tot de feestelijke oplevering van uw gloednieuwe thuis!.

3

Vertrouwde partners in de bouw

Livingstone werkt samen met lokale, betrouwbare aannemers om droomwoningen door heel Nederland te verwezenlijken.

Over Livingstone

Het Livingstone team van ervaren adviseurs, architecten, kopersbegeleiders en bouwpartners helpen u bij het kiezen van een kavel, het ontwerpen en het daadwerkelijk realiseren van uw droomwoning. Wilt u eerst inspiratie opdoen en vrijblijvend kennismaken met een van onze architecten? Bezoek ons inspiratieplein in Breda en bekijk vier volledig ingerichte modelwoningen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het bouwen van een energieneutrale woning?

De prijs van uw energieneutrale wordt volledig bepaald door uw persoonlijke woonvoorkeuren. Na de eerste afspraak plannen we graag een vervolggesprek in, waar we samen kijken naar de prijsindicatie van uw droomhuis. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Meer over bouwkosten

Wat is precies een energieneutrale woning?

Een energieneutrale woning is energieneutraal wanneer er over een jaar geen energie van buitenaf nodig is. Dit wordt bereikt door het gebruik van hernieuwbare energietechnologieën, zoals zonnepanelen (PV-panelen) en zonneboilers en extra isolatie. Met name isolatie speelt een grote rol in energieneutraal wonen. Effectieve isolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis beter behouden blijft, wat resulteert in minder energieverlies.

Kenmerken energieneutrale woning

Verschil energieneutraal en ‘Nul-op-de-Meter’ woning

Het onderscheid tussen energieneutraal wonen en een Nul-op-de-Meter (NOM) woning is subtiel maar belangrijk. Een NOM woning is een woning waar gedurende het jaar net zoveel energie wordt opgewekt als verbruikt (zowel door het gebouw zelf als door de bewoners). In het geval van een energieneutrale woning ligt de focus daarentegen op de manier waarop de energie wordt opgewekt en verkregen. Het doel is om de totale energiebehoefte zelf te voorzien. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, zoals efficiënt energiegebruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Met andere woorden, terwijl energieneutraal wonen zich richt op de bronnen en methoden voor energievoorziening, draait een NOM woning vooral om de balans tussen de energieopwekking en het gebruik.

Nul-op-de-Meter