Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Nul op de Meter woning: wat moet u weten?

12 november 2019

De ontwikkeling van de bouw van energiezuinige of zelfs Nul op de Meter woningen gaat snel. In dit artikel vertellen we u er meer over.

Wat is een Nul op de Meter woning?

Een Nul op de Meter woning is energieneutraal. Dat betekent dat er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier wordt opgewekt, als er wordt verbruikt. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen. En dat merkt u aan de energierekening! Als eigenaar van een Nul op de Meter woning betaalt u niets of vrijwel niets voor uw energie.

Wanneer is een woning een Nul op de Meter woning?

Een woning mag een Nul op de Meter woning worden genoemd wanneer het een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben gekregen van gecertificeerde adviseur. Uit het certificaat moet blijken dat de energie die jaarlijks opgewekt en verbruikt wordt, gelijk of lager is dan nul (bij normaal gebruik).

Een Nul op de Meter woning wordt ook wel een NOM-woning of energieneutraal huis genoemd.

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker

Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Naar verwachting zal binnen enkele jaren elke nieuwbouwwoning een NOM-woning zijn.

Nul op de meter woning

Gasloos bouwen

Het is sinds de zomer van 2018 door de Nederlandse overheid verplicht nieuwbouwwoningen gasloos te bouwen. Het kabinet wil zelfs dat alle huizen in Nederland in 2050 van het gas af zijn.

Alle Livingstone villa’s worden standaard uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmptepomp waarmee de villa volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Wat maakt een villa van Livingstone duurzaam?

Livingstone biedt verschillende duurzame toepassingen voor uw toekomstige droomhuis. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp een zonneboiler en/of extra isolatie.

Een eigen huis bouwen? Ga voor een duurzame woning van Livingstone. Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen.

Bent u benieuwd naar onze villa’s? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak met een van onze architecten! Zij adviseren u ook graag over al onze energiezuinige toepassingen in uw nieuwe woning.

Huis bouwen

Bezoek ons inspiratieplein in Breda

Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte modelwoningen en talloze variaties in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer.

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag