CTA Img
Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Nul op de Meter woning: wat moet u weten?

Prefab woning
1 december 2018

Wilt u een Nul op de Meter woning laten bouwen? Kijk eens naar de mogelijkheden bij Livingstone. In 7 stappen realiseren we de duurzame villa van uw dromen! Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen.

In onze showroom in Breda vindt u vier volledig ingerichte modelwoningen en talloze variaties in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer.

Wat is een Nul op de Meter woning?

Een Nul op de Meter woning is energieneutraal. Dat betekent dat er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier wordt opgewekt, als er wordt verbruikt. En dat merkt u aan de energierekening! Eigenaren van een Nul op de Meter woning betalen niets of vrijwel niets voor hun energie.

Wanneer is een woning een Nul op de Meter woning?

Een woning mag een Nul op de Meter woning worden genoemd wanneer het een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben gekregen van gecertificeerde adviseur. Uit het certificaat moet blijken dat de energie die jaarlijks opgewekt en verbruikt wordt, gelijk of lager is dan nul (bij normaal gebruik).

Een Nul op de Meter woning wordt ook wel een NOM-woning of energieneutraal huis genoemd.

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker

Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Naar verwachting zal binnen enkele jaren elke nieuwbouwwoning een NOM-woning zijn.

Gasloos bouwen

Het is sinds de zomer van 2018 door de Nederlandse overheid verplicht nieuwbouwwoningen gasloos te bouwen.

Alle Livingstone villa’s worden standaard uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmtepomp waarmee de villa volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Wat maakt een villa van Livingstone duurzaam?

Livingstone biedt verschillende duurzame toepassingen voor uw toekomstige droomhuis. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp een zonneboiler en/of extra isolatie.

Een eigen huis bouwen? Ga voor een Nul op de Meter woning van Livingstone. Bent u benieuwd naar onze villa’s? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak in onze showroom.