Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Meergeneratiewoning bouwen

Wij ontwerpen en bouwen uw droomvilla op maat

Een meergeneratiewoning bouwen met Livingstone

Overweegt u om uw unieke meergeneratiewoning te laten bouwen die voldoet aan uw persoonlijke stijl en woonwensen? Samen bouwen we de meergeneratiewoning van uw dromen. Zo kunt u met meerdere generaties van uw familie comfortabel onder één dak wonen en behoudt u tegelijkertijd uw eigen zelfstandigheid en privacy.

Gedurende het hele ontwerp- en bouwproces zorgen we ervoor dat u volledig ontzorgd wordt. Alle betrokken partijen – van architecten, kopersbegeleiders tot bouwpartners – opereren vanuit één centraal punt: Livingstone. Aarzel niet om een vrijblijvende afspraak te maken met een van onze architecten. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Maak vrijblijvend een afspraak Lees meer over het proces

Ontwerp uw meergeneratiewoning met uw eigen architect

Er komen veel aspecten kijken bij het bouwen van een meergeneratiewoning. Zo dient er rekening gehouden te worden met de locatie, het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan. Onze ervaren architecten staan klaar om u te assisteren bij het ontwerpen van uw droomhuis, zodat het aan alle eisen voldoet.

Persoonlijke aandacht 

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uitgebreid uw woondromen, bekijken we de mogelijkheden van uw bouwkavel en beantwoorden we al uw vragen. Samen met uw architect gaan we vervolgens aan de slag om een maatwerk ontwerp te creëren. Bij de tweede afspraak ontvangt u de eerste versie van de schets en een gerichte prijsindicatie. Bij Livingstone begeleiden we u vanaf het eerste idee tot aan de oplevering van uw droomwoning!

Ontwerp uw meergeneratiewoning in drie stappen

1

Oriënterend gesprek

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw persoonlijke woonwensen en geven we advies over de mogelijkheden op uw kavel.

2

Schetsontwerp

Bij de vervolgafspraak schetsen wij het eerste ontwerp van uw droomwoning dat is afgestemd op uw wensen, ideeën en opties.

3

Uw droomwoning in 3D en prijsindicatie

U ontvangt een 3D-ontwerp inclusief gerichte prijsindicatie van de bouwkosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

In de afgelopen jaren heeft Livingstone talloze woningen ontworpen en gebouwd in heel Nederland. Bent u nieuwsgierig naar onze projecten? Bekijk hieronder een selectie van onze gerealiseerde droomhuizen.

Villa Zelhem

Villa Zelhem is een imposant woningontwerp dat speciaal voor onze opdrachtgever is ontworpen. De elegante voorzijde oogt stijlvol en chique waarbij de architect de privacy van onze opdrachtgever perfect weet te waarborgen.

Villa Bilthoven

Deze royale villa heeft een luxe uitstraling! Dit ontwerp wat volledig naar wens van onze opdrachtgevers is gemaakt, kent veel variatie in de gevels.

Villa Reeuwijk

Deze prachtige landelijk villa is op basis van specifieke woonwensen ontworpen. De voorzijde van woning biedt de bewoners veel privacy, de achterzijde van de woning heeft een open sfeer.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Waarom Livingstone?

Livingstone brengt woningontwerp en -bouw samen in perfecte harmonie. Met ondersteuning van vaste bouwpartners bouwen onze architecten samen aan uw droomhuis. Gedurende het gehele traject blijft Livingstone uw vaste aanspreekpunt.

1

Woningen die perfect bij u passen

Elke woning die Livingstone tot leven brengt is volledig op maat gemaakt aan de hand van uw wensen en voorkeuren. Bezoek ons inspiratieplein in Breda en laat u inspireren door vier prachtige en volledig ingerichte modelwoningen.

2

Zorgeloos genieten

Wij fungeren als het centrale aanspreekpunt tijdens het gehele proces: adviseur, architect, kopersbegeleider en bouwpartner. Vanaf het allereerste idee, tot de feestelijke oplevering van uw gloednieuwe thuis!

3

Vertrouwde partners in de bouw

Livingstone werkt samen met lokale, betrouwbare aannemers om droomwoningen door heel Nederland te verwezenlijken.

Over Livingstone

Livingstone is uw toegewijde partner bij de bouw van uw droomwoning. In samenwerking met onze ervaren architecten en gespecialiseerde bouwpartners ontwikkelen we villa’s op maat. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van het hele proces. Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een meergeneratiewoning te bouwen?

De prijs van uw meergeneratiewoning wordt volledig bepaald door uw persoonlijke woonvoorkeuren. Na de eerste afspraak plannen we graag een vervolggesprek in, waar we samen kijken naar de prijsindicatie van uw droomhuis. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Meer over bouwkosten

Wat kenmerkt een meergeneratiewoning?

Een meergeneratiewoning, ook wel mantelzorgwoning of kangoeroewoning genoemd, is een combinatie van twee (zelfstandige) huishoudens onder één dak. De huishoudens genieten samen van een droomhuis, zonder in te leveren op comfort en privacy.

Kenmerken levensloopbestendige woning

Wat zijn de vereisten van het bestemmingsplan voor het bouwen van een meergeneratiewoning?

Het bestemmingsplan voor een meergeneratiewoningen varieert per locatie en persoonlijke voorkeuren. Onze ervaren architecten ontzorgen u volledig door samen met u te kijken naar alle mogelijkheden voor uw kavel.

Zijn de meergeneratiewoningen duurzaam?

Bij Livingstone worden al onze villa's volledig op maat ontworpen om aan uw wensen te voldoen. Onze architecten ontwerpen volgens de normen van Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Tijdens een persoonlijk gesprek zullen we u voorzien van deskundig advies over diverse duurzaamheidsmaatregelen. Denk hierbij aan de installatie van een warmtepomp, het aantal zonnepanelen, isolatie en meer. Uiteraard is de uiteindelijke keuze afgestemd op uw persoonlijke voorkeur.

Huis bouwen volgens de BENG eisen