Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Duurzaam bouwen volgens de BENG-eisen voor nieuwbouw

Duurzaam bouwen is beter voor het milieu én op termijn voor uw portemonnee. Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningsaanvragen sinds 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (ofwel de BENG-eisen).

Onze architecten houden rekening met de BENG-eisen

Livingstone treft al jaren diverse maatregelen om duurzaam te bouwen. De rol van onze architecten is hierbij cruciaal. Zij zorgen ervoor dat er rekening gehouden wordt met de BENG-eisen, al vanaf het ontwerp, uiteraard met oog voor uw persoonlijke woonwensen.

Duurzaam bouwen

Welke maatregelen voor duurzaam bouwen treft Livingstone?

De villa’s van Livingstone worden uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmtepomp waarmee de woning volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Livingstone biedt meer duurzame toepassingen voor uw toekomstige droomhuis. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp, een zonneboiler en extra isolatie in muren, vloeren en daken. Met deze extra isolatie verspilt u zo min mogelijk kostbare energie.

Duurzaam bouwen

Nul op de Meter woning

Duurzaam bouwen is de toekomst. Door de steeds strengere energienormen in Nederland zal zelfs naar verwachting binnen enkele jaren iedere nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn. Een Nul op de Meter woning is energieneutraal. Dat betekent dat er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier wordt opgewekt, als er wordt verbruikt. 

bouwplannen, BENG-eisen - Livingstone villabouw

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Wilt u een villa bouwen die voldoet aan de BENG-eisen? 

Huis bouwen? Onze architecten staan voor u klaar om uw droomhuis te realiseren. Plan snel een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan. 

Ons inspiratieplein in Breda is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op ons inspiratieplein vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s en talloze variaties in onder andere zonnepanelen, dakpannen, binnen- en buitendeuren, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. U bent van harte welkom!

❮ Naar nieuwsoverzicht