Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Duurzaam bouwen volgens de BENG-eisen voor nieuwbouw


Duurzaam bouwen is beter voor het milieu én op termijn voor uw portemonnee. Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningsaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (ofwel de BENG-eisen).

Livingstone treft al jaren diverse maatregelen om duurzaam te bouwen. De rol van onze architecten is hierbij cruciaal. Zij zorgen ervoor dat er rekening gehouden wordt met de BENG-eisen, al vanaf het ontwerp, uiteraard met oog voor uw persoonlijke woonwensen.

Duurzaam bouwen

Welke maatregelen voor duurzaam bouwen treft Livingstone?

De villa’s van Livingstone worden uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmptepomp waarmee de woning volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Livingstone biedt meer duurzame toepassingen voor uw toekomstige droomhuis. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp, een zonneboiler en extra isolatie in muren, vloeren en daken. Met deze extra isolatie verspilt u zo min mogelijk kostbare energie.

Duurzaam bouwen

Nul op de Meter woning

Duurzaam bouwen is de toekomst. Door de steeds strengere energienormen in Nederland zal zelfs naar verwachting binnen enkele jaren iedere nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn. Een Nul op de Meter woning is energieneutraal. Dat betekent dat er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier wordt opgewekt, als er wordt verbruikt. 

bouwplannen

Bezoek ons inspiratieplein 

Huis bouwen? Onze architecten staan voor u klaar om uw droomhuis te realiseren. Plan snel een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan. 

Ons inspiratieplein in Breda is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Op ons inspiratieplein vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s en talloze variaties in onder andere zonnepanelen, dakpannen, binnen- en buitendeuren, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. U bent van harte welkom!

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag