Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

5 eigenschappen van een nul op de meter woning

Langzaam maar zeker stapt iedereen over van aardgas naar een zelfvoorzienende woning. Nul op de meter woningen zijn daarom ook heel populair. Dit type woning, ook wel een energieneutrale woning genoemd, is een woning die op jaarbasis een gemiddeld energieverbruik heeft van nul. U bespaart hierdoor enorm op de energiekosten. Maar waarover beschikt een dergelijke woning? Wij zetten alle eigenschappen voor u op een rij!

1. Nul op de meter woning door goede isolatie

Een nul op de meter woning beschikt over goede isolatiematerialen. Met goede isolatie wordt de warmte van een huis beter vastgehouden. U heeft hierdoor minder energie nodig om het huis op te warmen. Het resultaat is een lagere energierekening en daarbovenop levert u ook nog eens uw bijdrage aan het klimaat!

Nul op de meter blog

2. Elektrische warmtepomp

Een duurzame warmtepomp is noodzakelijk om volledig van het aardgas af te stappen. Daarmee zet u weer een stap in de richting van een nul op de meter woning. Een volledige elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem óf het grondwater en voorziet uw woning van de juiste temperatuur. 

3. Zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken. Energie wordt elk jaar duurder en door energie zelf op te wekken bespaart u enorm op de energiekosten. In de zomer zult u meer energie opwekken dan in de winter. Over het gehele jaar wordt dit tegen elkaar weggestreept.

Nul op de meter woning

4. De juiste beglazing

Een nul op de meter woning bereik je door te investeren in goed glas. Enkel glas laat namelijk veel tocht door en dubbel glas is nog niet voldoende om uw woning goed te isoleren. Triple glas beschikt over zeer goede isolatie. U verliest hierdoor geen warmte en bovendien worden geluiden van buitenaf ook sterk vermindert en kunt u in alle rust genieten van uw woning. Het toepassen van triple glas is tegenwoordig zelfs bijna standaard!

5. Eigen verbruik van een nul op de meter woning

Een nul op de meter woning heeft de juiste faciliteiten om u te voorzien van energie en zo min mogelijk energie te verspillen. Wilt u richting een nul op de meter woning, dan is ook uw eigen bijdrage belangrijk! Houdt uw eigen energiegebruik in de gaten en dan heeft u aan het einde van het jaar geen energiekosten.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.


Wilt u meer weten over een nul op de meter woning of denkt u erover na om er een te laten bouwen bij Livingstone? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of neem contact met ons op! Wij helpen u graag!

❮ Naar nieuwsoverzicht