Maak een afspraak!

5 eigenschappen van een nul op de meter woning

15 oktober 2021

Langzaam maar zeker stapt iedereen over van aardgas naar een zelfvoorzienende woning. Nul op de meter woningen zijn daarom ook heel populair. Een nul op de meter woning, ook wel een energieneutrale woning genoemd, is een woning die op jaarbasis een gemiddeld energieverbruik heeft van nul. U bespaart hierdoor enorm op de energiekosten. Maar waarover beschikt een nul op de meter woning? Wij zetten alle eigenschappen voor u op een rij!

1. Nul op de meter door goede isolatie

Een nul op de meter woning beschikt over goede isolatiematerialen. Met goede isolatie wordt de warmte van een huis beter vastgehouden. U heeft hierdoor minder energie nodig om het huis op te warmen. Het resultaat is een lagere energierekening en daarbovenop levert u ook nog eens uw bijdrage aan het klimaat!

Nul op de meter blog

2. Elektrische warmtepomp

Een duurzame warmtepomp is noodzakelijk om volledig van het aardgas af te stappen. Daarmee zet u weer een stap in de richting van een nul op de meter woning. Een volledige elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem óf het grondwater en voorziet uw woning van de juiste temperatuur. 

3. Zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken. Energie wordt elk jaar duurder en door energie zelf op te wekken bespaart u enorm op de energiekosten. In de zomer zult u meer energie opwekken dan in de winter. Over het gehele jaar wordt dit tegen elkaar weggestreept.

Nul op de meter woning

4. De juiste beglazing

Een nul op de meter woning bereik je door te investeren in goed glas. Enkel glas laat namelijk veel tocht door en dubbel glas is nog niet voldoende om uw woning goed te isoleren. Triple glas beschikt over zeer goede isolatie. U verliest hierdoor geen warmte en bovendien worden geluiden van buitenaf ook sterk vermindert en kunt u in alle rust genieten van uw woning. Het toepassen van triple glas is tegenwoordig zelfs bijna standaard!

5. Eigen verbruik

Een nul op de meter woning heeft de juiste faciliteiten om u te voorzien van energie en zo min mogelijk energie te verspillen. Wilt u richting een nul op de meter woning, dan is ook uw eigen bijdrage belangrijk! Houdt uw eigen energiegebruik in de gaten en dan heeft u aan het einde van het jaar geen energiekosten.


Wilt u meer weten over een nul op de meter woning of denkt u erover na om een nul op de meter woning te laten bouwen bij Livingstone? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of neem contact met ons op! Wij helpen u graag!

inspiratie voor uw huis

Vraag ons inspiratieboek aan

Bekijk onze villa’s en ontwerpen en doe zo inspiratie op voor uw eigen droomhuis.

Vraag aan
huis ontwerpen

Maak een afspraak

Bespreek uw plannen en wensen vrijblijvend met de architect die u aanspreekt.

Maak een afspraak
moodboard huis

Maak uw eigen moodboard

In onze moodboard-creator doet u volop inspiratie op.

Aan de slag