Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Bouwen met CLT

Een exclusieve villa met oog op de toekomst

Geen betonnen wanden en betonnen vloeren bij de bouw van uw woning, maar duurzaam Cross Laminated Timber (CLT) voor comfortabel wooncomfort. Een verantwoorde keuze voor u en een groenere wereld.

Wat is een CLT woning?

CLT is hout dat kruislings is verlijmd met minimaal drie massieve platen met een totale dikte van 7 tot 20 centimeter. Zo heeft het dezelfde sterkte en toepassingsmogelijkheden als beton. Wanden, vloeren, daken en zelfs plafonds kunnen hiermee gemaakt worden. Deze houtvorm is licht en makkelijk bewerkbaar waardoor er maximale ontwerpvrijheid is en u uw persoonlijke droomwoning tot in detail kunt realiseren.

Meer over duurzaam CLT

Duurzaam CLT

Kiest u voor CLT-bouw? Dan kiest u voor een duurzame bouw van uw woning. De levensduur van CLT-hout is enorm groot. Waarom?

  • Het gebruikte hout is altijd PEFC gecertificeerd en afkomstig van duurzaam onderhouden productiebossen;
  • CLT levert bij de productie minder uitstoot van CO2 dan staal en beton. Bovendien blijft de CO2 opgeslagen in het hout die de gebruikte bomen door de jaren heen hebben opgenomen;
  • CLT is herbruikbaar én recyclebaar. Het materiaal behoudt zijn waarde en kan worden gebruikt voor een volgend ‘leven’;
  • Door het lage gewicht wordt tijdens transport en bouw minder stikstof en CO2 uitgestoten.

Praktisch bouwen en comfortabel wonen met CLT

Naast het duurzame aspect van CLT-hout, is CLT ook praktisch gedurende de bouw. Zo gaat bouwen in CLT snel, stil en nauwkeurig, kunnen aanpassingen later in de woning relatief eenvoudig worden gemaakt en kunnen wandmeubels zoals schilderijen of lampen gemakkelijk worden opgehangen.

Is de bouw gereed? Dan kunt u genieten van comfortabel wonen. CLT-hout isoleert zichzelf waardoor vloeren en wanden op temperatuur komen en blijven. Daarnaast zorgt het hout ervoor dat de luchtvochtigheid wordt gereguleerd. Dit zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat.

Wilt u uw eigen unieke woning bouwen met het oog op een duurzame toekomst? Livingstone adviseert en begeleidt u graag bij het gehele traject. Maak direct een afspraak.

Installaties en afwerking

Overweegt u uw unieke woning te laten bouwen in Cross Laminated Timber? Dan heeft u waarschijnlijk meer aandacht en wensen voor op het gebied van duurzaamheid. Denk aan het zuinig omgaan met energie zoals bijvoorbeeld energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Onze installatie specialisten geven u graag advies over de (extra) mogelijkheden en stemmen samen met u af wat de meest passende combinatie van duurzaamheid en comfort is voor uw droomwoning.

Is de fundering en het geraamte van uw CLT-woning gereed, dan kan er een start worden gemaakt met de afwerking van de buitenzijde (exterieur) en de binnenzijde (interieur). Alles kan volledig naar eigen wens en behoeften worden ingevuld. De kopersbegeleiders van Livingstone adviseren en begeleiden u graag tijdens deze ontdekkingstocht in materiaalkeuzes en andere opties.

CLT-bouw met Livingstone

Bij Livingstone worden twee werelden samengebracht: woningontwerp en woningbouw. Onze architecten ontwerpen samen met u uw ideale woning op maat. Van ontwerp tot aan realisatie, inclusief interieur- en exterieurafwerking. Gedurende het ontwerp- en bouwproces wordt u volledig ontzorgd en is Livingstone uw vaste aanspreekpunt.

Wilt u liever eerst inspiratie opdoen? Kom naar ons inspiratieplein in Breda en bekijk vier volledig ingerichte woningen.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Uw eigen exclusieve villa laten bouwen met oog op een duurzame toekomst? Livingstone is uw persoonlijke en betrokken partner. Samen met onze architecten en gespecialiseerde lokale bouwpartners kijken we naar de mogelijkheden en realiseren wij uw droomwoning op maat.

Benieuwd naar meer informatie en de mogelijkheden op het gebied van duurzaam bouwen met CLT? Lees meer over Thuis in Hout met Livingstone.

Veelgestelde vragen

Wat is CLT bouw?

CLT staat voor Cross Laminated Timber (CLT). CLT is hout dat kruislings is verlijmd met minimaal drie massieve platen van 7 tot 20 centimeter dikte. Zo heeft het dezelfde sterkte en toepassingsmogelijkheden als beton. Een handige en duurzame keuze om uw woning te bouwen.

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen is bouwen met duurzaamheid als doel. Duurzaamheid door hernieuwbaar zijn van het bouwmateriaal: CLT is afkomstig van duurzaam onderhouden productiebossen en is herbruikbaar en recyclebaar. Gedurende de ontwerp-, bouw- en gebruiksfase is alles gericht op duurzaamheid. Bouwt u uw eigen woning, dan kunt u duurzaam bouwen door bijvoorbeeld te kiezen voor Cross Laminated Timber (CLT), een massieve soort hout om bijvoorbeeld betonnen wanden te vervangen. Daarnaast levert hout minder CO2 uitstoot dan staal en beton én zorgt hout ervoor dat de luchtvochtigheid in de woning wordt gereguleerd. Ideaal voor een prettig en gezond binnenklimaat.

Wat zijn de kosten van een duurzaam huis bouwen?

De kosten voor het bouwen van een duurzame woning zijn geheel afhankelijk van de wensen en behoeften die u heeft. Maak een eerste afspraak met Livingstone en bespreek al uw persoonlijke ideeën. Op basis van dit eerste gesprek komt een vervolggesprek waarin duidelijk wordt wat de richtlijn qua kosten is om uw duurzame droomwoning te bouwen.

Wat is CLT hout?

Cross Laminated Timber (CLT) is hout dat kruislings is verlijmd met minimaal drie massieve platen van 7 tot 20 centimeter dikte. Het bestaat uit minimaal drie lagen zodat het dezelfde sterkte en mogelijkheden heeft als beton. Het kan hierdoor zelfs voor hoogbouw worden gebruikt.