Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Kies de perfecte haard voor uw droomvilla

Genieten van winterse avonden wordt compleet met de gezelligheid van een haard. Veel mensen denken dat haarden niet meer mogelijk zijn door duurzaamheidsregels. Maar het tegendeel is waar. Er zijn diverse opties, maar deze vragen wel om enkele vereisten. 

Bent u benieuwd naar de voordelen van de verschillende haarden en waar deze aan moeten voldoen? Lees dan verder en ontdek de perfecte haard voor uw woning! 

1. Gashaard: directe warmte en verantwoord

De gashaard is een prachtige en tijdloze maatwerk optie die past bij elke woningstijl. Wat een gashaard zo fijn maakt? Het is een directe bron van warmte. Hierdoor heeft u snel en gemakkelijk de gewenste temperatuur in huis. Daarnaast is een gashaard schoon, gemakkelijk, veilig en verantwoord. 

Een gashaard kan in meerdere vormen worden geplaatst. U kunt kiezen uit een vrijstaande- of ingebouwde gashaard. Dit kan door middel van gasflessen. Zo heeft u een schone, gemakkelijke en verantwoorde manier van een gashaard. 

Een haard kiezen

2. Houthaard: doordachte plaatsing

Houthaarden bieden authentieke warmte in elke woning. Met een knisperend vuur, veel warmte en de heerlijke geur van brandend hout zijn deze haarden een tijdloze toevoeging aan uw huis. 

Houthaarden vragen om een specifieke plaatsing. Zo moeten houthaarden in de hoogste nok uitkomen van de woning. Daarom is er altijd een schoorsteen nodig. Maakt u zich zorgen om de inrichting? Onze architecten zorgen voor een ontwerp waarbij de houthaard naadloos aansluit op uw interieur en u niet inlevert op de totale ruimte. 

3. Elektrische haard: vrij in plaatsing

Elektrische haarden zijn moderne haarden die perfect passen bij elke woonstijl. Deze haarden hebben een prachtige visuele aantrekkingskracht en zijn sinds kort ook in staat om warmte te genereren. Het voordeel? Ze zijn overal te plaatsen! U hoeft nergens rekening mee te houden door het gebruik van enkel een stekker. 

Zo kunt u kiezen om een elektrische haard te plaatsen in de keuken, uw slaapkamer of de woonkamer. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Daarbij heeft u de optie om een vrijstaande of ingebouwde haard te plaatsen.  

4. Waterdamp haard: de vlam illusie

Binnen elektrische haarden heeft u nog een optie: de waterdamphaard. Het water wordt verdampt en in combinatie met LED-lampen zorgt dit voor een vlam-illusie. De grootte, felheid en kleur van de vlam kunt u naar wens aanpassen met een app of afstandsbediening. 

Het is een prachtig alternatief als u op zoek bent naar een haard waar geen hout, koof of schoorsteen voor nodig is. De haard is veilig, ook als u kinderen heeft en fungeert ideaal als bijverwarming. Daarnaast is het mogelijk om de warmtefunctie uit te schakelen. Hierdoor kunt u ook in de zomermaanden genieten van de vlammen, zonder de aanwezigheid van warmte.

Waterdamphaarden vragen, in tegenstelling tot reguliere elektrische haarden, ook om een aparte waterleiding. Dit kan door middel van een leiding vanuit uw keuken, garage of wasplaats. Liever geen leiding? Dan heeft u ook de mogelijkheid om een watertank op de haard te plaatsen die u wekelijks bijvult. 

Haard in het interieur

5. Bio ethanol haard 

Ontdek de toekomst van haarden met bio-ethanol, een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingsbronnen. Gemaakt van natuurlijke producten zoals tarwe en riet, biedt deze vloeistof een echt vuurbeeld zonder de noodzaak van een schouw of schoorsteen. En daarnaast geeft het geen geur af. 

De vlamhoogte en warmte stelt u naar wens in via een app of Smart Home System. Bio-ethanol haarden zijn eenvoudig te installeren. Dit maakt het mogelijk om deze haard op elk gewenst moment in het bouwproces toe te voegen.

Graag een haard in uw droomvilla?

Wilt u graag een haard in uw nieuwe villa? Bij Livingstone zijn onze architecten en partners op de hoogte van alle vereisten en voorschriften. Tijdens een gesprek brengen wij uw wensen in kaart en verwerken we de haard naadloos in het ontwerp. 

Ontdek de mogelijkheden en plan een gesprek met één van onze architecten. Wij staan klaar om samen de villa van uw dromen te realiseren! 

❮ Naar nieuwsoverzicht