Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Deze 4 voordelen maken een schuurwoning ideaal!

Bent u op zoek naar een woning met prachtige landelijke eigenschappen en optimaal gebruik van de ruimte? Dan is een schuurwoning de woning voor u! De laatste jaren heeft deze architectuurstijl de markt veroverd. Dit komt door de unieke kenmerken, zoals de royale raampartijen en het gebruik van natuurlijke materialen. Benieuwd naar de vier voordelen van een schuurwoning? Wij vertellen het u! 

1. Eén met de natuur

Een schuurwoning is perfect als u het hele jaar door wilt genieten van de natuur. Deze woningstijl is typerend door de grote en royale raampartijen, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Elk seizoen is daardoor te bewonderen vanuit uw woon-, slaap-, werkkamer of keuken. En dit met alle luxe en comfort die een schuurwoning met zich meebrengt. 
Naast het uitzicht zorgen de raampartijen ook voor veel natuurlijke lichtinval. Hierdoor komt uw interieur nog beter tot uiting. 

Schuurwoning met zwembad

2. Duurzaamheid en bouw

Een schuurwoning wordt vaak met natuurlijke materialen gebouwd. Zo ziet u materialen terug zoals een rieten kap en prachtige houten geveldelen. Dit geeft de woning een unieke landelijke uitstraling en zorgt ervoor dat deze volledig op in de omgeving.

Wilt u graag een energiezuinige en duurzame woning? Dat kan gemakkelijk door het plaatsen van zonnepanelen en het integreren van goed isolerend glas. 

3. Een uniek ontwerp

Schuurwoningen hebben specifieke kenmerken. Denk aan de eenduidige vorm, het gebruik van natuurlijke materialen, royale raampartijen en kenmerken vanuit de streek. 

Er zijn veel mogelijkheden in de te gebruiken materialen en stijlen. Zo kunt u kiezen voor een woning met een moderne uitstraling door het gebruik van strakke materialen zoals zink. Maar daarentegen kunt u ook kiezen voor een rieten kap en stenen voor een landelijke look.

4. Optimale ruimte met een efficiënte hoofdvorm

U wilt bij het bouwen van een ruime woning ook zo veel mogelijk gebruik maken van de beschikbare oppervlakte. Een schuurwoning is dan de ideale keuze. De eenduidige vorm geeft voldoende mogelijkheden om de woning naar wens in te delen. Zo kunt u ook de vide volledig open laten, zodat u een huiselijke en open ruimtebeleving heeft.

Moderne schuurwoning

De ideale schuurwoning met Livingstone

Livingstone is uw architect, bouwpartner en koopbegeleider in één. We zorgen voor een ontwerp dat perfect aansluit op uw wensen en voldoet aan de eisen van de kavel. 

Wilt u graag de mogelijkheden ontdekken van uw kavel? Maak vandaag nog een afspraak met een van onze architecten. Zij helpen u graag met het ideale ontwerp. Maak een vrijblijvende afspraak of doe inspiratie op met de verschillende woonstijlen.

❮ Naar nieuwsoverzicht