Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Dit zijn de interieurtrends van 2024

Dit zijn de interieurtrends van 2024

Bent u nieuwsgierig naar de laatste interieurtrends voor een stijlvol én praktisch interieur? Bij Livingstone blijven we continu op de hoogte van de laatste interieurtrends. Zo gaan we in 2024 veel organische vormen met natuurlijke kleuren terugzien. Ook gaan we nog meer bewust aankopen doen. 

Benieuwd naar hoe u dit kan toepassen in uw huis? Lees verder en ontdek hoe u het interieur naar nieuwe hoogten tilt met de trends van dit jaar!

Inspiratie door de natuur

Vorig jaar zagen we al hoe natuurlijke materialen en kleuren de binnenruimtes transformeerden. De natuur blijft in 2024 een bron van inspiratie. Veel groene, bruine en beige tinten, gecombineerd met veel planten, komen in 2024 terug als trend. 

Daarnaast zullen verschillende natuurlijke texturen als hout, natuursteen en linnen stoffen een comeback maken in deze prachtige landelijke (biophilic) stijl. 

Interieurtrends 2024

Organische vormen: Een zacht contrast

De afgelopen jaren hebben organische vormen een opvallende plaats ingenomen in interieurontwerpen. Deze trend brengt een zachtheid in het interieur, mede door het gebruik van stoffen zoals fluweel en wol.

De ronde vormen zorgen voor een sterk contrast tegen rechthoekige meubels. We zagen dit vooral terugkomen in banken, stoelen, salontafels en fauteuils. Deze trend zien we in 2024 verdergaan. Denk bijvoorbeeld aan ronde hoeken die geïntegreerd worden in het ontwerp van het kookeiland of keukenkasten. Een verfrissend alternatief voor de traditionele strakke lijnen die we gewend zijn.

Ambacht en maatwerk

Ook gaat u veel ambacht en maatwerk terugzien het komende jaar. Dit komt onder andere door de groeiende behoefte om te weten waar, hoe en door wie de producten gemaakt zijn. 

Deze trend is ontstaan mede door de groeiende populariteit van de (imperfecte) structuren van het authentieke vakmanschap. Denk hierbij aan accessoires die geboetseerd zijn en meubels waarvan de hout textuur nog zichtbaar is.

De interieurtrends van 2024

Kwaliteit boven kwantiteit

In een tijd van stijgende energieprijzen zoeken we voortdurend naar nieuwe manieren om te verduurzamen. Naast investeren in zonnepanelen, warmtepompen en isolatie, loont het om aandacht te besteden aan kleinere, impactvolle innovaties.

Duurzaam materiaalgebruik zagen we de afgelopen jaren al, maar nu nog meer dan ooit. In 2024 zullen materialen als bamboe, gerecycled plastic, duurzame houtsoorten en aluminium nog populairder worden. Hierdoor wordt er gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit.  Daarnaast kunnen simpele, slimme toevoegingen zoals LED verlichting en slimme thermostaten een aanzienlijke bijdrage leveren aan de energie-efficiëntie van uw woning. 

Graag uw droominterieur laten ontwerpen?

Wilt u graag de villa en het interieur van uw dromen laten ontwerpen? Onze architecten en interieuradviseurs zorgen voor een tijdloos en exclusief interieur waarin u zich thuis voelt. Uw wensen worden in kaart gebracht en onze experts vertalen dit naar uw persoonlijke interieurstijl.

Ontdek de mogelijkheden en plan een afspraak in met een van onze architecten. Graag eerst inspiratie opdoen? Ons inspiratieplein toont u volledig ingerichte modelwoningen. Kom gerust langs!

❮ Naar nieuwsoverzicht