Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Een gelijkvloerse woning bouwen? 5 voordelen!

Wilt u een woning laten bouwen? Zorg er dan voor dat u toekomstgericht te werk gaat. Naarmate u ouder wordt kunnen sommige woningen minder toegankelijk worden voor uw fysieke gesteldheid. Een gelijkvloerse woning is hiervoor een hele goede oplossing. Dit is een woning waar alle kamers zich op één niveau bevinden. Naast de unieke uitstraling en de levensloopbestendigheid brengt het nog meer voordelen met zich mee. Voor zowel nu als later! 

In deze blog zetten wij de voordelen van het bouwen van een gelijkvloerse woning voor u op een rij. 

1. Lagere energiekosten

Met een gelijkvloerse woning en goede isolatie bespaart u op elektriciteitskosten. Warme lucht zoekt namelijk een weg naar boven en een woning met maar 1 bouwlaag heeft het voordeel dat de warmte daarmee op zijn plek blijft. Hierdoor hoeft u in de winter niet onnodig bij te stoken om uw woning op temperatuur te krijgen. 

2. Levensloopbestendige woning

Een gelijkvloerse woning is een levensloopbestendige woning en daarmee een investering voor uw toekomst. Er zijn geen drempels of trappen die u hoeft te beklimmen voor uw huishoudelijke taken. Elke kamer in dit type woning is hierdoor snel toegankelijk.

Daarmee hoeft u zich ook minder zorgen te maken over veranderingen, zoals ouderdom, ziekte of een handicap. 

Gelijkvloers wonen, gelijkvloerse woning - Livingstone villabouw

3. Uw tuin toegankelijk van alle kanten

Een gelijkvloerse woning is al zeer toegankelijk omdat deze geen trappen bevat. En zou het niet heerlijk zijn als u vanuit meerdere kamers de tuin in kunt lopen?  Samen met natuurlijke lichtinval vervalt zo de grens tussen de natuur en uw woning. Dit creëert een zeer open gevoel in uw woning.  

4. Meer keuze voor inrichting met een gelijkvloerse woning

Door het kleinere woonoppervlak heeft u de mogelijkheid uw woning zowel open als sfeervol in te richten. Kies voor veel ramen en weinig meubilair om gemakkelijk open ruimtes te creëren. 

Indien u toch wilt gaan voor een warme ambiance, dan zijn de ruimtes van een gelijkvloerse woning makkelijk in te richten met prachtig meubilair of het gebruik van tussenwanden.  

5. Een gelijkvloerse woning is makkelijk uit te breiden

Denkt u er toch over na om later nog uw woning uit te breiden? Dan is een gelijkvloerse woning een zeer goede optie. U kunt zonder problemen een aanbouw plaatsen, of er alsnog een extra verdieping bij laten bouwen. 

Deze woning heeft een toekomstgericht- en energiebesparend karakter met eenvoudige capaciteiten tot uitbreiding.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Wilt u een eigen gelijkvloerse woning laten bouwen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of kijk naar één van onze ontwerpen voor inspiratie. 

❮ Naar nieuwsoverzicht