Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een huis ontwerpen door een architect van Livingstone? Richard Martens vertelt!

Wilt u een eigen huis ontwerpen en vervolgens uw huis laten bouwen? Een villa van Livingstone is altijd maatwerk. Een van onze architecten, Richard Martens, vertelt u hoe het ontwerpen van uw droomhuis in z’n werk gaat. Zo krijgt u een beter beeld van wat u kunt verwachten. Welkom thuis bij Livingstone!

De kavel & inspiratie opdoen

U kunt zich op verschillende manieren voorbereiden. Om te bouwen heeft u natuurlijk een perceel nodig. Wat zijn de wensen en eisen wat betreft (de locatie van) het perceel?

Meer weten? Lees ook Kavel kopen: 7 slimme tips.

Het is belangrijk dat u als opdrachtgever een beeld heeft van wat uw wensen zijn. En natuurlijk: wat zijn uw dromen? De mensen die bij Livingstone aanschuiven voor een eerste gesprek zijn tegenwoordig steeds beter voorbereid. Het komt eigenlijk zelden voor dat iemand bij een eerste gesprek aanschuift en enkel zegt: “Ik wil een huis bouwen”. De meesten weten op dat moment al wel redelijk wat ze willen.

Zo kunt u op onze website een moodboard maken. Vaak wordt er op basis van de huidige woning geredeneerd. Iemand wil bijvoorbeeld groter of juist minder groot wonen, meer of minder kamers of die ene tuin waar hij of zij altijd van gedroomd heeft.

Natuurlijk hoeft u van tevoren niet exact te weten wat u wilt. Dat is onze taak! Soms kunnen opdrachtgevers niet goed beschrijven wat ze willen. In dat geval gaan we gewoon samen ‘op zoek’!

Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We vertellen u wat u van Livingstone kunt verwachten (We nemen van A tot Z alles voor u uit handen. Als opdrachtgever wordt u maximaal ontzorgd en zeer uitgebreid begeleid). Ook bespreken we wat we van u als opdrachtgever verwachten. Namelijk het maken van keuzes!

De allereerste vraag die ik meestal stel: “Wat is de aanleiding om zelf te willen bouwen?” “Of überhaupt om te willen verhuizen?”. We spreken de hele tijdlijn en het proces door. Ook laten we zien wat er bij ons is opgenomen in de basisprijs. Vaak maken we tijdens het kennismakingsgesprek een rondje door ons inspiratieplein.

Tweede vrijblijvende afspraak: ‘we gaan hardop schetsen’

Dit vind ik meestal het allerleukste gesprek. Tijdens deze afspraak gaan we ‘hardop schetsen’. Tijdens de tweede sessie schetsen we de plattegronden op de kavel. “Er gaan meters schetsrol doorheen” kan ik je vertellen. Soms ontstaan de mooiste dingen onverwachts.

Naast de plattegronden maak ik ook soms een schets van de gevel of zoeken we samen op internet naar voorbeelden om te toetsen of dit is wat u als opdrachtgever in uw hoofd heeft. Om een goed plan te maken moet je echt met de opdrachtgever aan tafel zitten. Ik schets het liefst aan tafel. In dit stadium kan ik ook een goede inschatting geven van de kosten. Natuurlijk is er tijdens het tweede gesprek ook ruimte om nog even door ons inspiratieplein te lopen. Dit maakt het altijd net even wat tastbaarder!

We feliciteren elkaar en bedanken elkaar voor het vertrouwen!

Kiest u voor Livingstone? Dan feliciteren we elkaar en bedanken we elkaar voor het vertrouwen! We werken het ontwerp vervolgens in 3D uit. Dit gebeurt achter de schermen. Het 3D ontwerp presenteren aan u tijdens de eerste ‘presentatieafspraak’. De eerste presentatie is fotorealistisch in 3D.

huis ontwerpen - Livingstone villabouw

We wandelen samen door uw droomhuis

Tijdens de eerste ‘presentatieafspraak’ wandelen we samen door uw huis. Dit is altijd zo leuk! Tijdens deze afspraak krijgt u voor het eerst uw huis te zien.

Na deze eerste afspraak zijn er altijd nog twee aanpassingsrondes gepland. Zo’n plan heeft tijd en energie nodig om te groeien. Het huis wordt eigenlijk zelden exact hetzelfde als het 3D ontwerp tijdens de eerste ronde. Na de eerste ronde passen we het 3D model aan. De verrassing is er na de eerste ronde natuurlijk wel een beetje vanaf. Vanaf dan wordt het fijnslijpen. Tussendoor kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor het doorgeven van aanpassingen.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Uw eigen huis ontwerpen? Kies voor Livingstone!

Wilt u een eigen huis ontwerpen en vervolgens uw eigen huis laten bouwen? Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht