Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden" - Villa Naarden -

Villa Naarden

Een nieuwe woning bouwen in een bestaande wijk met volgroeide tuinen is een uitdaging. Helemaal als op de kavel ook nog een verouderde woning als uitgangspunt staat. Onze opdrachtgevers uit Naarden wisten er wel raad mee. Nadat zij de kavel in een bosrijke omgeving hadden gekocht, hebben ze eerst een jaar in de oude woning gewoond. Zo kregen ze gevoel bij de locatie en wisten ze precies waar de zon gedurende het jaar doorkomt en welke bomen voor schaduw zorgen. Ook konden ze op deze manier de richting en dimensies van de woning bepalen. “We wilden een grote veranda, die uiteraard op de ideale plek moest komen. We wilden in de richting van de rust wonen, maar ook het contact hebben met de andere, ‘drukkere’ kant.”

Om onze plannen concreet te maken hebben we de hulp van Livingstone ingeschakeld. Vanaf het moment dat we bij Livingstone binnenstapten, voelde het goed. De hele organisatie is erop ingesteld om ons stap voor stap door het hele proces mee te nemen. Het begon met een footprint en naarmate we verder kwamen, was het telkens duidelijk waar we aan toe waren. Iedere keuze werd meteen doorberekend in de prijs, zonder verrassingen achteraf. Dat maakte het overzichtelijk, waardoor we weloverwogen beslissingen konden maken.”

villa met rieten kap - woning, huis - Livingstone villabouw

“Om de stijl van de woning te bepalen, hebben we veel woningen in de omgeving bekeken. Het was niet moeilijk om te zien wat we wel en niet mooi vonden, maar we stelden ons vervolgens de vraag waarom we dat vonden. Dat zorgde ervoor dat we de juiste afwegingen maakten en het ook echt onze woning werd. Zo kwamen we uiteindelijk tot de conclusie dat houten deuren met glas beter bij ons passen dan andere deuren. Ook de keuze voor de traditionele roedeverdeling in de ramen en gevels met gepotdekselde rabatdelen, wit gekeimd metselwerk en de rieten kap zijn keuzes de hieruit zijn voortgevloeid.”

Het hele proces van keuzes maken voor de juiste maatvoeringen, het materiaalgebruik en afwerking is als intensief maar positief ervaren. “Er wordt op een bepaald moment verwacht dat je je keuze voor gevelsteen of deurbeslag hebt bepaald, want dat gaat allemaal volgens een strakke planning. Maar er was wel alle tijd en begeleiding om tot die juiste keuzes te komen. Dat geeft de professionaliteit aan. Alles wat je in ons huis ziet is uitvoerig besproken en is precies zo geworden zoals wij dat wilden.”

Villa bouwen

Ultiem woongenot en duurzaamheid

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland

Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Woning bouwen? Kies voor Livingstone!

Heeft u bouwplannen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwe woning? Maak dan eens een afspraak op ons inspiratieplein in Breda. Wij zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Plan uw afspraak via 076 – 5735 735 of info@livingstone.org.

Bent u nog op zoek naar meer woninginspiratie? Vraag dan ons inspiratieboek aan.