Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een levensloopbestendige woning houdt hier rekening mee

Wanneer u een woning laat bouwen wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Zelfs op latere leeftijd wanneer inspanningen zwaarder worden. Door een levensloopbestendige woning te laten bouwen is dit mogelijk. Zo wordt er rekening gehouden met de plaatsing van essentiële woonruimtes en het verrichten van inspanningen voor huishoudelijke taken. Benieuwd naar alle eigenschappen van een levensloopbestendige woning? Lees dan gerust verder. 

Wanneer kiest u voor een levensloopbestendige woning?

De afgelopen jaren wordt er steeds vaker gekozen voor een levensloopbestendige woning. Zo kunt u het langst genieten van uw droomvilla. U behoudt uw netwerk langer, behoudt u uw privacy en blijft u uw eigen ritme voor een langere periode zelf bepalen. Daarom is een levensloopbestendige woning een perfecte optie. 

De juiste kavel

Een levensloopbestendige woning begint al bij het kiezen van een kavel. Bij de keuze van de kavel wordt rekening gehouden met de locatie en nabijgelegen essentiële winkels. Denk bijvoorbeeld aan een lokale supermarkt, een kapper, een apotheek en eventueel de huisarts. Dit zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk iets in de buurt kunt halen en op latere leeftijd hoeft u weinig inspanning te verrichten voor uw boodschappen. En om niet te vergeten is het belangrijk dat u een locatie kiest waar u van geniet!

Levensloopbestendig wonen

Een goede inrichting

Bij het inrichten van een woning zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar voor een levensloopbestendige woning moet er wel rekening gehouden met diverse factoren. Denk aan noodzakelijke ruimtes die zich op korte afstand bevinden zoals de badkamer, woonkamer, keuken en slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk in uw behoeften kunt voorzien, zowel nu als later! En op latere leeftijd kost dit ook nog eens minder inspanning.

Wilt u uw woning nog niet volledig levensloopbestendig laten bouwen? Geen probleem. Livingstone kan uw woning ontwerpen zodat deze op een later moment makkelijk aangepast kan worden. Zo geniet u van uw droomvilla en heeft u weinig zorgen over bouwwerkzaamheden in de toekomst. 

Ontwerp Levensloopbestendige Woning

Vermindering van obstakels

Bij het inrichten van een wordt er ook rekening gehouden met meubels die later een obstakel kunnen vormen. Zo wordt traplopen zwaarder, kunnen te hoog geplaatste kasten een probleem vormen en moet u op drempels letten. 

De architecten die een levensloopbestendige woning ontwerpen houden overal rekening mee. Plaats dus geen noodzakelijke ruimte op een bovenverdieping, maar zorg dat alle noodzakelijke ruimtes zich op de begane grond bevinden. Plaats verder geen drempels in huis en zorg dat kasten binnen handbereik zijn! 

Een levensloopbestendige woning met Livingstone

Livingstone begeleidt u op elk gebied met het bouwen van een nieuwe woning. We brengen uw wensen in kaart, de architect bespreekt daarbij alle mogelijkheden en adviseert u. Zo garanderen wij 

  • Volledige ontzorging tijdens het bouwproces;
  • Een architect die bij u past;
  • Een woning volledig naar wens;
  • En lang woonplezier.

Wilt u ook een levensloopbestendige woning laten bouwen zodat u lang van uw droomvilla kunt genieten? Neem dan contact met ons op óf maak een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten. Wij helpen u graag!

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

❮ Naar nieuwsoverzicht