Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Moderne schuurwoning, alle ins en outs

Het concept van een schuurwoning komt voort uit schuren die omgebouwd zijn tot leefomgeving. In Nederland is dit nog een relatief nieuw fenomeen, maar extreem populair. Schuurwoningen worden gebouwd in moderne en landelijke stijlen. Moderne schuurwoningen zijn zeer populair vanwege het warme, sfeervolle gevoel wat ze meegeven. En daarnaast bieden ze een prachtig uitzicht op het landschap. Zo geeft dit type woning optimaal genot en voelt het echt als thuiskomen. Wilt u meer weten over moderne schuurwoningen? In dit blog geven wij inzicht in de kenmerken van een hedendaagse schuurwoning, de voordelen en de mogelijkheden voor energieneutraal bouwen. 

1. Kenmerken van een moderne schuurwoning

Ten eerste kenmerkt een moderne schuurwoning zich doordat deze prachtig opgaat in het landschap. Met het gebruik van veel glas geniet u het hele jaar door van het platteland. Dit gecombineerd met enorme luxe van de huidige tijd geeft het karakter waar een schuurwoning om draait. 

Daarnaast worden bij moderne schuurwoningen veel natuurlijke materialen gebruikt. Dit geeft een tijdloos, praktisch en vooral stoer karakter. De materialen die u terugziet zijn vaak houten constructies met grote glaspartijen. Dit resulteert in een moderne en sfeervolle ambiance. 

Ten slotte kenmerken moderne schuurwoningen zich door het eenvoudige ontwerp. Denk hierbij aan zowel de natuurlijke materialen als het detailwerk. Wanneer u over het platteland kijkt, herkent u een schuurwoning vrijwel direct.

Moderne schuurwoning bouwen

2. Energieneutrale schuurwoning

Energieneutraal bouwen is een vereiste binnen de nieuwbouw. Tijdens het ontwerp bieden wij mogelijkheden om tot een energiezuinige woning te komen. Zo kunt u kiezen voor het integreren van zonnepanelen, goed geïsoleerde beglazing en een extra geïsoleerde schil. Investeren in een energiezuinige woning zorgt voor lage maandelijkse kosten, een waardevaste woning en nog meer voordelen met zich mee!

Kenmerk moderne schuurwoning

3. Het ontwerpen van een moderne schuurwoning

Bij het ontwerpen van uw moderne schuurwoning heeft u controle op het gehele proces onder begeleiding van Livingstone. Ten eerste kunt u inspiratie opdoen via ons inspiratieboek en uw visie in beeld brengen met behulp van een moodboard. Vervolgens kunt u uw ideeën verder concreet maken met behulp van een eigen architect. Bij Livingstone kiest u uw eigen architect, zodat u zeker weet dat uw wensen goed vertaald worden. Heeft u samen met de architect uw moderne schuurwoning ontworpen, dan kan het realisatieproces beginnen! 

Bouwen met Livingstone

Wilt u ook een moderne schuurwoning bouwen? Neem dan contact met ons op door een vrijblijvende afspraak te maken met één van onze architecten. Of bent u op zoek naar inspiratie? Vraag ons inspiratieboek aan of kom naar ons inspiratieplein in Breda. Hier beschikken wij over vier volledig ingerichte modelwoningen. 

❮ Naar nieuwsoverzicht