Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een schuurwoning, wat kost dat?

Een schuurwoning is herkenbaar door de eenduidige vorm. Traditionele stijlelementen worden gecombineerd met de luxe en het comfort van het hedendaagse leven. Een schuurwoning is te herkennen aan het veelvuldig gebruik van prachtige, natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat de woning een geheel eigen karakter krijgt. Of u nu voorkeur heeft voor een tijdloos ontwerp of toch liever een stoere, robuuste woning verkiest, alles is mogelijk.

Wilt u graag een schuurwoning laten bouwen? Dan moet u rekening houden met verschillende kosten, zoals de kosten van de bouwkavel, de kosten voor de financiering, de kosten van de bouw en het verhuizen en verzekeren. In dit artikel geven wij u een duidelijk inzicht!

De oorsprong van een schuurwoning

Wat begon met het ombouwen van schuren tot leefruimte is uitgegroeid tot een populair type woning. We spreken van een schuurwoning als de woning volgens bepaalde principes in een specifieke stijl wordt ontworpen en gebouwd. Als basis heeft een schuurwoning de uitstraling van een boerenschuur, maar dan volledig gemoderniseerd. Deze typerende bouwstijl roept een gevoel van warmte en knusheid op en creëert een sfeervol karakter van de woning. Een schuurwoning biedt een optimaal wooncomfort en zorgt voor een heerlijk gevoel van thuiskomen.

een schuurwoning bouwen

Kavel kopen

Een schuurwoning staat vaak in een schitterende, landelijke omgeving waar u heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte. Dankzij de grote raampartijen, vaak aan de achterzijde van de woning, wordt een optimale verbinding gecreëerd tussen de binnen- en buitenruimte en kunt u ook in de woning genieten van het uitzicht op uw omgeving. Het realiseren van uw schuurwoning begint bij het kopen van een kavel. Dit kan soms een uitdaging zijn.

Daarnaast zijn verschillende persoonlijke factoren van belang bij het kiezen van een kavel. Denk aan de locatie, nabijgelegen winkels, scholen en sportfaciliteiten, de grootte van de kavel en de regelgeving. Zo moet de regelgeving die van toepassing is op de kavel overeenkomen met uw bouwwensen. Hiermee voorkomt u ongewenste verrassingen bij het ontwerp van uw schuurwoning.  

Prijzen bouwkavels

De prijzen voor bouwkavels kunnen behoorlijk verschillen per gemeente en per woonwijk. De prijs per vierkante meter wordt vaak door middel van taxatie vastgesteld. Dit gebeurt op basis van vergelijkbare kavels in de omgeving. Verder zijn er nog andere kosten verbonden met de aanschaf van het perceel. Zo kunt u denken aan de aankoop, verkennend bodemonderzoek, het afvoeren van grond en de partijkeuring en het bouwrijp maken van de grond. 

U kunt de beschikbare bouwkavels opvragen via de website van de gemeente waar u een kavel zou willen kopen. Livingstone beschikt ook over een kaveloverzicht. Hier kunt u uw zoekresultaten filteren op provincie, plaats, prijs en oppervlakte. 

Kosten schuurwoning bouwen

De kosten voor het bouwen van uw moderne schuurwoning zijn afhankelijk van uw wensen. Hierbij kunt u denken aan de inrichting van uw tuin, het interieur en exterieur. Verder is er sprake van kosten voor de fundering, nutsvoorzieningen en het aanvragen van vergunningen. Na het in kaart brengen van uw wensen kunnen wij de exacte kosten voor u uitwerken.

De financieringskosten

Naast de kosten voor de kavel en het bouwen van uw schuurwoning zijn er kosten voor het regelen van de financiering. Hierbij kunt u denken aan taxatie-, hypotheek-, notaris- en grond- en bouwrentekosten. 

bouwen schuurwoning

Na het definitieve ontwerp

Wanneer er een definitief ontwerp is en alle vergunningen zijn geregeld kan de bouw worden voorbereid en wordt de fundering van uw woning gelegd. Vervolgens wordt het casco geplaatst en kan de afbouw beginnen!

Om u volledig te ontzorgen in het realiseren van uw droomwoning werken we samen met vaste partners voor onder andere de aanleg van uw tuin en het ontwerpen en plaatsen van uw keuken en badkamer. De afwerking van onder andere vloeren, muren en trappen nemen we mee in ons voorstel.

Schuurwoning bouwen met Livingstone

Wilt u een villa bouwen? Dan is Livingstone de partner voor u. Na het in kaart brengen van uw wensen kunnen we de kosten in kaart brengen. Zo weet u waar u aan toe bent. Maak nu vrijblijvend een afspraak op ons inspiratieplein of vraag het inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht