Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Zo zorgt een lichtplan voor een exclusief interieur

Wilt u graag woning laten bouwen met een exclusieve uitstraling en het perfecte thuisgevoel? Een deskundig lichtplan zorgt voor het perfecte lichtspel, waardoor uw interieur een ongeëvenaarde uitstraling krijgt. Op basis van een plattegrond wordt alle verlichting bepaald voor uw woning: sfeerverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. 

Licht kan uw interieur maken of breken. Een deskundig lichtplan geeft de perfecte uitstraling en zorgt voor een aantal voordelen. Welke dat zijn? Dat leest u in deze blog. 

Perfect aangepaste verlichting voor elke ruimte

Elke ruimte vraagt om een andere aanpak. Denk aan veilige verlichting in uw badkamer, sfeervolle verlichting in uw woonkamer en productief licht voor uw werkruimte of home office. In een lichtplan wordt elke ruimte volledig uitgewerkt op basis van de intensiteit, kleurcombinaties, vormen, de kleurtemperatuur en de armaturen. 

De woonkamer is een ruimte waar u wilt ontspannen, niet waar? Met een lichtplan wordt gekeken naar de perfecte balans van hoeveelheid licht en juiste kleurtemperaturen zodat deze ontspannen sfeer wordt gecreëerd. Geen felle verlichting, maar warme tinten om heerlijk te relaxen en een gezellige sfeer te realiseren in uw woonkamer. 

Is het tijd om energiek, productief en gefocust aan de slag te gaan? Ook hier speelt verlichting een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan lagere kleurtemperaturen die gelijk zijn aan natuurlijk licht. Dit zorgt voor meer energie en een actieve houding. 

Lichtplan

Optimale afwerking 

Op basis van de plattegrond van uw woning, worden ook direct de aansluitpunten in het lichtplan verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u geen last heeft van rommelige hoeken met draden én u hoeft achteraf geen nieuwe lichtpunten te plaatsen. Zo behoudt u een perfect interieur en een optimale afwerking. 

Benadruk uw interieur met verlichting

Met verlichting zijn er meer mogelijkheden dan het bepalen van de sfeer of emotie. Wilt u nadruk leggen op specifieke onderdelen in het interieur die belangrijk voor u zijn? 

Met een prachtig spel van licht en schaduw bepaalt u waar de aandacht op ligt. Denk aan kunstwerken, uw authentieke bankstel, de unieke texturen in het plafond of juist de vloer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lichtplan exclusief interieur

Een deskundig lichtplan met Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt droomvilla’s door heel Nederland. Samen met onze partners zorgen we dat uw woning aan alle wensen voldoet. Onze lichtexperts zijn ervaren professionals op het gebied van de verlichtingsprincipes en de toepassing hiervan voor het in- en exterieur. Samen brengen we al uw persoonlijke woonwensen in kaart. Op basis hiervan maken we een compleet lichtplan. 

Benieuwd naar meer informatie over de bouw van een woning inclusief lichtplan bij Livingstone? Neem contact met ons op of plan een afspraak met een van onze architecten.

❮ Naar nieuwsoverzicht