Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Zoekt u een architect in Breda? Ontwerp uw droomhuis met de architecten van Livingstone!

Heeft u een prachtige kavel op het oog of zelfs al aangeschaft? En bent u nu aan het oriënteren om een architect te vinden in de regio van Breda? Maak kennis met de gedreven architecten en ontwerpers van Livingstone!

Wij begrijpen als geen ander dat het bouwen van een huis persoonlijk is. Daarom bepaalt u bij ons zelf met welke architect u aan tafel gaat zitten en wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor het ontwerp van uw droomvilla.

Architect voor Breda en omstreken

Al onze architecten zijn ervaren professionals die al jarenlang zorg dragen voor de realisatie van uiteenlopende typen woningen. Vanaf het eerste contact nemen zij u persoonlijk mee in het ontwerpproces, om zo een woning te ontwerpen die volledig aansluit bij uw wensen en eisen. 

Benieuwd wat onze architecten drijft, hoe ze hun inspiratie opdoen en welke stijlen ze zoal toepassen in hun ontwerpen? Bekijk dan onze architectenpagina, hier vindt u een overzicht van onze architecten, inclusief volledige profielschets:

Een huis ontwerpen met de architecten van Livingstone

Schakelt u onze architecten en ontwerpers in om samen met u uw ideale woning te ontwerpen? Dan doorlopen zij samen met u het gehele ontwerptraject, om tot een prachtresultaat te komen. Hoe ziet dit proces er precies uit? We vertellen u graag meer over de stappen:

1. Kennismaking met de architect en inspiratie opdoen

Op ons inspiratieplein ontdekt u vier volledig ingerichte inspiratiewoningen en uiteenlopende keuzemogelijkheden op onder andere het gebied van dakpannen, plafondhoogtes, trappen, binnen- en buitendeuren en meer. Dit is het ideale uitgangspunt om u te laten inspireren en zelfverzekerd de juiste keuzes te maken voor uw woning.

Tijdens de kennismaking zal een van onze architecten uw vragen beantwoorden en meer vertellen over de diverse mogelijkheden.

2. Schetsontwerp van uw architect en prijsopgave

Uw architect gaat op basis van uw woonwensen en gewenste bouwstijl aan de slag met het schetsontwerp van de woning. Uiteraard volledig binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Bij het ontwerp krijgt u ook een prijsopgave gepresenteerd, zodat u in dit stadium al goed weet waar u aan toe bent.

3. Definitief 3D ontwerp

Gaat u akkoord met het schetsontwerp, dan werken onze ontwerpers deze uit tot een gedetailleerd definitief 3D ontwerp. Hierin worden alle gewenst opties verwerkt, zodat u een helder beeld heeft van de uiteindelijke uitstraling en indeling van uw villa. Aan de hand van dit 3D ontwerp werken we samen met u de laatste details uit. Bent u akkoord, dan zullen wij het plan voorleggen aan de Welstandscommissie van de gemeente.

4. Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Is de welstand goedgekeurd dan vragen wij voor u de omgevingsvergunning aan en stellen we een aannemingsovereenkomst op tussen u en een van onze vertrouwde bouwpartners. De bouw van uw woning kan nu snel van start gaan!

5. Bouw van uw woning

Zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is, is het tijd om te starten met de bouw van uw droomvilla. Livingstone bestelt het casco, terwijl onze bouwpartner de bouw voorbereidt en de fundering legt. Binnen enkele weken kan het casco geplaatst worden en zal gestart worden met de afbouw.

Hierbij is het goed om te weten dat wij altijd onder Woningborg-garantie bouwen. Hiermee is de bouw van uw woning altijd gegarandeerd; ook kunt u er zo van op aan dat de garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit altijd nagekomen worden.

6. De oplevering

Nadat de bouwfase is afgerond wordt een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Is alles in orde, dan nodigen wij u uit voor de oplevering van uw woning.

7. Welkom thuis!

Is de bouw rond? Dan heten we u namens onze architecten, ontwerpers en bouwpartners van harte welkom in uw nieuwe woning!

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis laten bouwen met een architect? Kies voor Livingstone!
Bent u overtuigd en wilt u een eigen woning ontwerpen en laten bouwen? Geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco!

Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht