Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Bungalow

Een bungalow geheel naar wens

Wat is een bungalow?

Een bungalow is een vrijstaande of geschakelde woning met enkel een benedenverdieping. De oorsprong van de bungalow gaat terug naar de negentiende eeuw in Bengalen (India). Hier werd destijds voor het eerst een bungalow gebouwd. De naam ‘bungalow’ is daarom afgeleid van het Hindi-woord ‘Bangla of Bangala’. Oftewel “Bengaals huis”.  

Vandaag de dag komt deze bouwstijl in Nederland veelal voor met enkel een begane grond en soms een kelder. Dit gelijkvloerse woningtype legt makkelijk verbindingen met keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Veel mensen herkennen een bungalow als een recreatiewoning, maar niets is minder waar. Deze levensloopbestendige woning loopt namelijk zeer uiteen en is terug te zien in verschillende stijlen en vormen, van kleinschalig tot groot en klassiek, luxe en modern en geschikt voor allerlei leeftijden en doelgroepen.

Lees meer over de kenmerken Maak vrijblijvend een afspraak

Unieke kenmerken van een bungalow

Een bungalow is een woning bestaande uit één verdieping: de begane grond. Tegenwoordig zien we de bungalow terug in veel verschillende soorten stijlen en vormen. Typerende kenmerken van een bungalow zijn:

  • Bestaande uit één verdieping: de begane grond;
  • Woonoppervlaktes in alle soorten en maten: klein, ruim en groot;
  • Vaak een plat of hellend dak.

Bungalow bouwen met Livingstone

Wilt u graag een luxe bungalow op maat laten bouwen? Dan bent u bij Livingstone aan het juiste adres! Wij helpen u graag met het realiseren van uw ideale bungalow. Ligging, indeling, grootte van woonoppervlaktes en invulling qua stijl, het is allemaal geheel naar eigen wens in te vullen.

Uw eigen architect

Welke architect er aan de slag gaat met het ontwerp van de woning, bepaalt u zelf. Een persoonlijke en goede klik is ten slotte de sleutel naar (bouw)succes. Onze architecten vertalen uw ideeën naar een exclusief ontwerp op maat om dit vervolgens daadwerkelijk te bouwen. Bent u benieuwd wat onze architecten voor u kunnen betekenen? Plan vrijblijvend een afspraak in, maak kennis en deel al uw woonwensen.

Maak vrijblijvend een afspraak Bungalow bouwen

Onze bungalows

Door de jaren heen hebben de architecten van Livingstone al vele mooie woningen ontworpen.
Van notariswoningen en luxe bungalows tot herenhuizen en villa’s.
Bekijk hieronder een selectie van onze projecten.

Over Villa Baekeland

Villa Baekeland is een prachtige, moderne villa. Deze levensloopbestendige woning kent enkele opvallen de kenmerken waaronder de verspringende gevels. Het witte strakke stucwerk in combinatie met de houten delen, de grote glaspartijen, en de ruime overkapping maken deze villa echt helemaal af.

Over Villa Heemskerk

Villa Heemskerk is een op maat ontworpen woning met een robuust uiterlijk. De verspringende gevels zorgen voor een uniek, speels geheel. Opvallend is het wisselende materiaalgebruik. De combinatie van de grijze gemêleerde gevelstenen, de gestucte accenten en de houten panelen geven deze villa een geheel eigen karakter.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt uw unieke maatwerk droomwoning. Samen met onze ervaren en professionele architecten vertalen we uw ideeën naar een exclusief ontwerp op maat om dit vervolgens daadwerkelijk te bouwen. Wij zorgen ervoor dat uw toekomstige woning voldoet aan alle eisen, van schets tot de oplevering. Meer weten over Livingstone? Vraag ons inspiratieboek aan of bezoek ons inspiratieplein in Breda om inspiratie op te doen en kennis te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is een bungalow?

Een bungalow is een woning bestaande uit één verdieping: de begane grond. Dit gelijkvloerse woningtype legt makkelijk verbindingen met keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Wat kost een bungalow bouwen?

Wat de kosten zijn van een bungalow is geheel afhankelijk van de woonwensen en het uiteindelijke ontwerp. Livingstone helpt u dit inzichtelijk te krijgen tijdens een gesprek met een van onze architecten. Na het ontwerp ontvangt u een kostenindicatie van het persoonlijke design.

Hoe bouw ik een bungalow?

Een bungalow bouwen start met het ontwerp. Bespreek uw wensen met een van onze architecten tijdens een persoonlijk gesprek. Livingstone zorgt ervoor dat uw toekomstige, luxe bungalow villa voldoet aan alle eisen van de kavel.

Wat is een semi bungalow?

Een semi-bungalow is een type woning dat een combinatie biedt van een bungalow en een huis met twee verdiepingen. Het is een woningontwerp waarbij een deel van de woning één verdieping heeft (meestal de hoofdwoonruimte) en een ander deel twee verdiepingen heeft (meestal slaapkamers of extra ruimtes). Dit ontwerp is vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een levensloopbestendige woning, waarbij ze kunnen profiteren van een slaapkamer en andere voorzieningen op de begane grond zonder de noodzaak van traplopen.

Wat kost een nieuwbouw bungalow?

De kosten van uw bungalow zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Livingstone maakt dit direct inzichtelijk na het conceptontwerp. Dit houdt in dat u niet voor verrassende kosten komt te staan tijdens het bouwproces.

Waar mag ik een bungalow bouwen?

De specifieke regels en voorschriften met betrekking tot waar je een bungalow mag bouwen, kunnen variëren afhankelijk van de regio en de lokale bestemmingsplannen. Het is daarom belangrijk om eerst te kijken naar het bestemmingsplan van de kavel waar u wilt gaan bouwen. Twijfelt u? De architecten van Livingstone kijken graag met u mee naar de mogelijkheden van uw kavel.

Hoe groot moet een kavel zijn voor een vrijstaande woning?

De ideale grootte van een kavel voor een vrijstaande woning kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het huis, de gewenste buitenruimte, lokale bouwvoorschriften en uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Bent u benieuwd of uw kavel geschikt is voor een vrijstaande woning? Onze architecten kijken graag mee naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.