Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Dit zijn de voordelen van een kangoeroewoning

Een kangoeroewoning, ook wel een meergeneratiewoning of mantelzorgwoning genoemd, is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen of wooneenheden onder één dak. Door krapte op de woningmarkt en toenemende vergrijzing kiezen steeds meer mensen voor een kangoeroewoning. We vertellen u graag meer over de voordelen van een kangoeroewoning.

Wat zijn de voordelen van een kangoeroewoning?

Als u uw (groot)ouders of hulpbehoevende familieleden dicht in de buurt wilt houden, dan is een kangoeroewoning misschien wel dé oplossing. Door middel van een kangoeroewoning kunnen (groot)ouders of hulpbehoevenden langer thuis blijven wonen en hoeven ze niet naar een zorginstelling te verhuizen. Daarbij is het erg fijn dat ze aan huis op een veilige en vertrouwde manier verzorgd kunnen worden. 

Bovendien is het niet alleen fijn voor uw familieleden dat ze nog thuis kunnen wonen, maar ook financieel gezien biedt een kangoeroewoning uitkomst. Zo kunnen de bewoners de kosten voor de bouwgrond en het laten bouwen van de woning onder elkaar verdelen. U bent dus minder kwijt dan bij een woning voor alleen uw eigen gezin. Daarnaast zullen uw (groot)ouders het vast heel leuk vinden dat ze de (klein)kinderen wat vaker kunnen zien!

kangoeroewoning

Waar moet u op letten bij de bouw van een kangoeroewoning?

Wanneer u een kangoeroewoning laat bouwen is het belangrijk om van tevoren uw wensen met onze architect goed te bespreken. Bepaal bijvoorbeeld zelf hoeveel privacy u nodig denkt te hebben. Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende mogelijkheden om toch uw privacy te behouden. Zo kunnen de wooneenheden vrijstaand van elkaar worden gebouwd, maar kunt u er ook voor kiezen om de wooneenheden aan elkaar te bouwen. Bovendien kunnen de verschillende woonruimtes boven of naast elkaar worden gerealiseerd, met elk een aparte of een gedeelde ingang.

Vervolgens is het ook verstandig om, voor zover dit mogelijk is, vooraf de toekomstige zorgvraag te bepalen en op basis hiervan uw behoeften af te stemmen. Bij het ontwerp van uw kangoeroewoning zullen we uiteraard eerst met alle partijen aan tafel zitten om ieders wensen te bespreken. Livingstone zet het woongenot van onze bewoners altijd voorop!

Bij een kangoeroewoning is het dus niet handig om voor een standaard prefab woning te gaan. U heeft dan niet de mogelijkheid heeft om uw wensen door te geven. Als u een woning laat bouwen door Livingstone weet u zeker dat al uw wensen worden meegenomen. 

kangoeroewoning

Ultiem woongenot en duurzaamheid

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland

Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Ook een kangoeroewoning laten bouwen?

Bij Livingstone kunt u terecht met iedere woonwens. Wij kunnen voor u ieder soort huis ontwerpen. Op basis van uw wensen maakt onze architect een schets voor u op maat! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan ons inspiratieboek aan of maak een afspraak met een van onze architecten.

❮ Naar nieuwsoverzicht