CTA Img
Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Duurzaam bouwen: welke maatregelen treft Livingstone?

Duurzaam huis bouwen
14 mei 2019

Bij het duurzaam bouwen van een woning wordt rekening gehouden met de effecten op het milieu. Zowel bij het ontwerp van het huis als tijdens de bouw.

Livingstone treft diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat uw droomhuis duurzaam wordt gebouwd. We vertellen er meer over in dit artikel.

Huis zonder gasaansluiting

Het is tijd om de overstap te maken van aardgas naar meer duurzame warmtebronnen. Nieuwe woningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Sinds de zomer van 2018 is het door de Nederlandse overheid verplicht om nieuwbouwwoningen gasloos te bouwen.

Laat u een villa bouwen door Livingstone? Dan wordt die villa standaard uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmtepomp waarmee de woning volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Leuke bijkomstigheid: doordat u geen gas gebruikt valt in veel gevallen de energierekening lager uit. Goed voor het milieu én op termijn voor uw portemonnee, zo’n duurzame villa.

Zonnepanelen, aardwarmtepomp en extra isolatie

Livingstone biedt meer duurzame toepassingen voor uw toekomstige woning. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp een zonneboiler en extra isolatie in muren, vloeren en daken. Met deze extra isolatie wordt de warmte binnen gehouden om zo min mogelijk kostbare energie te verspillen.

Showroom

Nul op de Meter woning bouwen

Door de steeds strengere energienormen in Nederland zal naar verwachting binnen enkele jaren iedere nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn. Energieneutraal bouwen is de toekomst.

Bij een Nul op de Meter woning wordt er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Zowel voor het gebouw als voor de gebruikers.

Een woning mag een Nul op de Meter woning worden genoemd wanneer het een energieprestatiecertificaat (EPC) heeft gekregen van gecertificeerde adviseur.

Inspiratie opdoen?

Plan snel een afspraak in met een van onze architecten in onze showroom of vraag ons inspiratieboek aan. Onze showroom is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

In onze showroom in Breda vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s en talloze variaties in onder andere zonnepanelen, dakpannen, binnen- en buitendeuren, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. U bent van harte welkom!