Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een bestaand huis kopen of een kavel kopen?

U bent op zoek naar uw droomvilla en heeft daarbij twee opties. U kunt een kavel kopen of u kunt een bestaand huis kopen. Het kopen van een kavel geeft u veel meer voordelen. Zo bent u zeker van een woning die perfect aansluit op uw droomwensen. Er zijn daarnaast wel enkele aspecten waar u op moet letten voordat u een kavel koopt. Bent u benieuwd naar deze aspecten en de voordelen? Dan is dit de blog die u moet lezen.  

1.  Wat u moet weten voordat u een kavel koopt 

Voordat u het besluit neemt om een kavel te kopen is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Ten eerste moet de kavel natuurlijk geschikt zijn om uw droomwoning op te bouwen. Controleer goed of de kavel die u koopt hiervoor genoeg ruimte biedt en of de vorm naar wens is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat u kijkt of het bestemmingsplan voldoet aan de doelen die u heeft. Het laten aanpassen van een bestemmingsplan kost namelijk veel tijd. Verder is het van belang dat u let op de bouwvoorschriften, controleert of de grond ‘bouwrijp’ is en nagaat of er nutsvoorzieningen zijn. 

Dit proces kan zeer ingewikkeld worden. Bij Livingstone zorgen wij dat dit allemaal voor u geregeld wordt. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Dan kunt u altijd een vrijblijvende afspraak maken met één van onze architecten. 

2.  U kiest uw eigen ontwerp

Een kavel kopen is de eerste stap naar het bouwen van uw droomvilla. U heeft namelijk het onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de kavel en de locatie bevindt zich op de ideale plek voor uw toekomstige villa. Het bouwproces van uw droomvilla kan beginnen.

Met uw eigen kavel heeft u de mogelijkheid om uw woning volledig zelf te bepalen. U bepaalt het uiterlijk van uw woning en het complete interieur. Heeft u nog geen goed beeld van uw toekomstige woning? Geen probleem. Bij Livingstone kunt u vier volledig ingerichte villa’s bekijken op ons inspiratieplein. Zo kunt u voldoende ideeën opdoen om de woning perfect op uw wensen te laten aansluiten. U geniet straks van een woning die voor de rest van uw leven meegaat.

kavel kopen

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Bouwen met Livingstone!

Wilt u ook een kavel kopen en uw droomvilla gaan bouwen? Livingstone helpt u bij al uw wensen. Wij verzorgen het bouwproces van creatie tot oplevering. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten. Wij helpen u graag. 

❮ Naar nieuwsoverzicht