Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Energieneutraal bouwen: dit maakt het zó belangrijk

(Bijna) energieneutraal bouwen is verplicht sinds 2021 om het energieverbruik te beperken. Hiermee zijn er nieuwe eisen gekomen voor het bouwproces en de materialen die worden gebruikt voor woningen. En daarmee zullen er ook veranderingen plaatsvinden voor de toekomst en uw kosten. Maar wat zijn de gevolgen exact? Dat leggen wij u uit in dit blog. 

Wat is energieneutraal bouwen?

Een energieneutrale woning levert evenveel energie op als dat er verbruikt wordt. Dit resulteert in zeer lage tot geen energiekosten op jaarbasis. Energieneutrale woningen hebben goede isolatie en wekken zelf energie op. Zo kunt u denken aan triple glas, goed isolatiemateriaal, zonnepanelen en een warmtepomp. Het zorgt daarmee ook nog eens voor een schonere toekomst.  

Eisen Woningbouw

De BENG-eisen hebben gezorgd voor een nieuwe manier van bouwen. Woningen moeten aan strikte normen voldoen. Er wordt gelet op de energiebehoefte, het primair fossiel energieverbruik en het percentage hernieuwbare energie wat voortkomt uit de woning. Om deze energieprestaties te behalen voldoet goede isolatie simpelweg niet meer. 

Livingstone helpt u bij het behalen van de BENG-eisen. Er wordt rekening gehouden met de materialen, het optimaal opwekken van energie en de juiste isolatie voor uw woning. U wordt volledig ontzorgt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dit komt allemaal aan bod tijdens het creëren van het ontwerp in samenwerking met de architect.

Waarom energieneutraal bouwen

Waarom energieneutraal bouwen?

Energieneutraal bouwen heeft niet alleen impact op de manier waarop woningen worden gebouwd. Het resulteert in een betere ecologische voetafdruk, lagere energiekosten en minder zorgen in de toekomst. 

Lagere CO-2 Uitstoot

Wereldwijd neemt de vraag naar energie alsmaar toe. Daarmee stijgt ook de CO-2 uitstoot. Het merendeel van de wereldwijde uitstoot komt voor uit woningbouw en dat vraagt om een slimme aanpak.

Energieneutraal bouwen resulteert in minder CO2 uitstoot dan traditionele woningbouw. Verbeterde isolatie zorgt voor minder energieverbruik en het opwekken van duurzame energie heeft minder impact op het milieu. Zijn deze eigenschappen perfect op elkaar afgestemd? Dan zorgt dit voor wel vijf keer minder energieverbruik. 

Energieneutraal bouwen

Klaar voor de toekomst

De eisen die de overheid heeft bepaald zorgden voor een sterke verandering binnen de woningbouw. Energieneutraal bouwen zorgt ervoor dat u ver vooruit loopt op deze eisen en daarnaast biedt het u ook nog eens voordelen. Zo heeft u minder energiekosten, stijgt de waarde van uw woning, heeft u een betere geluidsisolatie en komt u niet voor verwachtingen te staan in de toekomst. Energieneutraal bouwen bereidt u voor op een zorgeloze en comfortabele toekomst. 

Energieneutraal bouwen met Livingstone

Wilt u ook een energieneutrale woning laten bouwen? Livingstone helpt u met het bouwen van uw droomvilla. Wij verzorgen het gehele proces van het ontwerp tot de daadwerkelijke bouw. U kunt bij Livingstone zelf uw architect uitkiezen. Hierdoor bent u zeker dat uw wensen daadwerkelijk vertaald worden naar uw droomwoning. Wij garanderen u:

  • Volledige ontzorging tijdens het bouwproces;
  • Een architect die bij u past;
  • Een woning volledig naar wens;
  • En lang woonplezier.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of neem contact op als u vragen heeft. 

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

❮ Naar nieuwsoverzicht