Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

4 voordelen van energieneutraal bouwen

Denkt u erover na om een energieneutrale woning te laten bouwen? Energieneutraal bouwen houdt in dat u met de woning evenveel energie opwekt als dat u verbruikt. Uw woning heeft hierdoor geen externe fossiele brandstoffen nodig en is compleet zelfvoorzienend. Bovendien wordt alle benodigde energie duurzaam opgewekt. Dit brengt veel voordelen voor u met zich mee. In deze blog zetten wij de 4 belangrijkste voordelen voor u op een rij!

1. Lage energiekosten

Het eerste voordeel is dat energieneutraal bouwen ervoor zorgt dat u evenveel energie opwekt als dat u gebruikt. U zult hierdoor aan het einde van het jaar vrijwel geen energiekosten hebben! Dit bereikt u door zonnepanelen te integreren, een elektrische warmtepomp te installeren, het juiste isolatiemateriaal te gebruiken en natuurlijk ook uw eigen gebruik te beperken. U wekt hiermee uw eigen energie op en zorgt ervoor dat zo min mogelijk energie verloren gaat. Daarmee is energieneutraal bouwen een investering voor de toekomst.

Energieneutrale woning bouwen

2. Energieneutraal bouwen is waardevast

De wettelijke verplichting om van het aardgas af te stappen zorgt ervoor dat veel mensen overstappen naar energieneutraal bouwen. Sinds 2021 is er een verplichting voor nieuwbouwwoningen om energieneutraal te bouwen. 

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de eisen voor energieneutraal bouwen in de toekomst gaan stijgen. Door het energieneutraal bouwen houdt u al rekening met relevante eigenschappen waar toekomstige woningen aan moeten voldoen. Hierdoor is een investering in een energieneutrale woning een keuze voor een waardevaste woning.

Energieneutraal laten bouwen

3. Minder geluidsoverlast

Met energieneutraal bouwen wordt er ook geïnvesteerd in goede isolatie. Voor de beste isolatie in glas kunt u triple glas overwegen. Dit biedt nog meer voordelen dan dubbel glas. Het laat nog minder warmte ontsnappen en het heeft betere demping voor geluiden van buitenaf. Dit geeft u de gelegenheid om thuis heerlijk tijd te spenderen zonder ongewenste geluiden. 

4. Bijdrage aan het klimaat

Door energieneutraal bouwen levert u een positieve bijdrage aan het klimaat. Een energieneutrale woning is gebouwd op zelfvoorziening. Het is daarmee niet afhankelijk van aardgas. Deze vorm van wonen brengt veel minder uitstoot met zich mee.

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Energieneutraal bouwen met Livingstone

Wilt u ook een energieneutrale woning laten bouwen? Kijk dan voor een woning bij Livingstone. Wij begeleiden u van het ontwerp tot de uiteindelijk oplevering. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze architecten of kom kijken op ons inspiratieplein. Hier beschikken wij over vier volledig ingerichte woningen om u te voorzien van inspiratie. Wij helpen u graag!

❮ Naar nieuwsoverzicht