Inspiratie
Creatie
Realisatie
Felicitatie
Welkom thuis
Nieuws Werken bij Contact Afspraak maken
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Hoe onze architect in 5 stappen uw droomhuis ontwerpt

Livingstone heeft meerdere architecten en ontwerpers in huis. Stuk voor stuk professionals met jarenlange ervaring in het realiseren van woondromen. Vanaf de eerste kennismaking doen zij er alles aan om een droomhuis te ontwerpen die volledig voldoet aan uw wensen en eisen.

In dit artikel vertellen we hoe onze architecten te werk gaan.

Stap 1: Kennismaking

We leren u en uw woondromen graag eerst beter kennen. Tijdens het kennismakingsgesprek vragen wij naar uw wensen, ideeën en verwachtingen. Vervolgens vertelt een van onze architecten u over onze mogelijkheden.

Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s en tientallen keuzemogelijkheden voor bijvoorbeeld binnen- en buitendeuren, bakstenen, dakpannen, trappen en zonnepanelen. Het is dé plek om inspiratie op te doen voor uw eigen woning.

Heeft u nog geen kavel gekocht maar er wel één of meerdere op het oog? Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom! Onze specialisten denken graag met u mee zodat u de kavel koopt die het best past bij de villa die u wilt laten bouwen.

Lees ook het artikel: Kavel kopen: 7 slimme tips

Droomhuis bouwen - Livingstone villabouw

Stap 2: Schetsontwerp van uw droomhuis

Tijdens de vervolgafspraak brengt onze architect uw toekomstige villa al schetsend tot leven. Helemaal op maat!

Wilt u een villa met extra duurzame oplossingen zoals een aardwarmtepomp, tripleglas, of zonnepanelen? Dan schakelen we onze installatie ontwerper in om mee te denken over uw woningontwerp.

Lees ook het artikel: Duurzaam bouwen: welke maatregelen treft Livingstone? of Sinds 1 januari 2021 van EPC naar BENG.

Woningontwerp - Livingstone villabouw

Stap 3: Opdracht

Het schetsontwerp wordt door de architect uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Op basis van het woningontwerp op maat en het bijbehorende kostenplaatje hakt u de knoop door en geeft u Livingstone de opdracht voor het realiseren van uw woning. Tijd om de volgende stappen te zetten!

Stap 4: 3D ontwerp van uw droomhuis

Na opdracht wordt uw woning door onze bouwkundige specialisten in 3D uitgewerkt en aan u gepresenteerd. Zo kunt u, zonder dat u er woont, in 3D ervaren hoe uw villa wordt vormgegeven. Na uw definitieve akkoord, dienen wij uw woningontwerp in bij de Welstandscommissie van uw gemeente.

Woningontwerp - Livingstone villabouw

Stap 5: Goedkeuring door gemeente

Na goedkeuring welstand vragen wij ook de omgevingsvergunning voor u aan. Terwijl deze aanvraag wordt behandeld, besteden we aandacht aan de laatste details en is het tijd om uw droomhuis te gaan bouwen!

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Eigen droomhuis bouwen? Kies voor Livingstone!

Bent u overtuigd en wilt u een eigen woning bouwen? Doe inspiratie op en ontdek de stijl die bij u past. Vraag ons gratis inspiratieboek aan of bezoek ons inspiratieplein in Breda.

❮ Naar nieuwsoverzicht