Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Hoe vindt u de perfecte kavel?

Als u uw droomhuis wilt bouwen heeft u eerst een kavel nodig om op te bouwen. Een kavel kopen kan vaak toch een hele uitdaging blijken. In dit blogartikel geven we u daarom een aantal tips! 

1. Eerst een kavel kopen of eerst uw droomhuis ontwerpen?

Wanneer u een kavel gaat kopen is het belangrijk om van tevoren te bepalen of u eerst de kavel uit wilt zoeken of dat u al een droomhuis in gedachten heeft. Het zou natuurlijk zonde zijn als u een kavel gevonden heeft en u er niet uw droomhuis kunt bouwen. Bij Livingstone maken onze architecten graag een ontwerp voor u op maat dat aan het bestemmingsplan van de gemeente voldoet. Zo weet u zeker dat uw droomhuis gebouwd mag worden.

kavel kopen

2. Online zoeken naar een kavel

Als u een kavel wilt kopen kunt u het best het nieuws en sociale media in de gaten houden. Vaak zijn vrije kavels erg gewild en zijn deze in een mum van tijd verkocht. Zorg dus dat u er op tijd bij bent. Livingstone heeft op de website een actueel overzicht kavels, dat u kunt bekijken. Maar u kunt ook via het internet zoeken of u kunt informeren bij de gemeente waar u zou willen gaan wonen.

Op sommige websites kunt u een e-mailnotificatie aanzetten of u kunt een Google Alert instellen, zodat u een bericht krijgt wanneer er iets vrijkomt. Op deze manier kunt u eventuele concurrentie voor zijn en bent u er op tijd bij.

3. Bestemmingsplan en bouwvoorschriften

Bij Livingstone houden onze architecten tijdens het maken van een ontwerpt altijd rekening met het bestemmingsplan en de bouwvoorschriften. Wanneer u al een kavel gekocht heeft, kan het zijn dat uw droomwoning toch een ander ontwerp krijgt als het niet voldoet aan het bestemmingsplan en de bouwvoorschriften. Het is daarom handig om van tevoren te bekijken wat de mogelijkheden zijn en anders te gaan voor een andere optie, waar uw droomwoning wél gerealiseerd kan worden. 

4. Locatie van de kavel

Tijdens de zoektocht is het belangrijk om ook de omgeving van uw kavel mee te nemen in uw besluit. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft is het handig dat er scholen in de buurt zijn en een plek waar ze buiten kunnen spelen. Daarnaast is het erg belangrijk om de grond te bekijken, waar u op wilt gaan bouwen. De grond moet namelijk hard genoeg zijn om op te bouwen. Als er sprake is van veel verontreiniging en als er bomen gekapt moeten worden, kan dit weer extra kosten met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om dit door een expert te laten beoordelen. Onze architecten kijken daarom graag met u mee als u een kavel op het oog of een optie hebt, zodat u zeker de juiste beslissing maakt. 

kavel kopen

5. U heeft een bouwkavel gekocht en nu?

Als u een bouwkavel heeft gekocht is het tijd om een huis te gaan bouwen. Het is aan u om zelf een bouwbedrijf in te schakelen, het zelf te doen of te kiezen voor Livingstone. Het blijkt echter vaak dat de omvang van een woningbouwproject door veel mensen onderschat wordt. Zo komen er veel verzekeringen bij kijken en moet u zelf op de hoogte zijn van het bestemmingsplan. Daarnaast kunnen er veel onvoorziene kosten bij komen kijken. Bij Livingstone wordt u compleet ontzorgd en realiseren wij de woning van uw dromen. Nadat wij uw woning gebouwd hebben, kunt u er gelijk in! Zo zorgen wij er graag voor dat alles van a tot z voor u geregeld is. 

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis laten bouwen? Kies voor Livingstone!

Heeft u een kavel gekocht of heeft u iets op het oog en wilt u een eigen woning bouwen? Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij Livingstone wanneer u nog geen bouwkavel heeft of wanneer u nog twijfelt tussen verschillende kavels. We helpen u graag bij het maken van de beste keuze! Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan. We creëren een woning voor u op maat, die voldoet aan al uw wensen.

❮ Naar nieuwsoverzicht