Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Huis laten bouwen? Dit zijn de 7 voordelen!

Uw eigen huis laten bouwen? Dat heeft zo zijn voordelen. Twijfelt u nog of u een huis wilt kopen, zelf gaat bouwen of deze laat bouwen? In deze blog zetten wij de 7 voordelen van het laten bouwen van een woning voor u op een rijtje!

1. Zelf de locatie kiezen

Wanneer u een huis laat bouwen kunt u zelf de locatie kiezen. Er is bovendien veel meer ruimte beschikbaar dan als u op zoek bent naar een bestaande woning. U heeft namelijk de keuze om een huis te kopen en hier een nieuw huis te laten bouwen of om een kavel te kopen. Zo heeft u meer keuzevrijheden dan u zou hebben bij een bestaande woning. 

2. Geen concessies, geheel volgens uw wensen

Wanneer u een woning laat bouwen door Livingstone hoeft u geen concessies te maken. Wij bouwen namelijk de woning van uw dromen op basis van uw wensen. Wanneer u een bestaande woning koopt zal deze nooit helemaal aan uw wensen voldoen. Een Livingstone villa doet dat wel. 

3. U heeft een uniek huis

Als u een huis laat bouwen door Livingstone bent u ervan verzekerd dat niemand dezelfde woning heeft als u. Bij Livingstone bieden wij geen standaard prefab woning aan, maar alleen woningen die geheel voor u op maat gemaakt zijn. Niemand in uw buurt zal dus hetzelfde huis hebben. Onze architecten gaan graag samen met u aan de slag om een unieke woning voor u te ontwerpen. 

Huis laten bouwen - Livingstone Villabouw

4. Een duurzame en energiezuinige woning

Met de nieuwe BENG regel moet alle nieuwbouw sinds 1 januari 2021 aan deze eisen voldoen. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Wilt u zelf een woning bouwen, dan zult u dus op de hoogte moeten zijn van deze nieuwe regelingen. 

Het voordeel van een huis laten bouwen is dat wij dit voor u uit handen nemen. Bovendien kunnen wij uw woning nog energiezuiniger maken. Denk dan bij de bouw van uw huis aan zonnepanelen, isolatie etc. Daar blijft u jarenlang plezier van houden!

5. Geen ouderwetse woning

Als u een woning koopt is deze is de kans aanwezig dat deze niet meer helemaal van deze tijd is. Als u een huis laat bouwen, daarentegen, kunt u de stijl van uw villa helemaal zelf bepalen. Houdt u van een landelijke woning, een rietgedekte woning of een jaren 30 woning? De keuze is helemaal aan u. Samen met onze architect, ontwerpt u een woning voor de toekomst. 

6. Zorgeloos bouwen

Villabouw is niet eenvoudig. Af en toe zetten mensen de stap om toch zelf te gaan bouwen om zelf de controle van het project in handen te houden. Er komen echter heel veel zaken bij kijken als u zelf een huis bouwt. Denk onder andere aan verzekeringen, vergunningen en het bestemmingsplan. Bovendien kunnen er altijd onverwachte zaken optreden, die u zelf moet oplossen. Als u een villa laat bouwen hoeft u zich nergens zorgen over te maken en wordt alles voor u geregeld.

7. Snelle oplevering

Vaak wordt gedacht dat het laten bouwen van een huis erg lang duurt. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Bij Livingstone bestellen wij onze villa’s namelijk casco. Dat wil zeggen dat we dezelfde snelle levering hebben als een prefab woning, maar u van ons dus wel een uniek huis op maat krijgt. 

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis laten bouwen? Welkom thuis bij Livingstone villabouw

Bij Livingstone realiseren we graag de villa van uw dromen! We bieden geen standaard prefab woning aan, maar geheel unieke villa’s die aan al uw wensen voldoet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens ons inspiratieboek of neem contact met ons op!

❮ Naar nieuwsoverzicht