Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Inspiratie voor het bouwen van een eigen huis!

Het laten bouwen van een eigen huis is de droom van velen, maar wat is er precies allemaal mogelijk? Bij Livingstone realiseren wij het huis van uw dromen. We bouwen geen standaard prefab woning, maar een huis dat aan al uw wensen voldoet! Maar wat zijn uw wensen? In dit artikel introduceren wij u aan 8 verschillende typen woningen, zodat u inspiratie op kunt doen!

1. Landelijk

Een landelijke woning is een groot huis dat zich in een natuurlijke sfeer bevindt. Daarnaast gaat het meestal om een traditioneel ontwerp, met een nostalgische aankleding. De landelijke bouwstijl wordt in veel gevallen nog extra herkenbaar gemaakt door een rietgedekte kap.

woning bouwen

2. Jaren 30 woning

Gaat u voor een strak ontwerp? Kies dan voor de Jaren 30 bouwstijl. Typische voor deze stijl zijn de warme gevelkleuren en grote gevelovertrekken.

woning bouwen

3. Modern

De moderne bouwstijl kenmerkt zich door rechte lijnen, subtiele details en vaak opvallende combinaties van materialen.

huis bouwen

4. Woonboerderij

Een woonboerderij bevindt zich vaak in een natuurgebied en is vaak te herkennen aan het rieten dak en de sfeer die de woning uitstraalt. Tegenwoordig hoeft het helemaal niet meer om een oude boerderij te gaan. Het is ook mogelijk om zelf een moderne woonboerderij te bouwen en deze naar wens te ontwerpen.

huis bouwen

5. Levensloopbestendige woning

Wilt u een huis waarin u oud kunt worden? Dan is een levensloopbestendige woning echt iets voor u. Een levensloopbestendige woning is zo ontworpen en ingericht dat u ook op uw oude dag hier heerlijk woont. Bij Livingstone hebben we veel ervaring hiermee en maken daarom graag een ontwerp voor u op maat. 

woning bouwen

6. Kangoeroewoning

Een kangoeroewoning wordt ook wel een meergeneratiewoning of mantelzorgwoning genoemd en is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen of wooneenheden onder één dak. Door krapte op de woningmarkt en toenemende vergrijzing kiezen steeds meer mensen voor een kangoeroewoning. Een kangoeroewoning is dé oplossing als u uw (groot)ouders of hulpbehoevende familieleden dicht in de buurt wilt houden.

woning bouwen

7. Nul op de meter woning

Als we de opwarming van de aarde willen tegengaan is het belangrijk om steeds milieubewuster te gaan leven. Zo is bijvoorbeeld in de wet opgenomen dat alle nieuwbouw woningen sinds 1 januari 2021 voldoen aan de BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) eisen. Maar u kunt nog een stapje verder gaan en kiezen voor een energieneutrale of een nul op de meter woning. Dit heeft niet alleen veel voordelen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. 

8. Schuurwoning

Wilt u een schuurwoning bouwen? Dan bent u bij Livingstone aan het juiste adres! Een schuurwoning kenmerkt zich door een eenvoudige strakke hoofdvorm met strakke lijnen, natuurlijke materialen en veel glas (en dus veel natuurlijke lichtinval). 

woning bouwen - eigen huis - Livingstone villabouw

Ultiem woongenot en duurzaamheid in uw eigen huis

Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Een eigen huis bouwen? Ga voor Livingstone!

Wilt u een unieke woning bouwen? Bij Livingstone maken onze architecten graag een schets voor u op maat. Bekijk onze villa’s om inspiratie op te doen of ga samen met een van onze architecten aan de slag met het ontwerpen van uw droomhuis.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein in Breda.

❮ Naar nieuwsoverzicht