Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Kubistische woning

Een unieke, moderne kubistische op maat

Wat is een kubistische woning?

Een kubistische woning, ook wel een kubuswoning genoemd, is een eigentijdse en luxe woning met een opvallend modern en rechthoekig ontwerp. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen, grote raampartijen en een minimalistisch uiterlijk. De kubistische woning is geïnspireerd op moderne architectuur en biedt een unieke woonervaring.

Het ontwerp van deze woningstijl kent eindeloze mogelijkheden. Benieuwd naar de kenmerken van een kubistische woning?

Lees meer over de kenmerken Vraag ons inspiratiemagazine aan

De unieke kenmerken van een kubistische woning

Bij het ontwerp van een kubistische woning worden veelal rechte blokachtige volumes gebruikt. Deze woningstijl wordt vaak afgewerkt met extra materiaal als accent zoals houten delen of bakstenen. Zo ontstaat een gedurfd, expressief en chique uitstraling.

  • Rechte lijnen;
  • Plat dak;
  • Grote ramen voor veel lichtinval;
  • Moderne, strakke uitstraling;
  • Open plattegrond;
  • Ruime kamers.

Kubistische woning laten bouwen met Livingstone

Wilt u uw eigen moderne kubistische woning laten bouwen? Wij begeleiden u tijdens het gehele proces, van advies en ontwerp tot aan de realisatie van uw strakke en elegante droomhuis. Onze architecten staan klaar om uw wensen te bespreken en een uniek ontwerp te creëren dat past bij uw levensstijl.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw kubuswoning? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Maak vrijblijvend een afspraak Uw unieke huis bouwen

Onze gerealiseerde woningen

Livingstone heeft over de jaren heen villa’s ontworpen en gebouwd door heel Nederland.
Bent u benieuwd naar onze gerealiseerde woningen? Bekijk hieronder een aantal van onze projecten.

Over Villa Maria

Deze villa combineert architectonisch gezien alles wat er op het gebied van modern en strak wonen mogelijk is. Het ontwerp is gebaseerd op de unieke combinatie van de visies van oude en nieuwe bouwmeesters. Hierdoor heeft deze villa een unieke en geheel eigen karakter.

Over Villa Heemskerk

Villa Heemskerk is een op maat ontworpen woning met een robuust uiterlijk. De verspringende gevels zorgen voor een uniek, speels geheel. Opvallend is het wisselende materiaalgebruik. De combinatie van de grijze gemêleerde gevelstenen, de gestucte accenten en de houten panelen geven deze villa een geheel eigen karakter.

Over Villa Raamsdonksveer

Villa Raamsdonksveer is een exclusief, kubistisch ontwerp met veel aandacht voor details waaronder het materiaal- en kleurgebruik. Ook deze woning is ontworpen naar de persoonlijke woonwensen van onze opdrachtgever. De belijning is strak een speels tegelijk.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone is uw toegewijde partner bij de bouw van uw droomwoning. In samenwerking met onze ervaren architecten en gespecialiseerde bouwpartners ontwikkelen we de woning van uw dromen die al uw wensen vervult.

Veelgestelde vragen

Wat is een kubistische woning?

Een kubistische woning is een eigentijdse en luxe woning met een modern en kubistisch ontwerp. Het kenmerkt zich door strakke lijnen en heeft een minimalistische uitstraling.

Wat kost een kubistische woning?

Er is geen vastgestelde prijs voor het bouwen van een kubistische woning. De totale kosten zijn sterk afhankelijk van uw specifieke woonwensen. Tijdens een gesprek met een van onze architecten kunt u een volledig inzicht krijgen in de kosten. Na het ontwerp ontvangt u een gedetailleerde kostenindicatie, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Is een kubistische woning duurzaam?

Bij Livingstone worden alle huizen minimaal volgens de BENG-eisen gebouwd. Ook kunt u bij ons terecht voor een energieneutrale woning of een Nul op de meter-woning. Een duurzame kubuswoning is dus geen enkel probleem!

BENG-eisen

Hoe wordt een kubistische woning gebouwd?

Onze architecten hebben door de jaren heen talloze woningen ontworpen. In het eerste oriënterende gesprek bespreken we grondig uw woonwensen en ideeën. Tijdens de vervolgafspraak maken we een ontwerpschets en ontvangt u een gerichte prijsindicatie. Bij Livingstone begeleiden we u gedurende het hele traject.

Werkwijze

Welke andere bouwstijlen zijn er?

Bij Livingstone kunt u terecht voor elke woonwens. Wij bouwen graag uw woning op maat. Bent u op zoek naar een bepaalde bouwstijl? Bekijk dan eens de woningstijlen op onze website en kom erachter welke stijl bij u past.

Bekijk de woningstijlen

Kan ik mijn droomwoning bouwen met Livingstone?

Of u nu een kubistische woning, schuurwoning of notariswoning wilt bouwen: bij Livingstone kunt u met elke woonwens terecht. Wij maken graag een ontwerp op maat, waarbij we rekening houden met al uw wensen en eisen. Van begin tot eind wordt u compleet ontzorgd. Laat uw droomwoning bouwen bij Livingstone!