Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Wat kost een huis bouwen?

Een huis bouwen, wat kost dat eigenlijk? Er komen diverse kosten en uitgaven kijken bij het bouw- en ontwerpproces. Het begint natuurlijk bij de prijs van de kavel. De bijkomende kosten voor het bouwen van de woning zijn daarnaast grotendeels afhankelijk van uw wensen. In dit artikel vertellen we u er graag meer over.

Kavel prijzen

De prijzen voor bouwkavels kunnen behoorlijk verschillen per gemeente en per woonwijk. Vaak wordt de m2-prijs door middel van een taxatie vastgesteld op basis van vergelijkbare kavels in de omgeving.

Alle potentiële kosten die te maken hebben bij de kavel vindt u hieronder:

 • De aankoop van uw bouwkavel
 • Het verkennend bodemonderzoek (schoongrond verklaring)
 • Afvoeren van grond en partijkeuring grond (AP.04)
 • Slopen en afvoeren van woning of opstanden
 • Bouwrijp maken van de bouwkavel

Beschikbare bouwkavels kunt u opvragen via de website van de gemeente waarin u een kavel zou willen kopen.

Kosten voor de financiering

Bij de financiering van een woning komen de volgende kosten kijken:

 • Taxatiekosten
 • Hypotheekkosten
 • Notariskosten
 • Grond- en bouwrente
wat kost een huis bouwen

Kosten huis bouwen

De kosten voor het bouwen van uw huis zijn afhankelijk van uw wensen.

Wilt u een huis laten bouwen? Plan een vrijblijvende afspraak in met een van onze architecten. Samen gaan we van start met een leeg vel papier. We bespreken uw persoonlijke woonwensen en -eisen en kijken uiteraard ook naar de regelgeving die op uw kavel van toepassing is. Na een eerste ruwe schets worden de details ingevuld, waarna de architect uw persoonlijke woningontwerp verder uitwerkt. Als dit ontwerp helemaal naar wens is, ontvangt u hiervan een uitgewerkte 3D-versie, voorzien van een vaste prijs.

De kosten waarmee u het best rekening kunt houden vindt u hieronder:

 • Het aanvragen van vergunningen
 • Kosten van de fundering
 • Kosten van het exterieur
 • Kosten van de tuininrichting
 • Kosten van het interieur (denk hierbij aan de keuken, afwerking van wanden, een open haard etc. en welke wensen u nog meer heeft)
 • Kosten ten behoeve van nutsvoorzieningen, zoals de aansluiting van water en elektra

Wanneer er een definitief ontwerp is en alle vergunningen zijn geregeld, dan kan de bouw van een nieuw huis worden voorbereid en wordt de fundering van uw woning gelegd. Vervolgens wordt het casco geplaatst en kan de afbouw beginnen!

Om u volledig te ontzorgen in het realiseren van uw droomwoning werken we samen met vaste partners voor onder andere de aanleg van uw tuin en het ontwerpen en plaatsen van uw keuken en badkamer. Ook de afwerking van onder andere vloeren, muren en trappen nemen we mee in ons voorstel.

Huis bouwen

Verhuizen en verzekeren

Wanneer u kijkt naar wat de kosten van een huis bouwen zijn, vergeet dan ook niet te denken aan de bijbehorende verzekeringen, zoals een inboedelverzekering.

Is uw droomhuis klaar? Fijn! Tijd voor het leukste gedeelte: de verhuizing en inrichting van uw woning!

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis laten bouwen met een architect? Kies voor Livingstone!
Bent u overtuigd en wilt u een eigen woning ontwerpen en laten bouwen? Geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco!

Kosten huis bouwen, meer weten?

Wilt u een villa bouwen? Geen standaard prefab woning maar een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen? Maak dan nu vrijblijvend een afspraak op ons inspiratieplein of vraag het inspiratieboek aan.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek
❮ Naar nieuwsoverzicht