Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Zo bouwt u een levensloopbestendige woning!

Wilt u een in een huis wonen waarin u ook nog de volgende fase van uw leven kunt doorbrengen? In een levensloopbestendige woning staan comfort, toegankelijkheid en veiligheid centraal. Zodat u er onbezorgd uw oude dag door kunt brengen en langer thuis kunt blijven wonen. 

U denkt bij een levensloopbestendige woning waarschijnlijk niet gelijk aan een luxe en moderne villa. Toch is dit wel mogelijk als u een levensloopbestendige woning laat bouwen door Livingstone! Bent u benieuwd welke maatregelen we allemaal kunnen treffen? Lees dan snel even verder.

De trap en slaapkamer

Wanneer we ouder worden kan het soms een hele uitdaging zijn om met de trap naar boven te gaan. Veel mensen hebben hun slaapkamer op de eerste verdieping zitten. Vindt u het fijner om dit zo te houden? Dat kan natuurlijk. Het is dan verstandig om een lift of een traplift te laten installeren. Dit vergroot het wooncomfort aanzienlijk en zo hoeft het geen uitdaging te zijn om de bovenste trede te bereiken. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gelijk een gelijkvloerse woning te laten bouwen. Zo zit u zeker niet met het probleem van een trap.

Of u nu ervoor kiest om uw slaapkamer op de eerste verdieping of de begane grond te plaatsen; het is sowieso verstandig om er een seniorenbed te plaatsen. Een seniorenbed zorgt ervoor dat u gemakkelijker in bed en uit bed kunt komen. Zo stapt u elke dag met het juiste been uit bed 😉

levensloopbestendige woning

Aanpassingen in de badkamer en het toilet 

Ook in de badkamer en in het toilet zult u de nodige voorbereidingen moeten treffen. Het kan erg vervelend aflopen als u uitglijdt of als u vast komt te zitten in bad. Denk daarom bijvoorbeeld aan een inloopdouche met daarin antislipmatten. Zo glijdt u niet zo makkelijk uit. 

Een douchestoel en een beugel aan de muur zijn tijdens het douchen ook erg handig. Deze middelen maken het voor u alleen maar eenvoudiger en veiliger om zelf te kunnen blijven douchen. 

Het is ook aan te raden om een beugel bij het toilet te laten plaatsen, zodat u makkelijk omhoog kunt komen. Daarnaast kunt u het toilet nog wat op laten hogen voor meer comfort. De architecten van Livingstone houden bij het ontwerp van uw nieuwe woning rekening met al uw wensen en denken graag mee over hoe u het best uw levensloopbestendige woning in kunt richten. 

Een veilige en comfortabele keuken

Heeft u nog een gasfornuis? Tijd om deze in te ruilen voor een inductieplaat. Inductie is namelijk een stuk veiliger, zuiniger en sneller. Daarnaast is het belangrijk dat er in uw keuken genoeg lades aanwezig zijn, zodat u alles eenvoudig uit de kastjes kunt pakken. 

Zit u in een rolstoel? Dan is een onderrijdbaar aanrecht perfect voor u. Bij Livingstone kunnen we de keuken precies voor u op maat maken, zodat u van alle gemakken voorzien bent. 

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Een grote tuin is een heerlijke plek om te ontspannen, maar kan u ook heel veel werk opleveren. Als u niet iedere keer de tuinman in wilt schakelen is het verstandig om uw tuin op een onderhoudsvriendelijke manier in te richten. Vervang bijvoorbeeld uw planten door onderhoudsvriendelijke planten. Een groot gazon hoeft echter niet zo veel werk te kosten omdat u bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier kunt gebruiken. 

Daarnaast zijn er tegenwoordig heel wat automatische systemen die in de tuin geïnstalleerd kunnen worden om uw werk te verlichten, zoals automatische sproeiers en verlichting. Livingstone werkt samen met vaste partners die uw tuin graag op een onderhoudsvriendelijke manier inrichten. 

Levensloopbestendige woning

Algemene voorbereidingen voor een levensloopbestendige woning

Er zijn een paar algemene voorbereidingen die u kunt treffen door het gehele huis. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat de gangen breed genoeg zijn.
  • Vermijd drempels en hoge opstapjes.
  • Goede verlichting.
  • Verbeterde isolatie (een investering voor de toekomst).
  • Schakel slimme apparaten en robotica in. Dit hoeven echt geen lastige apparaten te zijn, maar hoe handig is het om zelf niet meer te hoeven stofzuigen en dit door een robot te laten doen? Of een afstandsbediening om de gordijnen dicht te doen?
  • Vermijd te gladde vloeren.

Een levensloopbestendige woning laten bouwen? 

Wilt u een levensbestendige woning laten bouwen, zodat u helemaal voorbereid bent op uw oude dag? Livingstone helpt u graag verder. Een levensbestendige woning moet vooral voldoen aan uw persoonlijke wensen. Een standaard prefab huis voldoet daar vaak niet helemaal aan omdat u dan nog alles zelf levensloopbestendig moet maken. Bij Livingstone bouwen we daarom een woning geheel voor u op maat. Onze architecten verwerken in het ontwerp alle wensen en eisen, zodat u er na de bouw gelijk in kunt. 

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Huis laten bouwen met een architect? Kies voor Livingstone!

Bent u overtuigd en wilt u een eigenlevensloopbestendige woning ontwerpen en laten bouwen? Geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco!

Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht