Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

6 voordelen voor het laten bouwen van een villa!

Droomt u ook van het bouwen van uw eigen droomvilla? Bij Livingstone laten we deze droom graag uitkomen. Twijfelt u nog of u het zelf wilt bouwen of wilt laten bouwen? Of dat u eventueel voor een bestaande villa kiest? In deze blog zetten we de 6 voordelen van het laten bouwen van een villa op een rijtje. 

1. Kies zelf de locatie voor uw villa

Er is tegenwoordig een zeer groot tekort op de woningmarkt en zelfs villa’s zijn vaak al snel weer verkocht. Als u zelf een villa laat bouwen heeft u veel meer keuze. U kunt er namelijk voor kiezen om op een kavel te bouwen of om een oude woning af te breken en daar iets nieuws op te bouwen. Er zijn dus veel meer locaties beschikbaar dan wanneer u een bestaande villa zou kopen.

Villa laten bouwen

2. Een unieke woning

Houdt u niet van standaard prefab woningen? Of heeft u een voorkeur voor een bepaalde stijl woning? Als u een villa bij Livingstone laat bouwen heeft u gegarandeerd een unieke woning die nog niemand anders heeft. Onze architecten gaan namelijk graag samen met u aan de slag voor een nieuw ontwerp. 

3. Minder keuzestress

Als u het bouwproject zelf oppakt komen hier verschillende zaken bij kijken. U zult telkens zelf de keuzes moeten maken. In het begin lijkt dit erg leuk, alles zelf bepalen, maar in de werkelijkheid kan dit ook erg veel stress opleveren. Bij Livingstone hoeft u zich niet druk te maken over het regelen van uw droomhuis en als er dan toch een keuze door u hoeft te worden gemaakt, helpen onze experts u maar al te graag!

Villa laten bouwen Livingstone

4. Geen concessies maken

Bij het verbouwen van een bestaande woning of het laten bouwen van een prefab woning moet u vaak flink wat water bij de wijn doen. Hierdoor blijkt de villa van uw dromen toch eerder een droom dan werkelijkheid. Bij Livingstone laten we uw droom graag uitkomen, wij maken speciaal voor u een ontwerp op maat. Onze architect maakt eerst een schets aan de hand van uw wensen, waarop u natuurlijk niet hoeft toe te zeggen als u niet 100% tevreden bent.

5. Bouw een duurzame en energiezuinige villa

Als u een nieuwe villa laat bouwen heeft u zelf de keuze in de hand voor slimme, energiezuinige oplossingen. Zo bieden we onder andere zonnepanelen, aardwarmtepomp, extra isolatie en driedubbel glas aan. Energieneutraal bouwen zorgt er daarnaast voor dat het in de zomer binnen heerlijk koel is en in de winter lekker warm is. Ook de energierekening zal een stuk lager zijn dan die van een villa die niet energieneutraal gebouwd is. 

Villa laten bouwen Livingstone

6. Geen problemen met verzekeringen en vergunningen

Als u zelf aan de slag wilt met de bouw van uw woning zult u ook verzekeringen en vergunningen moeten aanvragen. Zelf bouwen is toch een stuk minder leuk als u een maand moet wachten op een vergunning die u vergeten was aan te vragen. Bij Livingstone zorgen we ervoor dat u geheel ontzorgd wordt, zodat het bouwen van een villa een leuke ervaring blijft.

Mocht het ontwerp van uw woning bijvoorbeeld niet binnen de uitgangspunten van het bestemmingsplan vallen dan kan onze planoloog beoordelen of het haalbaar is af te wijken van het plan en welke zaken hierbij komen kijken. 

Ultiem woongenot en duurzaamheid
Bent u op zoek naar luxe en comfort, gecombineerd met ultiem woongenot en duurzaamheid? Onze collega’s van Slim Thuis kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Livingstone al 40 jaar een begrip in Nederland
Livingstone is al 40 jaar actief in Nederland. In die jaren hebben we al veel opdrachtgevers blij mogen maken met hun eigen droomvilla: een woning die aan al hun persoonlijke wensen voldoet.

Villa laten bouwen? Welkom thuis bij Livingstone

Bij Livingstone realiseren we graag de villa van uw dromen! We bieden geen standaard prefab woning aan, maar wel een geheel unieke villa die aan al uw wensen voldoet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan eens ons inspiratieboek of neem contact met ons op!

❮ Naar nieuwsoverzicht