Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Cataloguswoning bouwen

Wij ontwerpen en bouwen villa's volledig op maat.

Een cataloguswoning of vrij ontwerp?

Een woning laten bouwen waarvan de basis wordt uitgezocht in een catalogus, maar dan net een stap verder? Livingstone biedt u – anders dan bij een cataloguswoning – een vrij ontwerp aan dat past bij uw specifieke woonwensen en -behoeften. Wij ontwerpen en bouwen uw villa op maat. Gedurende het hele proces wordt u volledig ontzorgd omdat alle partijen via één centraal punt werken, namelijk Livingstone. U kunt op deze manier genieten van een onbezorgd (bouw)proces en uw unieke droomwoning! 

Lees meer over het proces Maak een afspraak

Ontwerp uw maatwerk cataloguswoning met uw eigen architect

Geen cataloguswoning, maar uw eigen unieke woning laten ontwerpen? Het kan met onze architecten bij Livingstone!

Onze architecten

In de loop der tijd hebben de architecten talloze maatwerk droomwoningen ontworpen en gerealiseerd, geheel naar wens van de opdrachtgevers. Aan de hand van een eerste gesprek worden al uw wensen, eisen en ideeën in kaart gebracht en bekijken we de opties van uw kavel. Vervolgens presenteren wij het eerste schetsontwerp en ontvangt u een prijsindicatie. Voelt het goed en wilt u uw woning laten bouwen bij Livingstone? Dan kunnen we met het bouwproces starten!

Ontwerp uw cataloguswoning in drie stappen

1

Eerste gesprek

Tijdens een eerste oriënterend gesprek bekijken we samen uw woonwensen en kunnen we u adviseren bij de eventuele keuze voor een kavel.

2

Schets woning

Aan de hand van uw persoonlijke ideeën en de mogelijkheden op uw kavel gaat de architect aan de slag met het ontwerp van uw woning.

3

Woning in 3D en kosten

Opdracht akkoord? Dan ontvangt u uw op maat gemaakte droomwoning in 3D-ontwerp inclusief een indicatie prijs van de bouwkosten. Transparant en helder, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan tijdens de bouw.

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

Livingstone heeft talloze unieke woningen op maat ontworpen en gebouwd door heel Nederland die voldoen aan verschillende wensen en stijlen. Bekijk een aantal gerealiseerde woningen.

Over Villa Voorburg

Villa Voorburg is een exclusief woningontwerp met een verrassend uiterlijk! Opvallend zijn de verspringende daken en gevels. Dankzij het contrasterend kleurgebruik vallen deze gevels extra op. Deze speelse stijl is ook aan de achterzijde van de woning zichtbaar.

Over Villa Ouderkerk aan de Amstel

Villa Ouderkerk aan de Amstel is een vrijstaand, geschakelde Livingstone villa. De robuuste belijning geeft deze twee woningen een stoer uiterlijk. Opvallende kenmerken zijn de asymmetrische kap met forse overstekken, de vlakke pannen die doorlopen op de gevels en de combinatie van metselwerk en stucwerk in de gevels.

Over Villa Tolkamer

Deze moderne villa is uitgevoerd met GeoStylistix, een duurzame lange gevelsteen met een eigen uitstraling door een toplaag van natuurlijke, kleurechte materialen. Dankzij de ruime veranda en de twee balkons kunt u optimaal genieten van uw tuin.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Waarom Livingstone?

Bij Livingstone komen twee werelden samen: woningontwerp en woningbouw. Uw op maat gemaakte cataloguswoning wordt ontworpen door onze architecten en gebouwd met onze vaste bouwpartners. Zo wordt u gedurende het hele proces volledig ontzorgd, met Livingstone als vast aanspreekpunt. 

1

Volledig op maat ontworpen woning

Livingstone ontwerpt en bouwt luxe villa’s volledig op maat. Bij ons inspiratieplein in Breda kunt u vier volledig ingerichte inspiratiewoningen bekijken. Benieuwd?

2

Complete ontzorging

Wij ontzorgen u volledig bij het realiseren van uw op maat ontworpen cataloguswoning. Livingstone is uw adviseur, architect, kopersbegeleider en bouwpartner in één. Van schets tot de uiteindelijke oplevering.

3

Bouwpartners

Samen met vaste, lokale aannemers die bekend zijn met onze werkwijze, realiseren we unieke woningen overal in Nederland.

Over Livingstone

Livingstone is uw persoonlijke partner om uw woning te bouwen. Met onze ervaren architecten en specialistische bouwpartners creëren we het ideale ontwerp dat voldoet aan de eisen van uw kavel en volledig aansluit bij uw wensen. Wij ontzorgen u compleet: van schets tot de oplevering.

Veelgestelde vragen

Wat kost een cataloguswoning?

De kosten van uw maatwerk cataloguswoning zijn volledig afhankelijk van uw wensen. Na een eerste kennismaking wordt een vervolgafspraak ingepland. Hier komen we tot een eerste schets en een vaste prijs van de bouwkosten.

Kenmerken van een cataloguswoning

Wat is een cataloguswoning?

Een cataloguswoning is een woning waarvan de basis wordt uitgezocht in een catalogus. Diverse woonstijlen zijn vaak al meerdere keren gebouwd waardoor de catalogus ‘gekopieerd’ kan worden en een snel bouwproces mogelijk is.

Hoe ziet het bouwproces van een cataloguswoning eruit?

Bij Livingstone start het bouwproces met een schets en 3D-ontwerp van onze architect. Opdracht akkoord? Dan wordt u gekoppeld aan een kopersbegeleider die u helpt bij het maken van keuzes op afwerkings- en comfortniveau. Benieuwd naar het volledige proces, bekijk het hier.

Ons bouwproces

Zijn de villa’s van Livingstone energieneutraal?

Al onze villa’s worden volledig naar wens ontworpen. Bij het woningontwerp wordt al rekening gehouden met de norm Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Ook adviseren wij u graag over de keuze voor een warmtepomp, het aantal zonnepanelen, isolatie en overige duurzaamheidsmaatregelen.

Hoe kan ik een eigen woning bouwen?

Een huis bouwen start met het maken van het ontwerp. Als u een huis laat bouwen door Livingstone gaat u eerst in gesprek met een van onze architecten. We zullen dan eerst uw specifieke ideeën bespreken. Wij zorgen dat uw toekomstige droomvilla aan al uw persoonlijke wensen voldoet en daarnaast ook past binnen de regelgeving op uw kavel.