Inspiratie
Creatie
Realisatie
Felicitatie
Welkom thuis
Nieuws Werken bij Contact Afspraak maken
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Cataloguswoning of vrij ontwerp?

Wilt u uw droomhuis gaan realiseren en twijfelt u tussen een cataloguswoning en een vrij ontwerp? Livingstone bouwt huizen door heel Nederland. Geen cataloguswoningen, maar altijd een woning op maat ontworpen. Of u nu gaat voor een klassieke, duurzame, jaren ’30, landelijke, tijdloze, moderne of een 2-onder-1 kap woning, wij kunnen uw droomhuis realiseren.

We realiseren de villa van uw dromen! Bij een cataloguswoning valt vaak weinig te kiezen. Bij Livingstone maakt een van onze architecten altijd een volledig nieuw ontwerp. In tegenstelling tot bij een cataloguswoning heeft u bij ons tal van mogelijkheden om uw droomhuis te realiseren. Natuurlijk kijken we hierbij ook altijd naar de regelgeving die op het kavel van toepassing is.

Kennismaking

Ondanks dat Livingstone geen cataloguswoningen bouwt, hebben we wel een inspiratieplein waarin u inspiratie kunt opdoen voor het ontwerp en de bouw van uw droomhuis. Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte voorbeeldwoningen met daarbij talloze keuze-mogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer.

Tijdens het kennismakingsgesprek zal een van onze architecten al uw vragen beantwoorden en vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Bent u nieuwsgierig naar ons inspiratieplein? Neem alvast digitaal een kijkje binnen of maak vrijblijvend een afspraak.

cataloguswoning
Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan
catalogus woning

Schetsontwerp en het verschil met cataloguswoning prijzen

Voor iedere bouwwens kunt u bij Livingstone terecht! Op basis van uw wensen gaan onze architecten aan de slag met een schetsontwerp. Uiteraard houden zij rekening met de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente.

Het schetsontwerp en de prijsopgave worden vervolgens aan u gepresenteerd. Het verschil in prijs in vergelijking met een cataloguswoning is uiteraard afhankelijk van uw wensen en eisen.

Definitief 3D ontwerp

Het schetsontwerp wordt door ons uitgewerkt tot een gedetailleerd, definitief 3D ontwerp waarin we diverse opties vastleggen. Na akkoord, leggen we het plan voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente.

Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. De bouw van uw droomhuis kan nu bijna beginnen!

Ook de bouw is anders dan bij een cataloguswoning

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, dan is het tijd om te starten met het bouwen van uw droomhuis. Livingstone bestelt het casco. Onze bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de cascowoning geplaatst en kan de afbouw beginnen.

Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie. Hierdoor is de bouw van uw woning altijd gegarandeerd. Daarnaast komt Livingstone de garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit altijd na.

Oplevering

Is de bouw van uw woning klaar? Dan wordt er een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor de oplevering van uw huis!

Geen cataloguswoning maar een uniek droomhuis!

Het bouwen van uw villa is klaar. Welkom thuis! Geen cataloguswoning, maar een echt droomhuis op maat! Mochten er, ook jaren later na de oplevering, alsnog vragen of klachten zijn, dan kunt u altijd bij ons terecht.

Geen cataloguswoning, maar een vrij ontwerp? Kies voor Livingstone

Bent u overtuigd en wilt u, in plaats van een cataloguswoning, ook uw eigen unieke woning bouwen? Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

Waarom een cataloguswoning