Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Cataloguswoning

Een cataloguswoning of vrij ontwerp? Bouw uw droomhuis met Livingstone.

Wat is een cataloguswoning?

De naam zegt het al: een cataloguswoning is een woning waarvan de basis wordt uitgezocht in een catalogus. Diverse woonstijlen zijn vaak al meerdere keren gebouwd waardoor de catalogus ‘gekopieerd’ kan worden en een snel bouwproces mogelijk is.

Livingstone gaat echter een stap verder, namelijk door altijd een vrij ontwerp aan te bieden dat past bij de specifieke woonwensen van de opdrachtgever. Wij kunnen uw droomhuis realiseren dat volledig aan uw persoonlijke ideeën, eisen en gezinssituatie voldoet.

Lees meer over de kenmerken Inspiratiemagazine aanvragen

Cataloguswoning: de voordelen van vrij ontwerp

Een cataloguswoning beperkt zich in de mogelijkheden van het ontwerp. Bij Livingstone bouwen we samen met onze architecten aan uw maatwerk woning. Wij brengen uw wensen in kaart en kijken naar de mogelijkheden van de kavel. De voordelen van een vrij ontwerp bij Livingstone:

  • Advies & uniek ontwerp door onze architecten;
  • Snel bouwproces;
  • Geprefabriceerd in fabriekshallen;
  • Veel minder stikstofuitstoot op de bouwplaats;
  • Talloze keuzemogelijkheden voor uw in- en exterieur.

Vrij ontwerp met Livingstone

Voor de bouw van een cataloguswoning bent u afhankelijk van het beperkte, standaard keuze aanbod. Bij Livingstone is de werkwijze echt anders: wij ontwerpen en bouwen samen met u uw droomwoning geheel op maat. Hierdoor zijn er geen beperkingen in woonstijlen, maatvoeringen en materiaalkeuzes en starten we met een vrij ontwerp.

Samen uw droomhuis bouwen, dat is wat Livingstone het liefste doet. Het proces start met een exclusief ontwerp dat aan al uw wensen voldoet. Wij bieden daarvoor de handvatten die u nodig heeft: van ontwerpers, architecten tot bouwpartners en kopersbegeleiders. Tevreden over het ontwerp? Start de bouw! 

Bij Livingstone zijn de lijntjes kort, wat resulteert in een prettige en efficiënte werkwijze. Wilt u uw eigen woning naar wens laten bouwen? Maak kennis met Livingstone.

Maak vrijblijvend een afspraak Cataloguswoning bouwen

Gerealiseerde projecten

Door de jaren heen heeft Livingstone verschillende, unieke projecten gerealiseerd.
Samen met onze ervaren architecten en bouwpartners worden steeds weer prachtige projecten opgeleverd. Benieuwd? Bekijk hieronder een aantal van onze projecten.

Over Villa’s Mezenlaan

Villapark Mezenlaan is een sfeervol, kleinschalig villapark van 17 kavels met luxe droomvilla’s. Een mooie locatie in een landelijke en ruimtelijke omgeving, met veel natuur en dichtbij het strand.

Over Villa Zoetermeer

Villa Zoetermeer is een prachtige klassieke villa. Dankzij het geheel symmetrisch ontwerp ontstaat een imposante uitstraling. Moderne stijlinvloeden zijn terug te vinden in de witte gevels en de strakke donkere belijning. Hierdoor heeft deze villa een unieke en geheel eigen karakter.

Over Villa Berkel en Rodenrijs

Deze schitterende villa in Berkel en Rodenrijs is een exclusief woningontwerp met veel aandacht voor detail. Dit ontwerp is geheel op basis van de woonwensen van onze opdrachtgevers ontworpen.

Download het gratis inspiratieboek boordevol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt uw unieke maatwerk droomwoning. Samen met onze ervaren en professionele architecten vertalen we uw ideeën naar een exclusief ontwerp op maat om dit vervolgens daadwerkelijk te bouwen. Wij zorgen ervoor dat uw toekomstige woning voldoet aan alle eisen, van schets tot de oplevering. Meer weten over Livingstone? Vraag ons inspiratieboek aan of bezoek ons inspiratieplein in Breda om inspiratie op te doen en kennis te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is een cataloguswoning?

Een cataloguswoning is een kopie van een aantal vaste woningontwerpen die vaker zijn gebouwd. Hierdoor heeft u beperkte keuze in woonstijl, maatvoering en materialen.

Wat is een vrij ontwerp?

Een vrij ontwerp is een woning op maat. Bij Livingstone kijken we naar uw wensen en behoeften. Daarnaast wordt er gekeken naar de bouwmogelijkheden op uw kavel en gaat onze architect samen met u aan de slag voor een eerste ontwerpschets. Onze architecten zijn pas tevreden als u dat bent!

Wat is het verschil tussen een cataloguswoning en vrij ontwerp?

Het verschil tussen een cataloguswoning en een vrij ontwerp heeft te maken met het niveau van flexibiliteit en personalisatie bij het ontwerpen en bouwen van een huis. Een cataloguswoning is beperkt in het aantal ontwerpen en opties, terwijl u bij een vrij ontwerp de mogelijkheid heeft om het huis volledig aan te passen aan uw wensen en smaak. De woningen die we bij Livingstone bouwen zijn op basis van een vrij ontwerp, dat past bij de specifieke woonwensen van de opdrachtgever.

Waarom kiezen we voor een vrij ontwerp woning?

Mensen kiezen vaak voor een vrij ontwerp woning om verschillende redenen. De voornaamste reden is dat een geheel uniek ontwerp gemaakt wordt, waarbij rekening wordt gehouden met het bestemmingsplan en uw huidige en toekomstige behoeften. U kiest zelf de materialen, indelingen en afwerkingen.

Wat zijn de voordelen van cataloguswoningen?

Het voordeel van cataloguswoningen is dat deze vaak goedkoper zijn omdat deze op grote schaal worden gefabriceerd. Daarnaast kunnen dit type woningen vaak sneller opgeleverd worden. Het nadeel hiervan is dat u dan geen unieke woning krijgt die aan al uw wensen voldoet. Bij Livingstone bestellen we uw woning casco en kunnen we dus ook een snelle leveringen realiseren, maar heeft u wel een uniek ontwerp op maat.

Is het goedkoper om een huis te laten bouwen?

Het laten bouwen van een huis is vaak in eerste instantie duurder, maar het heeft ook een aantal voordelen. Zo heeft u de mogelijkheid om het huis aan te passen aan uw specifieke behoeften, smaak en levensstijl. Daarnaast zijn nieuw gebouwde woningen vaak energie-efficiënter en kunnen ze lagere energiekosten op lange termijn met zich meebrengen. U kunt uw woning ook gelijk levensloopbestendig laten maken, zodat u dit later niet meer hoeft te doen.